Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4544 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 228  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 13 Lip 2014 19:56 

LukaszCz napisał(a):

Czy można uniknąć opłat lotniskowych? Z oferty na 68,0 zł robi się 68,0 zł + 90,0 zł opłat lotniskowych :/. Dodam, że zaznaczam opcję z WDC.

Nie da się, w cenie biletu wizzair jest opłata manipulacyjna 30 zł/lot/bilet, której obecnie w żaden sposób nie da się ominąć (np. w dzisiejsze promocji wizzair - 20% w najtańszym bilecie za 34 zł z wdc obniża cenę biletu tylko o 0,80 zł czyli od 4 zł - 20%)
 PM off  

Tydzień na wyspie Kos w 4⭐ hotelu z wyżywieniem za 1518 PLN 🤍💙✈️ Wylot z Katowic Tydzień na wyspie Kos w 4⭐ hotelu z wyżywieniem za 1518 PLN 🤍💙✈️ Wylot z Katowic
Zanzibar 🌴 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 4899 PLN 😎 Bezpośrednie loty z bagażem 🧳 Zanzibar 🌴 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 4899 PLN 😎 Bezpośrednie loty z bagażem 🧳
#62 PostWysłany: 18 Lip 2014 22:38 

Witam Serdecznie,

Jeśli ktoś ma wiedzę lub miał podobną sytuację proszę o info:

Mam rezerwację 3 (2 +1 ) osobową na lot Wizzair wykupiona z DC.
Niestety z powodu sytuacji losowej posiadacz DC nie może lecieć.
1. Czy pozostałe 2 osoby mogę wykorzystać rezerwację?
2. Czy może zostać naliczona opłata dodatkowa?
3. Czy może zostać doliczona jakaś kara za niewykorzystanie lotu?

Bardzo proszę o info.
Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 18 Lip 2014 22:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak, nie i nie.

Po prostu bilet osoby która nie leci przepada, reszta może lecieć bez kłopotów, i nie ma żadnych opłat dodatkowych.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 18 Lip 2014 22:44 
Awatar użytkownika

Jeśli rezerwacja jest już opłacona i ma status POTWIERDZONA, to nie będzie problemu. Dwie pozostałe osoby robią sobie odprawe online, drukują karty pokładowe i lecą. Osoba z WDC też może (ale nie musi) sobie zrobić odprawe online i nie przyjść na lot.

#65 PostWysłany: 18 Lip 2014 23:57 

Możecie jeszcze napisać czy mieliście taki przypadek czy to wynika z regulaminu (ewentualny paragraf).

P.S. Wielkie dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 19 Lip 2014 00:03 

W liniach lcc np. Wizzair każdy lot jest traktowany indywidualnie i poza wspólnym zakupem z wdc każdy potem może odprawic sie osobno i polecieć lub nie jego wybór (sam. kilkakrotnie rezerwowalem komuś, ja nie lecialem i wszystko było ok)
 PM off  

#67 PostWysłany: 19 Lip 2014 12:44 

niebieski
orzechto napisał(a):
Możecie jeszcze napisać czy mieliście taki przypadek czy to wynika z regulaminu (ewentualny paragraf).

P.S. Wielkie dzięki!

Ja miałem kilka razy i koledzy dobrze mówią
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 19 Lip 2014 14:12 

Zatem wielkie dzięki!
Wszystkich tanich lotów życzę!
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 11 Sie 2014 13:13 
Awatar użytkownika

Cześć,
mam problem z zakupem biletów Wizza. Na jednej rezerwacji chcę kupić bilety dla 5 osób, z czego dwie z tych osób mają takie samo imię i nazwisko. Tak wyszło, to żaden żart :) Żadna z tych osób nie ma drugiego imienia, żeby chociaż po tym je odróżnić. Wyskakuje błąd i nie mogę tych biletów kupić. Ostatecznie kupię tej jednej osobie bilet na oddzielnej rezerwacji, ale wtedy już wzrastają mi koszty, bo nie kupię ze zniżką z WDC. Czy ktoś z Was miał podobny problem i jakoś sobie z nim poradził?

#70 PostWysłany: 11 Sie 2014 13:14 

niebieski
Wpisz jedno nazwisko z drobną literówką i przejdzie.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 11 Sie 2014 13:17 

midnight_visitor napisał(a):
Cześć,
mam problem z zakupem biletów Wizza. Na jednej rezerwacji chcę kupić bilety dla 5 osób, z czego dwie z tych osób mają takie samo imię i nazwisko. Tak wyszło, to żaden żart :) Żadna z tych osób nie ma drugiego imienia, żeby chociaż po tym je odróżnić. Wyskakuje błąd i nie mogę tych biletów kupić. Ostatecznie kupię tej jednej osobie bilet na oddzielnej rezerwacji, ale wtedy już wzrastają mi koszty, bo nie kupię ze zniżką z WDC. Czy ktoś z Was miał podobny problem i jakoś sobie z nim poradził?
Miałem taką sytuację. Zrób jedną drobną literówkę przy jednej z tych osób i nie będzie problemu, także na lotnisku.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 11 Sie 2014 13:19 
Awatar użytkownika

Dzięki, spróbujemy :)

#73 PostWysłany: 20 Sie 2014 15:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Digzy napisał(a):
Zeby nie robic nowego watku zapytam moze tutaj. Robilem odprawe i pomylilem sie w dacie wydania dowodu osobistego jednego z pasazerow, zamiast 31.01.2014 wpisalem 21.01.2014. Domyslam sie, ze to nie jest zaden problem?

Ja robiłem dzisiaj odprawę on-linie i nie podawałem w ogóle rodzaju dokumentu (analogicznie więc nie wpisywalem daty wydania dowodu)
Wizzair coś zmienia? Było Imię i nazwisko > ODPRAW > akceptacja warunków > karta pokładowa wydrukowana

Dodam, że robiłem to dla kilku pasażerów i wszędzie było tak samo. Na moim koncie również nie miałem podanych danych dokumentu.

EDIT: konsultant z taniego nru WIZZA powiedział mi że do strefy Shengen (oprócz Londynu) się nie podaje. Także już sam sobie odpowiedziałem :)
Akurat to mój pierwszy lot do shengen z Wizza, a nie do Londynu - i się troszkę zdziwiłem

Ostatnio edytowany przez Krzysio, 20 Sie 2014 15:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 20 Sie 2014 15:46 
Awatar użytkownika

Loty: 609
Kilometry: 755 246
niebieski
Miałem tak w Wizzie na trasie w obrębie Schengen już w zeszłym roku, więc nie jest to żadna nowość. Natomiast numer dowodu/paszportu wymagali ode mnie kiedy leciałem do lub spoza strefy Schengen i podejrzewam, że tutaj nic się nie zmieniło...

#75 PostWysłany: 25 Sie 2014 09:50 

Loty: 74
Kilometry: 132 685
Sytuacja następująca:
kupiłem dwa bilety na lot z X do Y, na koncie miałem przez tydzień zablokowaną kwotę. Teraz patrze blokada zwolniona, pieniądze na koncie, a rezerwacja potwierdzona. Ktoś miał podobnie?

#76 PostWysłany: 25 Sie 2014 09:55 

mdps napisał(a):
Sytuacja następująca:
kupiłem dwa bilety na lot z X do Y, na koncie miałem przez tydzień zablokowaną kwotę. Teraz patrze blokada zwolniona, pieniądze na koncie, a rezerwacja potwierdzona. Ktoś miał podobnie?

Tak, pobiorą z konta w najbliższych dniach.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 26 Sie 2014 11:14 

Loty: 22
Kilometry: 56 054
Raz w zyciu lecialem tanimi liniami, zazwyczaj czarter. Mam tez proste pytanie. Jak to jest, odprawiam sie on-line, drukuje karty pokladowe i udaje sie do check in, poniewaz mam bagaz rejestrowany. Gdybym go nie mial, to omijam to stanowisko ?

#78 PostWysłany: 26 Sie 2014 11:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Szukajcie, przed napisania pytania

http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 26 Sie 2014 11:18 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
Tak, jak nie masz rejestrowanego to uderzasz od razu na bramki security.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 26 Sie 2014 11:20 

Bankers napisał(a):
Raz w zyciu lecialem tanimi liniami, zazwyczaj czarter. Mam tez proste pytanie. Jak to jest, odprawiam sie on-line, drukuje karty pokladowe i udaje sie do check in, poniewaz mam bagaz rejestrowany. Gdybym go nie mial, to omijam to stanowisko ?

Dokładnie, jeszcze tylko kontrola bezpieczeństwa i gate, zresztą wszystko masz na stronach lotnisk np:
http://airport.wroclaw.pl/pasazer/na-lo ... -po-kroku/
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4544 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 228  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości