Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 26 Cze 2014 14:14 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 90 328
juliaka napisał(a):
Zdaje sie zawsze jest pierwsza umowa o karte zawierana na jakis okres, ale de facto rozwiazac mozna w dowolnym momencie (zachowujac okres wypowiedzenia).

by Tapatalk

W umowie z Citi też tak było, karta była wystawiana z 3 letnim terminem ważności ale można zrezygnować w dowolnym momencie z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Fascynująca stolica Mołdawii na przedłużony weekend 🤩 Loty z Warszawy i 4⭐️ aparthotel ze śniadaniami za 509 PLN 😮 Fascynująca stolica Mołdawii na przedłużony weekend 🤩 Loty z Warszawy i 4⭐️ aparthotel ze śniadaniami za 509 PLN 😮
Wiosenny relaks na słonecznym Cyprze 🏝 Loty do Pafos i 4* hotel ze śniadaniami za 877 PLN ☀️ Wiosenny relaks na słonecznym Cyprze 🏝 Loty do Pafos i 4* hotel ze śniadaniami za 877 PLN ☀️
#162 PostWysłany: 26 Cze 2014 15:10 

Zderzaq napisał(a):
juliaka napisał(a):
Zdaje sie zawsze jest pierwsza umowa o karte zawierana na jakis okres, ale de facto rozwiazac mozna w dowolnym momencie (zachowujac okres wypowiedzenia).

by Tapatalk

W umowie z Citi też tak było, karta była wystawiana z 3 letnim terminem ważności ale można zrezygnować w dowolnym momencie z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Sprawdziłam dziś telefonicznie: rzeczywiście mimo zapisu o 36 mies. umowę o kartę można rozwiązać w dowolnym momencie za 30 dniowym wypowiedzeniem.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 26 Cze 2014 15:51 

Loty: 100
Kilometry: 105 516
niebieski
Wysłałem dwa formularze - w niedziele i poniedziałek.
W środę porozmawiałem z konsultantem i się zdecydowałem.
Od tego czasu dzwoniło już do mnie 6 osób.
Każdej już mówiłem, żeby mnie wykreślili.
6 powiedziałem, że czekam na 10 osób i rezygnuję.
Życzył mi powodzenia.
Po 5 minutach zadzwonił ten pan, który dzwonił jako 6. Jak go przywitałem po tym jak się przedstawił to szybko się rozłączył.

Przewiduję, że będziemy mieli dużo zabawy z tymi kartami.
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 26 Cze 2014 15:56 

Loty: 260
Kilometry: 386 105
U mnie poszlo niby wszystko gładko, zamówiłem kuriera na podpisanie umowy, na godziny wieczorne na dziś, bo taka była możliwość wyboru na infolinii.
Po czym rano dzwoni do mnie kurier i mówi ze jest pod drzwiami, a mnie w chacie nie bylo oraz ze pracują do godziny 17 tej.
Wiec troche sie wku... bo albo są kompetentnym bankiem albo i nie i wiedza z kim współpracują.

#165 PostWysłany: 26 Cze 2014 16:22 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
Ja dzisiaj dostałem dokumenty, przeczytałem, podpisałem, kurier właśnie odebrał. Jedno tylko pytanie do mądrzejszych głów, żeby mnie utwierdziły lub naprostowały. Po lekturze regulaminu kartowego wywnioskowałem, że walutą rozliczeniową karty są złotówki a wszelkie płatności w walutach innych niż PLN są przewalutowywane bezpośrednio na PLN po kursie operatora czyli MC. Racja? Bo jeśli tak, to chyba można się będzie przestać bawić w karty walutowe ;)
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 26 Cze 2014 17:45 

złoty
Podpisałem umowę w poniedziałek i okazało się że dzisiaj do mnie dzwonili, że muszą wymienić podpisane dokumenty ponieważ w poprzednich była informacja o wprowadzeniu już w pierwszym roku opłaty za nią.
Nie czytałem jej ponieważ przerażała mnie ilośc kartek.
Niestety kurier będzie dopiero w poniedziałek tak więc mają opóżnienie jedno-tygodniowe.
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 26 Cze 2014 18:18 

Loty: 38
Kilometry: 72 453
niebieski
Tomek Zien napisał(a):
Ja dzisiaj dostałem dokumenty, przeczytałem, podpisałem, kurier właśnie odebrał. Jedno tylko pytanie do mądrzejszych głów, żeby mnie utwierdziły lub naprostowały. Po lekturze regulaminu kartowego wywnioskowałem, że walutą rozliczeniową karty są złotówki a wszelkie płatności w walutach innych niż PLN są przewalutowywane bezpośrednio na PLN po kursie operatora czyli MC. Racja? Bo jeśli tak, to chyba można się będzie przestać bawić w karty walutowe ;)

Tak, pisałam o tym wcześniej w tym wątku, walutą rozliczeniową kart Raiffeisen Polbank jest złotówka (informacja jest nawet w tabeli opłat).
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 26 Cze 2014 18:35 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 90 328
Pytanie czy kursy MC są korzystniejsze niż np. te w kantorze Aliora ...
Ja bym tak szybko z kart walutowych nie rezygnował.

Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 26 Cze 2014 18:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Drakula napisał(a):
Konsultant/doradca zapewniał mnie, że serwis sms nie jest obligatoryjny i bez problemu można z niego zrezygnować

A czy ktoś wie co to jest za opłata Cegiełka w TOiP w wysokości 10PLN?? Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.

#170 PostWysłany: 26 Cze 2014 18:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Zderzaq napisał(a):
Ja bym tak szybko z kart walutowych nie rezygnował.

Na ten moment kursy wszystkich trzech podstawowych walut (USD/EUR/GBP) są korzystniejsze w MasterCard.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 26 Cze 2014 19:02 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
Zderzaq napisał(a):

Dotychczas były z reguły minimalne lepsze. Np teraz € w aliorkantor 4,1712, a MC przelicza dziś na złote po 4.164481.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 26 Cze 2014 20:11 

Formularz został wysłany w sobotę, po kilku godzinach zadzwonił konsultant, obiecał że dokumenty zostaną do mnie dostarczone we wtorek. Nadal nic nie mam, a na infolinii nic nie wiedzą, nie mają mnie w systemie i każą czekać na kuriera. Kpina nie bank.
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 26 Cze 2014 20:52 
Awatar użytkownika

Loty: 301
Kilometry: 498 942
niebieski
U mnie dziś był kurier, trochę mnie wkurzył bo był w zupełnie innych godzinach niż ustaliłem z konsultantem na infolinii. No, ale co najwazniejsze sporo dokumentów do podpisania (sam się zastanawiałem czy na pewno aż tyle jest tego potrzebne) no i nie wiem jak u innych, ale kurier nie miał z banku żadnej informacji jakie ja dokumenty mam mu przekazać :?

#174 PostWysłany: 26 Cze 2014 20:57 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie podobnie - prawie na siłę wcisnąlem mu do koperty wyciąg z kk Citi i ksero dowodu. Poza tym stwierdził, że nic nie wiedzą o ustaleniach godzinowych na linii konsultant-kredytobiorca (u mnie mial być w przedziale 18-21). Do tego akurat jestem przyzwyczajony bo oni woża też orange i miałem już z nimi przeprawy co do obiecanej przez konsultanta godziny doręczenia.
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 27 Cze 2014 07:34 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 11 368
Potwierdzam. Kurier był w zupełnie innych godzinach niż się umawiałem na infolinii Polbanku, oraz nie wymagał załączenia żadnych dokumentów. W związku z tym iż miałem wszystko pokserowane poprosiłem o załączenie do wniosku ;)
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 27 Cze 2014 08:07 

Loty: 69
Kilometry: 135 167
srebrny
tycik napisał(a):
(u mnie mial być w przedziale 18-21). .

Tak to wygląda jakby na infolinii podawali dowolne godziny, byleby tylko człowiek zgodził się podpisać. W rzeczywistości kurierzy dostarczający coś w tak późnych godzinach zdarzają się chyba tylko przed Bożym Narodzeniem. Normalnie to wygląda tak że o 19 wyjeżdża tir do magazynu pośredniego i wszyscy kurierzy z rejonu muszą wrócić i zdać paczki które pobrali.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 27 Cze 2014 08:25 
Awatar użytkownika

srebrny
U mnie też bank złapał spory minus już na starcie. Z kurierem było wszystko OK ale problem wystąpił w samym banku. Nie przenoszę karty z Citi tylko występuję o nową i dlatego zamiast wyciągu ze starej karty miałem dostarczyć PIT-37. Dwukrotnie o tym mnie informował konsultant. Wczoraj otrzymuję telefon z banku, że wystąpiło jakieś nieporozumienie, oni bardzo przepraszają ale potrzebny jest nie PIT-37 ale PIT-11. Podobno kiedyś wymagali PIT-37 ale były jakieś zmiany i teraz potrzebny jest PIT-11, a konsultanci nadal przekazują stare informacje. Zostałem więc poproszony o dosłanie brakujących dokumentów. Wtedy ja zadałem, jakby się mogło wydawać podstawowe pytanie w takiej sytuacji, czy mogę dosłać skany mailem ? Niestety jak się po chwili okazało, nie było to wcale łatwe pytanie :) Gość musiał parę minut się konsultować i dopiero przekazał mi radosną nowinę, że jak najbardziej, brakujace papiery mogę dosłać na adres - Moje.dokumenty@raiffeisen.pl
Ciekawe co z tego wszystkiego wyniknie i czy nie będzie dalszego pokazu braku kompetencji obsługi banku.
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 27 Cze 2014 08:33 

Loty: 110
Kilometry: 176 452
Widzę, że wszyscy mamy dość nieciekawe wspomnienia z kontaktów z bankiem. Mam tylko nadzieję, że to początkowe "usterki" i wszystko będzie dalej w porządku.
Macie informację, jak będzie wyglądał dostęp do rachunku kk przez internet? Z dostarczonych dokumentów nie wynika to jednoznacznie.
A informacje od konsultantów na infolinii jak wiecie są dość mylące.

#179 PostWysłany: 27 Cze 2014 08:59 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Coraz bardziej mnie przekonujecie, zeby sie do rajfa nie zblizac :)
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 27 Cze 2014 09:09 

niebieski
Pawel_T napisał(a):
Coraz bardziej mnie przekonujecie, zeby sie do rajfa nie zblizac :)

Eee... Bez przesady.
U miał być kurier w środę po południu i faktycznie był o 18.00. Dostęp do internetu na pewno jest - można sobie nawet obejrzeć demo na stronie Reiffeisena. Informacja o miesięcznym terminie wypowiedzenia jest w regulaminie, a trzyletni "sztywny" termin to tylko plotka.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości