Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 403 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 10 Gru 2016 00:43 

Potwierdzam. Byłem w zeszły czwartek. Wizyta bez zapowiedzi. Ambasada ma siedzibę na 3piętrze biurowca przy ul.Domaniewskiej 34a (nota bene o nazwie "Ambasador" ;) ). W poczekalni wielkości 3x3m należy wypełnić jednostronicowe oświadczenie z podstawowymi danymi (imię, nazwisko, nr paszportu, obywatelstwo itp.). Zostawia się je w ambasadzie wraz z paszportem i opłatą 22Euro (bez żadnych pokwitowań czy potwierdzeń). Całość do odbioru po ok tygodniu.
 PM off  

Tydzień w Miami za 3173 PLN. Bezpośrednio PLL LOT z Warszawy + hotel niedaleko plaży Tydzień w Miami za 3173 PLN. Bezpośrednio PLL LOT z Warszawy + hotel niedaleko plaży
Last minute: bezpośrednie czarterowe loty (z walizką) do Bangkoku z Katowic i Warszawy od 2099 PLN Last minute: bezpośrednie czarterowe loty (z walizką) do Bangkoku z Katowic i Warszawy od 2099 PLN
#122 PostWysłany: 17 Gru 2016 21:27 

srebrny
opiszę, ku przestrodze, jak wyglądało w moim przypadku wyrabianie wizy w ambasadzie w Warszawie.
Wnioski przyjmowane są tylko w godz. 9-12 we wtorki i czwartki w ambasadzie przy Domaniewskiej.
1. podejście - nie da rady dzisiaj załatwić wizy, bo mamy oficjalną wizytę z Kuby, proszę przyjść za 2 tyg.
2. podejście - nie da rady dzisiaj załatwić wizy, bo wszyscy są na targach turystycznych (sic! lepiej żeby więcej turystów nie starało się na własną rękę o wizę, bo nie dadzą rady już wogóle), proszę przyjść za tydzień
3. podejście - (tydzień po śmierci Fidela) - zamknięte (chyba wciąż opłakiwali albo odprawiali jakieś żale, bo nie wpuścili mnie już nawet na dole na recepcji)
4. podejście - byłem niestety 12:02 (wcześniej było czynne do 14, nie wiedziałem o zmianie godziny), już absolutnie nie da się załatwić, za późno (chyba było czynne?)
5. podejście - sukces :) Gdyby się nie udało, to nie ręczyłbym za siebie...
6. odbiór po 5 dniach - Pan w jakiej sprawie? Odbiór wizy. A to OK, bo dzisiaj nie można składać wniosków ale... WYDAM PANU.

Generalnie jeżeli ktoś nie mieszka w Wawie i nie pracuje blisko Mordoru to nie polecam kontaktów z ambasadą. Szkoda czasu, nerwów i pieniędzy. Ewidentnie wyrabianie wiz turystycznych nie leży w ich interesie i wolą robić to przez biura podróży, czyli trzeba zapłacić więcej za to, że panienka z biura podróży będzie przyjęta poza kolejnością podczas żałoby, targów czy innej oficjalnej wizyty.

Na pewno najtrudniejsza do uzyskania w mojej historii wiza, zupełnie niespodziewanie.
Klimacik w ambasadzie jak za PRL, zapewne dobry przedsmak Kuby, tylko baby mniej urocze i pogoda jednak nie taka sama. ;)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#123 PostWysłany: 12 Sty 2017 11:20 

Loty: 280
Kilometry: 616 668
Hej,

Startuję do Hawany 28.01 i właściwie dla zasady zamierzałem skorzystać z Ambasady w celu uzyskania wizy. Jednak uprzejma Pani z Ambasady bardzo wyraźnie zasugerowała mi skorzystanie z pośrednika.

Warszawa:
Opal Travel: 140 PLN (155 z wysyłką, tutaj nie wiem, czy opłata jest doliczana do każdej Karty Turysty)
Sigma Travel: 100 PLN (plus 25 wysyłka).

Karty dostępne od ręki.
Skorzystam z tej drugiej opcji, dam znać.

Pozdrowienia
 Profil Relacje PM off
Fiona lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#124 PostWysłany: 12 Sty 2017 11:28 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

amatorsportu napisał(a):

Karty dostępne od ręki.

Bardzo dobra cena. Az za dobra!

Czekamy na info :D
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 13 Sty 2017 10:57 

Zeus napisał(a):
Czekamy na info :D

Dziś idę do biura stacjonarnego w Gdańsku, dam znać.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 13 Sty 2017 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 286
Kilometry: 330 364
złoty
Pewnie czesc z forumowiczow leci z promocji Aeromexico. Zatem zostawie tu informacje ktora mozna znalezc na ich stronie:

We sell the Cuban tourist card (also known as a Cuban visa) at the Cancun and Mexico City airports, at both the check-in desk and the customer service desk near the departure gates — no need to obtain this document in advance!

https://flights.aeromexico.com/en-us/flights-to-cuba
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 16 Sty 2017 12:09 

Loty: 26
Kilometry: 92 529
W Gdańskim biurze Sigma Travel odebrać wiz nie można - tylko w Warszawie. Karty turysty wystawiane są in blanco - koszt 100 zł za jedną.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#128 PostWysłany: 16 Sty 2017 12:39 

Loty: 280
Kilometry: 616 668
amatorsportu napisał(a):
Hej,

Startuję do Hawany 28.01 i właściwie dla zasady zamierzałem skorzystać z Ambasady w celu uzyskania wizy. Jednak uprzejma Pani z Ambasady bardzo wyraźnie zasugerowała mi skorzystanie z pośrednika.

Warszawa:
Opal Travel: 140 PLN (155 z wysyłką, tutaj nie wiem, czy opłata jest doliczana do każdej Karty Turysty)

Karty dostępne od ręki.

Pozdrowienia

Witajcie ponownie,

Wszystko w jak najlepszym porządku z Kartami Turysty od Sigma Travel.

Czwartek - wpłata. Piątek - wysyłka. Poniedziałek (dzisiaj) - odbiór. In blanco. Pieczątka Sigmy na odwrocie.

Koszt: 100 PLN / sztuka
Kurier: 25 PLN

Rekomenduję!

Pozdrowienia :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#129 PostWysłany: 18 Sty 2017 09:59 
Awatar użytkownika

Loty: 338
Kilometry: 649 879
niebieski
Również rekomenduję! Wiza od ręki w 2 minuty (bez paszportów, biletów itp.) w biurze na Marszałkowskiej! :)
 Profil Relacje PM off
dd89 lubi ten post.

#130 PostWysłany: 26 Sty 2017 17:44 

Testowałem ostatnio Opal Travel. Polecam.
Ze względu, że nie jestem z Warszawy załatwiałem sprawę zdalnie. Wymagają: skanu paszportu, potwierdzenia przelewu, daty wyjazdu i adresu do przesłania Kart Turysty. Nie potrzeba mieć żadnych potwierdzeń noclegów itp.
Karty przyszły na drugi dzień. Aktualna opłata: 140zł na miejscu i 155zł wysyłkowo.
Biuro Podróży OPAL TRAVEL ul. Karmelicka 19, 00-168 Warszawa, bilety@opaltravel.com.pl
Tel. kom. +48 609 743 007 (p. Marek - wizy kubańskie)
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 30 Sty 2017 00:46 
Awatar użytkownika

złoty
xyrxis napisał(a):
Pewnie czesc z forumowiczow leci z promocji Aeromexico. Zatem zostawie tu informacje ktora mozna znalezc na ich stronie:

We sell the Cuban tourist card (also known as a Cuban visa) at the Cancun and Mexico City airports, at both the check-in desk and the customer service desk near the departure gates — no need to obtain this document in advance!

Juz w innym watku to pisalem ale potwierdze jeszcze tutaj - w Mexyku przy stanowisku obslugi Aeromexico mozna kupic wize Kubanska za 361 Pesos (okolo 70zl). Niestety nie jestem pewien czy kazdy ma taka mozliwosc czy tylko pasazerowie Aeromexico.
 Profil Relacje PM off
CamperWestfalia lubi ten post.

#132 PostWysłany: 01 Lut 2017 12:43 

Przed chwilą dzwoniłem do pani z Sigma Travel:

SIGMA TRAVEL Sp. z o.o.
ul. Marszałkowska 140, 00-061 Warszawa
Informacja i rezerwacja
tel: 22 625 12 12 / info@sigma-travel.com.pl

Wizy kosztują 100zł i są wydawane od ręki, nie trzeba żadnych dokumentów. Wizy wydawane są im blanco i trzeba je samemu wypełnić.
Jeśli ktoś korzystał z takich wizy i miał jakieś problemy to proszę o info.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 04 Lut 2017 19:51 

Jak by ktoś potrzebował to mam na sprzedaż dwie czyste karty turysty za 90 zł szt. możliwy odbiór osobisty Gdańsk.

Ważna informacja dla osób które wybrały lot przez Toronto - Kanada. Miesiąc temu mieliśmy nie miła i stresującą niespodziankę podczas odprawy na Warszawskim lotnisku. Bilety na lot mieliśmy z dwoma przesiadkami Londyn-Heathrow, Toronto-Kanada. Podczas odprawy Pani z lini lotniczych LOT spytała się nas czy mamy wizy do Kanady, zdziwieni odpowiedzieliśmy że nie bo będzie to tylko tranzyt w odpowiedzi usłyszeliśmy że wizy nawet w takim przypadku są wymagane i po dłuższej wymianie zdań obsługa LOTu nie chciała nas odprawić do Hawany a jedynie do Londynu i że tam mamy się "wymądrzać" iż wizy do Kanady nie są nam potrzebne. Ostatecznie zaproponowano nam że mamy jeszcze dwie godziny do naszego lotu i spróbowali załatwić wizy online bo tak się je załatwia. Załatwienie wizy "Canadian eTA Visa" przez internet przy płatności kartą kredytową! zajęło nam 20 minut (na wskazany email przychodzi potwierdzenie wraz z unikatowym nr.) koszt takiej wizy to 7 USD. Podczas naszej podroży po Kubie spotkaliśmy paru innych turystów którzy jak my lecieli przez Kanadę i dowiedzieli się podczas odprawy że wiza do jest potrzebna.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 17 Lut 2017 18:49 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 8 613
xyrxis napisał(a):
xyrxis napisał(a):

Juz w innym watku to pisalem ale potwierdze jeszcze tutaj - w Mexyku przy stanowisku obslugi Aeromexico mozna kupic wize Kubanska za 361 Pesos (okolo 70zl). Niestety nie jestem pewien czy kazdy ma taka mozliwosc czy tylko pasazerowie Aeromexico.

Rozumiem że przetestowałeś?Czy można płacić nie peso?

#135 PostWysłany: 17 Lut 2017 21:48 
Awatar użytkownika

złoty
Przetestowalem. Mozna placic karta i chyba jeszcze w dolarach.
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 03 Mar 2017 22:35 

Cześć, wróciłam właśnie z Kuby. Mam do odsprzedania kartę turysty plus 5 CUC (ok. 21 zł).
 Profil Relacje PM off
savoj lubi ten post.

#137 PostWysłany: 16 Mar 2017 20:18 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

@‌xyrxis‌ A Tarjeta z Aeromemexico była in blanco? Czy oni wypełniali?

Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 16 Mar 2017 22:04 
Awatar użytkownika

złoty
@‌Zeus‌ - byla in blanco
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#139 PostWysłany: 18 Mar 2017 02:02 

niebieski
Na lotnisku w Cancun pan sprzedaje wizy po 20 dolarów przy każdym locie na Kubę przy stanowisku odprawy
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 14 Kwi 2017 00:32 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
potwierdzam bezproblemowy, od ręki zakup wiz w biurze Sigma Travel w Warszawie w cenie 100 zł. Wszystko zajęło 3 minuty. Cena w ambasadzie to 22 Euro co przy dzisiejszym kursie sprawia, że zdecydowanie lepiej jest kupić w Sigmie
2 ludzi lubi ten post.
horacy19 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 403 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości