Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Sie 2015 12:18 

Witam,
Wybieram się z dziewczyną na Cypr w terminie 30.08-06.09. Chcielibyśmy wypożyczyć samochód na okres +-3 dni. Może ktoś jedzie w tym terminie i też planuje wynajem. Możemy się zgadać by wyszło taniej. Plan zwiedzania do ustalenia.

Kolega wynajmował https://www.generalcarhire.com/ Mają obsługę w jęz. polskim i polecał. Czy ktoś miał doczynienia z tą wypożyczalnią?
 Profil Relacje PM off  

Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN
Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast
#2 PostWysłany: 22 Sie 2015 12:28 

Witam

My (ja z dziewczyną, 29 i 32l) będziemy na Cyprze 24/08-5/09 Lądujemy i wracamy także w Larnace.
Też chcemy wziąć auto. Jaki plan podróży? My na pewno chcielibyśmy pokręcić się po górach Trodoos. Mam sprawdzoną wypożyczalnię - Budget, z przedstawicielstwem w Warszawie i znajomą, pomocną osobą. Ceny są we wszystkich bardzo podobne +/- 30euro/dzień. Wylatujemy jutro 22;50 (a wyjeżdżamy z domu jutro 17:30). Coś o sobie? Macie prawo jazdy, jakiś plan?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Sie 2015 12:54 

złoty
Takie wspólne wypożyczenie może mieć nieprzyjemne konsekwencje w przypadku powstania ewentualnych szkód - przemyślcie wszystko. No chyba, że zawsze kierowcą będzie tylko osoba wynajmująca.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Sie 2015 13:07 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Ja będę 6-9 września, gdyby ktoś wynajmował samochód to chętnie na jakiś dzień się przyłączymy.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Sie 2015 10:47 

boots napisał(a):
Takie wspólne wypożyczenie może mieć nieprzyjemne konsekwencje w przypadku powstania ewentualnych szkód - przemyślcie wszystko. No chyba, że zawsze kierowcą będzie tylko osoba wynajmująca.

Nie zgodzę się. Po to wykupuje się dodatkowe ubezpieczenie by nie było takiej sytuacji. A kwestia kierowcy, to normalne, że jest to osoba, która wynajęła samochód.

My planujemy wypożyczyć 1-3.09.2015. Bardziej nas interesować będą zatoczki i wybrzeże. Góry nie za bardzo, chociaż na chwilę pewnie tamtędy przejedziemy. Chcemy pojechać na wschód Ajia Napa i zwiedzić wybrzeże do Paphos.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Sie 2015 11:03 

złoty
Cytuj:
Nie zgodzę się. (...) A kwestia kierowcy, to normalne, że jest to osoba, która wynajęła samochód

Z czym się nie zgodzisz, skoro właśnie potwierdzasz to, co napisałem?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Sie 2015 13:01 

boots napisał(a):
Cytuj:
Nie zgodzę się. (...) A kwestia kierowcy, to normalne, że jest to osoba, która wynajęła samochód

Z czym się nie zgodzisz, skoro właśnie potwierdzasz to, co napisałem?

Nie zgadzam się z Tobą w kwestii "Takie wspólne wypożyczenie może mieć nieprzyjemne konsekwencje w przypadku powstania ewentualnych szkód" -
Po to jest właśnie ubezpieczenie. Nie jest to duży koszt a głowa spokojniejsza.

Co do kwestii wypożyczający a inny kierowca, w takiej sytuacji nie ma innej opcji jak wypożyczający = kierowca, no chyba, że jadę z osobą, którą dobrze znam.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Sie 2015 13:06 

złoty
Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem to, co napisałem:

Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 24 Sie 2015 13:43 

boots napisał(a):
Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem to, co napisałem:

Co ma piernik do wiatraka, wszystko zależy od umowy, warunków najmu. Może być inny najemca a inny kierowca. Może być więcej niż jeden kierowca. Może być inna dowolna konfiguracja, która jest zapisana w umowie najmu. Piszesz o jednej sytuacji. Konsekwencje szkód - nigdy nie przewidzisz co się może wydarzyć !!

Chcesz dalej podyskutować - to zapraszam na priv. Przypomnę, że tematem posta jest "Wspólne wypożyczenie samochodu Larnaca".
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Sie 2015 13:46 

złoty
Cytuj:
Może być inny najemca a inny kierowca.

Może. Ale i tak za wszystko odpowiedzialny jest najemca. A w ochronie ubezpieczeniowej jest sporo wyłączeń.
Ja tylko przestrzegam przed zachwytem nad cudowną metodą obniżenia kosztów najmu.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Sie 2015 14:15 

boots napisał(a):
Cytuj:
Może być inny najemca a inny kierowca.

Może. Ale i tak za wszystko odpowiedzialny jest najemca. A w ochronie ubezpieczeniowej jest sporo wyłączeń.
Ja tylko przestrzegam przed zachwytem nad cudowną metodą obniżenia kosztów najmu.

przy wynajmie dopłaca się do kolejnego kierowyc, czasami dają w gratisie "drugi kierowca gratiss"
wtedy ubezpieczenie obejmuje 2 kierowców i nie ważne który uszkodzi auto, jak jest pełne ubezpieczenie to nikogo to nie interesuje, większym problemem może być wspólne dogadanie trasy :P
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 24 Sie 2015 14:17 

złoty
Cytuj:
jak jest pełne ubezpieczenie to nikogo to nie interesuje,

Ubezpieczenie NIGDY nie jest pełne.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Wrz 2015 21:01 

srebrny
Jaką wypożyczalnię polecacie w Larnace. Lądujemy w czwórkę w środę, wylot w niedzielę. Mamy zatem 4 dni. Chcemy kolejno objechać Larnaka, Limassol, Pafos, Nikozja, Ayia Napa, Larnaka.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości