Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 402 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 18 Lip 2011 23:48 

HON fly4free
Dzięki za relację ale muszę zapytać:
"nie korzystałem z brokera bo uważałem że będzie taniej bezpośrednio"
- "uważałeś" to znaczy sprawdziłeś / porównałeś oferty brokerów?
 Profil Relacje PM off  

Włochy mniej znane: Sycylia i Pantelleria lub Lampedusa w jednej podróży z Warszawy od 705 PLN Włochy mniej znane: Sycylia i Pantelleria lub Lampedusa w jednej podróży z Warszawy od 705 PLN
City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu
#142 PostWysłany: 19 Lip 2011 07:37 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
sprawdzałem na serwisie carhire3000.com i cena była taka sama lub minimalnie wyższa/niższa, więc stwierdziłem że bezpośrednio będzie bezpieczniej ;), każda z wypożyczalni ma swoje warunki wypożyczenia.. broker tylko gwarantuje cenę bazową, a dodatkowe opłaty sa różne, więc lepiej przeczytać regulaminy i wybrać najlepszą dla siebie opcję. Osobiście przeczytałem wszystkie możliwe i najlepiej byłoby wybrać Sol-mar, Goldcar, lub Aurigacrown, Hertz(jeśli cena będzie dobra to też). Przy rezerwacji brokerzy zabierają 10% całej kwoty a resztę sie płaci na lotnisku, plusem np. w Goldcarze jest fakt niezobowiązującej rezerwacji, można się nie pojawić bez konsekwencji. Oczywiście jeśli jest dobre promo u brokera to myślę że można u niego zamówić bez obaw.

#143 PostWysłany: 20 Lip 2011 22:01 
Awatar użytkownika

niebieski
jbond napisał(a):
Blackall napisał(a):
luxyfer napisał(a):
wrażenia z Goldcar na Gran Canarii:
dostaliśmy samochód niższej klasy (Ibiza zamiast Leona), pełny bak 45l nam policzyli za 65 euro (cena na stacji 1 euro za litr), sprzęgło jakieś rozwalone, żadnego oporu ogólnie słabo.
I ogólnie to nie bierzcie 80konnego kombi na wyprawy po górach :)

dobrze ze nie mieliscie debetówki bo by wam jeszcze dowalili 30€ ubezpieczenia.
tez nie polecam goldcara.

A ja znowu mam bardzo dobre doświadczenia z Gold Car- za każdym razem dopłacam ubezpieczenie.

Dostaję auta nówki, lub z bardzo małym przebiegiem.

Zero problemów.

i placisz 1.5x wiecej za paliwo. Co kto lubi :)

dodam tylko ze po raz trzeci korzystalem ostatnio z auto reisen i wszystko bez problemów, duzo taniej niz wspomniany goldcar (49euro w lipcu za 5drzwiowe auto z klima na 3 dni z pelnym ubezpieczeniem, kto da mniej?)
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 22 Lip 2011 04:57 
Awatar użytkownika

Loty: 236
Kilometry: 484 688
niebieski
Poleca ktoś jakąś sprawdzoną i tanią wypożyczalnie w USA? Konkretnie potrzebuję wypożyczyc auto w Filadelfii, a oddać w Waszyngtonie.
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 26 Lip 2011 12:23 

Potrzebuje wypożyczyć auto w Bolonii od 2-6 X. najlepiej 6 osobowe. Ma ktoś jakiś pomysł?
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 26 Lip 2011 12:29 

HON fly4free
Za 6-osobowe zapłacisz "jak za zboże". Ja znalazłem (2-6 X, Bolonia lotnisko) w cenie 468 euro, gdy małe zaczynają się już od 111 euro, średnie 131-145 euro. Innymi słowy - nawet biorąc pod uwagę paliwo, parkingi itd. nie opłaca się brać jednego dużego.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 26 Lip 2011 12:53 

No właśnie cały dzień szukałem jakiegoś taniego rozwiązania ale te ceny dobijają, znalazłem właśnie nawet za 65 euro na cały wyjazd fiata punto no ale wiadomo lepiej jeździć razem jednym autem.
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 26 Lip 2011 15:55 
Awatar użytkownika

gecko napisał(a):
Poleca ktoś jakąś sprawdzoną i tanią wypożyczalnie w USA? Konkretnie potrzebuję wypożyczyc auto w Filadelfii, a oddać w Waszyngtonie.

ja polecam Avis, praktycznie wszystkie znane sieci sa w usa, kwestia ceny, czasami w lokalnych sa lepsze promocje, jak np na Florydzie ale nie oddasz nigdzie poza paroma miastami w okolicy. w Twojej okolicy niestety nic nie znam i nie moge polecic.

#149 PostWysłany: 26 Sie 2011 10:15 

Hej,

Planuję wynająć samochód na ok. 3 tyg. w Hiszpanii, czy wiecie coś o victoriacars.com?

--
mdev
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 26 Sie 2011 11:39 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Moim zadaniem lepiej wypozyczyc w www.goldcar.es
robisz rezerwacje na stronie a placisz na miejscu. Nawet debetowką, bez koniecznosci blokowania kasy na karcie.
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 26 Sie 2011 11:52 

Dzięki za odp.
Niestety goldcar.es nie wynajmuje w Madrycie, co dla mnie stanowi pewien problem. Poza tym, jeśli chodzi o podobne pojazdy, w terminie który mnie interesuje itp. to nie wiele drożej wychodzi w europcar, a europcar jest podobno lepsze (poza cenami) - jeśli się mylę, to proszę poprawcie mnie.
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 26 Sie 2011 11:54 

ja wynajmowałem z auriga crown - byłem zadowolony

#153 PostWysłany: 26 Sie 2011 11:54 
Awatar użytkownika

niebieski
dos70 napisał(a):
Moim zadaniem lepiej wypozyczyc w http://www.goldcar.es
robisz rezerwacje na stronie a placisz na miejscu. Nawet debetowką, bez koniecznosci blokowania kasy na karcie.

i przepłacasz za paliwo + dodatkowe ubezpieczenie jesli nie masz kredytówki.

nigdy wiecej u nich! Jest duzo lepszych (i tanszych!) wypozyczalni.

dla porównania auto z goldcar na 3 dni z paliwem = 160€ bodajze (z czego 60+30 to wyzej wymienione), a z topcar na GC: ok 80 (z paliwem!).
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 26 Sie 2011 12:49 

niebieski
Nic bardziej mylnego. Wlasnie zarezerwowalem auto w Goldcar. 3 dni 40 Euro plus 30 Euro za ubezpieczenie (Relax) szyby, przebite opony itd a jeszcze oddaja Ci za niewykorzystane paliwo (wypozyczenie do 3 dni). Nie blokuja Ci kasy na karcie. I nic nie placisz za rezerwacje, rejestrujesz sie na stronie i zaklepujesz auto. Mysle ze to fajna opcja. Raz korzystalem z ich uslug i bylem zadowolony.
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 26 Sie 2011 13:26 

.

Ostatnio edytowany przez michal.sa, 26 Sie 2011 13:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 26 Sie 2011 13:38 
Awatar użytkownika

dos70 napisał(a):
Nic bardziej mylnego. Wlasnie zarezerwowalem auto w Goldcar. 3 dni 40 Euro plus 30 Euro za ubezpieczenie (Relax) szyby, przebite opony itd a jeszcze oddaja Ci za niewykorzystane paliwo (wypozyczenie do 3 dni). Nie blokuja Ci kasy na karcie. I nic nie placisz za rezerwacje, rejestrujesz sie na stronie i zaklepujesz auto. Mysle ze to fajna opcja. Raz korzystalem z ich uslug i bylem zadowolony.

jak oddaje za niewykorzystane paliwo? ilekroc wypozyczam samochod (avis, Hertz) oddaje ile bylo paliwa z zbiorniku.

#157 PostWysłany: 26 Sie 2011 15:05 
Awatar użytkownika

niebieski
dos70 napisał(a):

ok a ja wypozyczalem na GC na 3 dni za 45€ z ubezpieczeniem. Juz wiec jestem do przodu. Na dodatek te 30€ ubezpieczenia jest OBOWIAZKOWE jesli placisz debetówka. A nie kazdy chce miec super wypasne ubezpieczenie, które w innych wypozyczalniach jest de facto praktycznie "wbudowane". "Nic nie placisz za rezerwacje" - no ciezko zebym jeszcze mial za rezerwacjie placic, cos takiego to juz w ogole wyzysk IMO, choc tak jak mowie, nie korzystalem z wielu wypozyczalni (jestem przywiazany do topcara - wypozyczalem tam juz bodajze 4 razy) wiec nie wiem jak jest gdzies indziej.

Co do paliwa nam jasno powiedzieli - ze tankuja nam do pełna, mamy oddac z pustym (auto na 3 dni bodajze było). Czyli generalnie kazali nam wyjezdzic 600km, gdzie w normalnej wypozyczalni to JA tankuje tylko ile JA chce. I oddaje z taka sama iloscia. A goldcar zrobil to za mnie, ba, do 45litrowego zbiornika nalał paliwa za 60€ (1€ = 1L) no ale tak.. w koncu w regulaminie maja napisane ze opłata za NALANIE paliwa moze wynosic do 15€.. czy to nie jest robienie ludzi w ch*a?! 15€ za nalanie paliwa ze stacji benzynowej ktora stała.. w zasadzie to buda goldcara stała 5m od terenu stacji! Przepchac auto 10 metrów i mozna tankowac..

Podsumowując:
na GC i na teneryfie bralismy auto, gdzie płacilismy ok 20€/dzien (zaleznie od pory cena mniejsza lub wieksza, uśredniłem), i TYLE. Paliwa nalewalismy sami, przewaznie wychodzilo ok 10€/dzien (150km jazdy dziennie).

Nie pamietam ceny za dzien w goldcarze (ale bylo to calkiem sporo z tego co pamietam) ale przyjmijmy tez 20€/dzien, a do tego 60€ za paliwo (auto mielismy 3 dni) i 30€ ubezpieczenia.

Goldcar/3 dni = 3*20 + 30 + 60 = 150€
topcar (czy kazda inna normalna wypozyczalnia, byla tu reklamowana bodajze cabrera, ciscar)/3dni = 3*20 + 3*10 za paliwo = 90€

nie bede nikogo przekonywal na sile, ale sprawdzilem obie wypozyczalnie empirycznie i nie mam zamiaru juz nigdy z goldcara korzystac. Po prostu tną na opłatach o ktorych klient najczesciej nie wie bo sa głęboko poukrywane w regulaminie. Przepłacac nie mam zamiaru, wole za te 60€ roznicy (na 3 dniach!) kupic sobie kolejne bilety na kanary. I dac zarobic uczciwszej IMO firmie typu topcar/etc.

pozdrawiam, milego dnia ;)

edit:
mario napisał(a):
dos70 napisał(a):

jak oddaje za niewykorzystane paliwo? ilekroc wypozyczam samochod (avis, Hertz) oddaje ile bylo paliwa z zbiorniku.

bo goldcar to jest taka fajna firma ktora sama za ciebie naleje i sama powie ile masz wyjezdzic, patrz moj wywód wyzej ;)
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 26 Sie 2011 15:47 

niebieski
Blackall: No ok/ Wszystko fajnie ale powiedz mi ile kasy zablokowali Ci na karcie kredytowej?

Mario: w Goldcarze jest tak ze jezeli wypozyczasz do 3 dni to pobieraja na poczatku oplate za caly bak a potem oddaja kase za paliwo ktore zostalo przy zwrocie, natomiast jezeli wypozyczasz na wiecej dni i zostawisz paliwo w baku przy oddanium, to nic nie zwrócą. Jeżeli nie chcesz stracić kasy to powinienes wyjezdzic do ostatniej kropli :)
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 26 Sie 2011 16:43 
Awatar użytkownika

dos70 napisał(a):
Blackall: No ok/ Wszystko fajnie ale powiedz mi ile kasy zablokowali Ci na karcie kredytowej?

Mario: w Goldcarze jest tak ze jezeli wypozyczasz do 3 dni to pobieraja na poczatku oplate za caly bak a potem oddaja kase za paliwo ktore zostalo przy zwrocie, natomiast jezeli wypozyczasz na wiecej dni i zostawisz paliwo w baku przy oddanium, to nic nie zwrócą. Jeżeli nie chcesz stracić kasy to powinienes wyjezdzic do ostatniej kropli :)

no to troche niefajnie, generalnie wole sam decydowac ile km wykonam, pomijajac fakt ze rzadko wiem ile km pokonam,

co do karty to w sumie co za roznica ile blokuja na karcie, skoro oddaja,

#160 PostWysłany: 26 Sie 2011 16:47 

niebieski
Problem w tym, ze masz jakies ograniczenia na karcie kredytowej. I ograniczone fundusze.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 402 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość