Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1285 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65  Następna
Autor Wiadomość
#1241 PostWysłany: 17 Wrz 2024 14:06 

Loty: 139
Kilometry: 183 310
niebieski
Taka ciekawostka - przedwczoraj kupiłem WDC Standard, wczoraj zrobiłem upgrade do Premium przy zakupie kolejnego lotu - dzisiaj na koncie widzę, że mam WDC Standard i przy próbie zakupu kolejnego lotu nie mogę wybrać miejsca ani Priority za darmo. Domyślam się, że coś się schrzaniło przez to, że to dość nowa usługa (wczoraj jak kupowałem to nawet regulamin nie był zaktualizowany, były jeszcze stare poziomy), zobaczymy jak szybko to ogarną.
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#1242 PostWysłany: 20 Wrz 2024 09:09 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 68 440
niebieski
Ceny z WDC jakie są każdy widzi :)

Załącznik:
79x79x79.jpg
79x79x79.jpg [ 227.44 KiB | Obejrzany 2077 razy ]

Załącznik:
79x79x49wdc.jpg
79x79x49wdc.jpg [ 275.58 KiB | Obejrzany 2077 razy ]

Załącznik:
79x79wdc.jpg
79x79wdc.jpg [ 142.21 KiB | Obejrzany 2077 razy ]

#1243 PostWysłany: 20 Wrz 2024 10:24 

niebieski
Jak zdrożeje regular, to stanieje wdc.
 Profil Relacje PM off  

#1244 PostWysłany: 20 Wrz 2024 10:48 

złoty
@Kri$
Edit
Trzeba każdorazowo sprawdzać regulamin oferty

Kod:
Min. 10,00 euro zniżki na bilety w cenie od 19,99 euro *

Zniżka w wysokości 5,00 euro na bagaż zakupiony online **

WIZZ Priority z podręczna walizką na kółkach na pokładzie

Premium (unlimited) seat selection

Ostatnio edytowany przez dg72, 20 Wrz 2024 11:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Tomasz101 lubi ten post.

#1245 PostWysłany: 20 Wrz 2024 10:55 

niebieski
To nie jest błąd - w ich regulaminie jest zapis, że zniżka za wdc wchodzi dopiero od ceny regularnej 89 zł - na załączonych obrazkach jak cena regularna wzrośnie do np 89 zł, to z WDC będzie po 49 zł
 Profil Relacje PM off
dg72 lubi ten post.

#1246 PostWysłany: 20 Wrz 2024 12:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 521
Kilometry: 822 257
Klasyczny przykład na to, że czasami drożej oznacza taniej* 8-)

* dla wybranych
2 ludzi lubi ten post.

#1247 PostWysłany: 20 Wrz 2024 23:38 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 68 440
niebieski
Wiem, wiem, po prostu fajnie to wygląda 79 zł normalnie i 79 zł wdc obok siebie, a jednocześnie w kalendarzu pokazane 49 zł :lol:

#1248 PostWysłany: 22 Wrz 2024 21:32 

Cześć rozważam taki scenariusz jak niżej i zastanawiam się na jakie ewentualnie "nerwy" mogę narazić rodzinę:

Zakup z mojego konta WDC 4 biletów czyli 1 dla mnie, dla żony i dwójki dzieci (5 i 3 lata). Finalnie może się okazać, że nie będę mógł z nimi jechać.
Zastanawiam co się wydarzy na pokładzie samolotu ponieważ nie wykupie im miejsc tylko zdecyduje się na losowo przydzielone miejsca przez Wizzair. W normalnej sytuacji jak lecimy w czwórkę to rozdziela rodzinę czyli jedno dziecko z jednym dorosłym, a drugie dziecko z drugim dorosłym w rożnych częściach samolotu.
W tym przypadku odprawie 3 osoby z 4 i żona dostanie miejsce z jednym dzieckiem, natomiast drugie dziecko dostanie miejsce w innym miejscu samolotu bo system będzie czekał na moją ewentualną późniejszą odprawę. Przypadkiem to potwierdziłem 2 tygodnie temu jak robiłem odprawę na lot Wizzair do Splitu i przez nieuwagę nie zaznaczyłem siebie do odprawy tylko pozostałe 3 osoby więc stało się tak jak napisałem wyżej. Później jak odprawiłem siebie do "czekało" na mnie miejsce koło dziecka.
Reasumując w takim przypadku jaki rozważam żona usiądzie w rzędzie gdzie będzie miała przypisane 2 miejsca dla siebie i jednego z dzieci, drugie dziecko przez chwilę do wyjaśnienia sytuacji na kolanach i zakładam, że obsługa będzie reagowała w taki sposób, że poprosi o przesiadkę osobę z tego samego rzędu żeby posadzić dzieci obok opiekuna?
 Profil Relacje PM off  

#1249 PostWysłany: 22 Wrz 2024 21:35 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Odpraw się z nimi i któreś z rodziców będzie miało przy sobie dzieci.
A jedno miejsce zostanie wolne.
 Profil Relacje PM off  

#1250 PostWysłany: 22 Wrz 2024 21:40 

Czy się odprawię czy nie to dalej jest sytuacja, że obsługa jak się tylko domyślam będzie musiała kogoś "wyprosić" ze swojego przypisanego miejsca, żeby zrobić miejsce dla drugiego dziecka ?
 Profil Relacje PM off  

#1251 PostWysłany: 30 Wrz 2024 09:16 

niebieski
W jaki sposób kupić WdC PREMIUM. Nie widzę takiej opcji ani zakładając nowe konto , ani upgrade dotychczasowego?
 Profil Relacje PM off  

#1252 PostWysłany: 30 Wrz 2024 09:27 

Loty: 127
Kilometry: 158 074
niebieski
Przy zakupie lotu
33/50: Albania, Austria, Belgia, Chorwacja, Cypr, Czarnogóra, Czechy, Dania, Finlandia, Francja, Grecja, Gruzja, Hiszpania, Holandia, Kosowo, Litwa, Łotwa, Macedonia, Malta, Niemcy, Norwegia, Polska, Rosja, Serbia, Słowacja, Słowenia, Szwajcaria, Szwecja, Turcja, Ukraina, Węgry, W. Brytania, Włochy
 Profil Relacje PM off  

#1253 PostWysłany: 30 Wrz 2024 09:42 

Loty: 38
Kilometry: 59 166
niebieski
grzybu napisał(a):
Czy się odprawię czy nie to dalej jest sytuacja, że obsługa jak się tylko domyślam będzie musiała kogoś "wyprosić" ze swojego przypisanego miejsca, żeby zrobić miejsce dla drugiego dziecka ?

Dziecko ma siedzieć przy osobie dorosłej, nie musi być przy rodzicu. Przy locie na Fuertę było sporo takich rozdzielonych rodzin i personel pokładowy nic w przesiadanie nie ingerował, jak coś to mamuśki latały i błagały o przesiadkę - nie każdy chciał się przesiąść, sporo osób miało wykupione miejsca.
Chcesz żeby wszyscy siedzieli razem to kup miejsca.
 Profil Relacje PM off  

#1254 PostWysłany: 30 Wrz 2024 16:29 

niebieski
...serio? :shock:
Takiego 5-latka posadzą w rzędzie 30, a rodzica w 12 ?
 Profil Relacje PM off  

#1255 PostWysłany: 30 Wrz 2024 16:30 

Loty: 127
Kilometry: 158 074
niebieski
@piekara114 Czyli Twoim zdaniem powinno być tak, że obok Ciebie siada jakiś obcy 6-latek (którego rodzice są na drugim końcu samolotu) i stewardessa mówi "jest pan osobą dorosłą, więc wszystko jest zgodnie z przepisami, dziecko siedzi pod opieką osoby dorosłej"? :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#1256 PostWysłany: 01 Paź 2024 08:30 

niebieski
To nie moja sprawa, decyzja lin lotniczych, na które nie mam wpływu, ale mogę takiej sytuacji zapobiegać...
Jak latałam ze swoim dzieckiem kupowałam miejsca. Teraz latając tylko z mężem też kupuję sobie miejsce - chcemy siedzieć razem to płacę.

A to że jakiś dzieciak siedzi koło mnie (bo rodzice sknerzą na miejsca) nie znaczy, że ja się mam nim zajmować :lol: w razie W mam pomóc mu założyć maskę itp.
 Profil Relacje PM off
dusiu88 lubi ten post.

#1257 PostWysłany: 01 Paź 2024 09:36 

niebieski
piekara114 napisał(a):
A to że jakiś dzieciak siedzi koło mnie (bo rodzice sknerzą na miejsca) nie znaczy, że ja się mam nim zajmować :lol: w razie W mam pomóc mu założyć maskę itp.

W moim odczuciu należało poprzestać z tym postem - i nie pisać ostatniego zdania.
Tak się składa, że ja też jestem tym "rodzicem co sknerzy" - a przypomnieć nazwę forum i co znaczy: fly4free? :mrgreen:

Wracając do meritum - jeśli mam wydać na 1 lot RT kwotę zbliżoną lub niewiele mniejszą do kosztu biletów albo chociażby o 50% (tylko czy aż?) większą od kosztu wszystkich biletów, to nie jest to sknerzenie tylko szacunek dla własnych pieniędzy. Jeśli trzeba na coś wydać - wydaję. Ale jeśli nie trzeba, to po co? Niech każdy decyduje za siebie, ale mierzenie innych swoją miarą jest potencjalnie dość infantylne. :(
Z drugiej strony dziecka poniżej 14 lat w Wizzie nigdy nie sadzało osobno. Więc nie wiem - albo ktoś jest w błędzie albo coś się w ostatnich 3-4 m-cach zmieniło. A jeśli faktycznie by się zmieniło, to raczej tutaj większy raban by powstał przez ostatni kwartał. ;)

Co do "zajmowania się cudzym dzieckiem na fotelu obok". Ja bym raczej inaczej to ujął - małe dziecko raczej ono zajmie się siedzącym obok pasażerem niż odwrotnie. :lol:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1258 PostWysłany: 01 Paź 2024 14:15 

niebieski
Każdy chce podróżować jak najtaniej, ale jak decydujemy się na wersję Basic to ze wszelkimi konsekwencjami, także z rozsadzeniem.

A z trudnym 3 latkiem można dobie poradzić, kwestia doświadczenia ( patrz choćby przedszkolanki, nie pozwolą sobie wejść na głowę całej grupie, oczywiście te które wiedzą jak postępować).

Jak pisałam, leciałam Wizz na Fuerte, w tylnej części samolotu wszystkie rodzinki bez miejsc były rozrzucone, przesiadanie się, błaganie o zmiany trwało 40 mi. Pierwszy raz aż tak było widoczne rozdzielenie dzieci.
Ryanair inaczej do tego podchodzi...
 Profil Relacje PM off  

#1259 PostWysłany: 01 Paź 2024 15:01 

niebieski
Ale w Wizz to musiało się zmienić w ostatnim czasie - jak pisałem od wielu lat dzieci do lat 14 w Wizz nigdy nie rozsadzał. :o
Co do "opanowania 3-latka, to jeśli jest (nie)wychowany na zasadzie "róbta co chceta", to takiego nie opanujesz w czasie lotu. To jakieś bzdury piszesz, farmazony - nieprawdę. Nawet owe "panie z przedszkola" aby opanować takiego, co to w domu robi co chce i "to on rządzi", bo to - jak na współczesnych reklamach (głupich po prostu, ale często prawdziwych) - on dyryguje rodzicami, a nie odwrotnie; Aby opanować go w przedszkolu owe panie potrzebują sporej ilości czasu, aby do dziecka dotarło, że "nie z nami te numery". I to są dni lub tygodnie a nie kilka godzin w samolocie.
Już nie mówiąc o tym, że przy próbie "poradzenia sobie z takim 3-latkiem" momentalnie może się pojawić wsparcie wojenne z wielkimi armatami, bo "dziecku dzieje się krzywda" w postaci jego rodziców.
Trochę wyobraźni.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1260 PostWysłany: 09 Paź 2024 02:13 

niebieski
I mi wyskoczyła w apce podczas zakupu kolejnego biletu propozycja przejścia na WDC PREMIUM PLUS. Zapłaciłem 1417zł. Po przeliczeniu, to taki dodatkowy Privilage Pass dla drugiej DOWOLNEJ osoby z rezerwacji. Dla mnie to akurat robi różnicę.

Na minus:
Nowa opcja nie jest na 12 miesięcy, ale do końca obowiązującego aktualnego okresu WdC (u mnie lipiec 2025).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1285 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości