Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do Tanzanii
#81 PostWysłany: 27 Lip 2024 10:44 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

No cóż, nie dawno ktoś się chwalił ze podróżuje (notabene do Tanzanii) bez ubezpieczenia podróżniczego bo to Ahoj Przygoda. Chyba sporo takich było, co latali z Ahoj Przygoda i postanowili się wziąć do tego.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 28 Lip 2024 15:15, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

Sylwester w Kopenhadze za 804 PLN. Loty z Gdańska + hotel w centrum Sylwester w Kopenhadze za 804 PLN. Loty z Gdańska + hotel w centrum
Jesienna wycieczka do Pragi za 696 PLN. Loty z Gdańska + 2 noce w hotelu Jesienna wycieczka do Pragi za 696 PLN. Loty z Gdańska + 2 noce w hotelu
#82 PostWysłany: 28 Lip 2024 10:42 

Loty: 1026
Kilometry: 985 211
platynowy
opo napisał(a):
Znając życie przetransportuje max na kontynent a nie do domu. Ciekawe jak ta opłata wpłynie na „zwiększenie liczby turystów”. ;)

Na pewno wpłynie, szczególnie po takiej zachęcie:
Cytuj:
To dobry program, a jeśli odwiedzający zachoruje lub umrze, ubezpieczenie pokryje koszty leczenia i transportu

Powinni teraz zrobić kampanię reklamową z hasłem przewodnim w stylu "Przyjedź na Zanzibar i skutecznie pozbądź się trosk dnia codziennego. A zwłoki przekażemy rodzinie w ramach wykupionego ubezpieczenia". :lol:
4 ludzi lubi ten post.

#83 PostWysłany: 28 Lip 2024 15:14 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 281 451
Ta opłata to nic innego jak zwykły haracz... i niby ma to zachęcić turystów do zjawiania się w większej liczbie? :lol: Wiza 50$ i teraz będzie +44$ czyli 100$
Akurat wybieram się grudzień/styczeń m.in. na Zanzibar więc ta sprawa mnie dotyczy a dokładniej ujmując wkurw....
ps. Gdziekolwiek wyjeżdżam zawszę robię ubezpieczenia i to nie te najtańsze. Inaczej sobie zresztą nie wyobrażam.
ps.2 Sugerowałbym inne motto: "Odwiedź Zanzibar - gwarantujemy że na pewno wrócisz - choćby w trumnie"
Kachna45 uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 02 Sie 2024 22:34 

Loty: 380
Kilometry: 791 949
Lecimy 1 listopada, jak myślicie jak złożymy o e-vise 31 sierpnia to uda się uniknąć haraczu ubezpieczenia? E Visa ważna 90dni.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 02 Sie 2024 23:24 
Awatar użytkownika

złoty
Byłem tam 2 razy, pierwszy i ostatni :D i jakby nawet znieśli wizy to nie wiem czy bym się skusił tym bardziej przy tych kosztach to bez sensu, jest tyle innych ciekawszych kierunków ale zasada stada działa
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 03 Sie 2024 08:17 

Loty: 31
Kilometry: 83 839
tunczyk napisał(a):
Lecimy 1 listopada, jak myślicie jak złożymy o e-vise 31 sierpnia to uda się uniknąć haraczu ubezpieczenia? E Visa ważna 90dni.

Pobiorą na lotnisku.
:mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 10 Sie 2024 10:17 

Hej, ponawiam pierwsze pytanie: za 3 tyg lecimy na Zanzibar po raz pierwszy. Co z wizą? Składać online "dla świętego spokoju" czy wyrabiać w Zanzibarze na lotnisku. Lecimy z biurem podróży i zastanawia mnie czy rezydent i trsnsfer będą czekać aż my czy ewentualnie inne osoby będą wyrabiać wizę? Niektórzy piszą że cała formalność trwa 10 minut, inni że godzinę. Był ktoś z Was ostatnio i.ma doświadczenie w tej kwestii??
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 10 Sie 2024 10:31 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1. Przeczytaj temat. Ma on ledwie 5 stron
2. Zapytaj biuro

Jak lecisz z biurem, to biuro Ci powie co i jak masz zrobić
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 10 Sie 2024 10:40 

Przeczytałam temat 😊 a co do biura nie jest ono zbyt pomocne w tej kwestii. Przesłali tylko info że formalności wizowe są po stronie klienta ....
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 10 Sie 2024 11:55 
Awatar użytkownika

złoty
To po co z takim biurem zawierasz umowę ?, trzeba było normalnie kupić bilety i lecieć, kup $ i na miejscu wszystko załatwisz,
Co do tego czy ktoś tutaj był ostatnio z biura, to wątpię tutaj raczej korzystają ludzie rozgarnięci, co potrafią kupić bilety i zarezerwować hotel, to jest f4free czyli nie płacimy za robotę biura, która tak właśnie wygląda, bierzemy 2x więcej kasy, a ty się martw co dalej,
Oczywiście nie zniechęcam do zakupu w biurze podróży jak będzie last poniżej 3k zł z dobrym hotelem
 Profil Relacje PM off
7z9 lubi ten post.

#91 PostWysłany: 10 Sie 2024 12:36 

No w tym terminie w którym lecimy, końcówka wakacji, koszt z biurem a samodzielnej wyprawy był zbliżony. Sprawdziłam różne opcje, to nie jest tak że od razu rzuciłam się na Ofertę z biura bo mam "za dużo kasy". No a co do wizy, to dzięki za odpowiedź, czyli spokojnie i sprawnie załatwimy to na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 11 Sie 2024 07:15 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 118 221
Kachna45 napisał(a):
Hej, ponawiam pierwsze pytanie: za 3 tyg lecimy na Zanzibar po raz pierwszy. Co z wizą? Składać online "dla świętego spokoju" czy wyrabiać w Zanzibarze na lotnisku. Lecimy z biurem podróży i zastanawia mnie czy rezydent i trsnsfer będą czekać aż my czy ewentualnie inne osoby będą wyrabiać wizę? Niektórzy piszą że cała formalność trwa 10 minut, inni że godzinę. Był ktoś z Was ostatnio i.ma doświadczenie w tej kwestii??
Bylem w maju. Zajęło to 10 minut na miejscu. Może lepiej zrob te wizę w domu już żeby się nie stresować. Ale na miejscu też nie powinno być żadnego problemu. Myślę, że rezydent powinien poczekać

Skickat från min iPhone med Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 11 Sie 2024 09:41 

Loty: 223
Kilometry: 659 232
Ja też byłam z biurem, bo gdybym chciała sobie zorganizować podobną wycieczkę (rejs katamaranem) samodzielnie, to wyszłoby to dużo drożej. Niestety, co do pomocy biura (jednego z największych) w sprawie wizy, to było ono zerowe. Mimo, że procedura była faktycznie bardzo szybka, to trzeba było odwiedzić 3 okienka w odpowiedniej kolejności. Ludzie nieznający angielskiego średnio sobie z tym radzili.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 15 Sie 2024 18:08 

Dzięki jeszcze raz za Wasze wskazówki. Wyrobimy wizę na lotnisku. Ciekawa jestem jak tam podejdą do tej dodatkowej opłaty, bo będziemy na przełomie mca. 28.08-05.09 ....
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 06 Paź 2024 18:29 

platynowy
Kolega dziś przyleciał na ZNZ, rzeczywiście musiał zapłacić $44 za ubezpieczenie i jest to absolutnie egzekwowane.

Tak jak pisze @7z9, to jest zwykły haracz. W Iranie i kilku innych krajach też wymagają ubezpieczenia ale akceptują jak się ma swoją polisę.

Dla mnie i wielu osób taki haracz oznacza jedno, nigdy więcej takiego kraju nie odwiedzę.
2 ludzi lubi ten post.

#96 PostWysłany: 06 Paź 2024 20:12 
Awatar użytkownika

Loty: 410
Kilometry: 578 998
złoty
To już przeginka. Mam nadzieję, że odbije im się to czkawką i spadną wizyty turystów, a finalnie na tym stracą.
 Profil Relacje PM off
Klebek lubi ten post.

#97 PostWysłany: 21 Paź 2024 19:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@mucha re: "Dla mnie i wielu osób taki haracz oznacza jedno, nigdy więcej takiego kraju nie odwiedzę."
To jest przegięcie ale to nie KRAJ a WYSPA potocznie zwana Zanzibar. Władze tego regionu sobie wymyśliły taki haracz. Niby na pokrycia kosztów zwrotu zwlok delikwentów którzy nie wytrzymają na wyspie Tak to tlumacza oficjalnie bo jakieś przypadki byly, że musieli niby pokrywać koszty, gdy zeszly klient nie był ubezpieczony na tą okoliczność. Ale na pytanie jaka jest suma ubezpieczenia... cisza. I wymowne wzruszsnie ramion na sugestie, że to kasa dla miejscowej władzy. Na sugestie że mam ubezpieczenie w KK na 7.5Mln $ i sumę.pewnie wielokrotnie przekracza ichnia... cisza.
Na miejscu sajgon i wariactwo, net nie działa albo slabo dziala, apka prawie nie działa, proces rejestracji się krzaczy i wywala itd itp.
Ps1. Udało mi się nie zapłacić haraczu, ale to przez przypadek.
Ps2. Prawidłowa nazwa wyspy to Unguja.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości