Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 402 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 18 Paź 2011 10:30 

wojg napisał(a):
wlasnie wrocilismy z bergamo(wczoraj),mielismy wypożyczony samochod fiat panda w avisie,rezerwacji dokonywalismy przez net z cena za 2 doby 54euro, z lotniska co 10 min odjezdza maly autobus na parking wszystkich wypozyczalni (tam tez nalezy zwrocic samochod),bergamo jest oddalone od lotniska o 4 km i tankujesz tyle paliwa ile dostales przewaznie jest to do pelna,na autostradzie nr 4 masz stacje ok 17km od lotniska w obu kierunach(mediolan-wenecja)

na jedna dobe polecalbym jednak jesli nie ruszacie sie poza bergamo kupic 24godzinny bilet turystyczny,kosztuje - 4,5euro a obejmuje trase z lotniska do miasta cala siec autobusow miejskich ,kolejke szynowa do starej czesci i powrot na lotnisko, w centrum ciezko znalezc parking bezplatny a godzina kosztuje ok 1,5 euro
 Profil Relacje PM off  

Włochy mniej znane: Sycylia i Pantelleria lub Lampedusa w jednej podróży z Warszawy od 705 PLN Włochy mniej znane: Sycylia i Pantelleria lub Lampedusa w jednej podróży z Warszawy od 705 PLN
City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu
#202 PostWysłany: 18 Paź 2011 12:37 

A czy może ktoś z Was wypożyczał auto na Sardynii, albo może polecić jakiegoś pośrednika, który nie zablokuje na mojej kredytówce całej kasy? Auto dla dwóch osób, więc najmniejsze z najmniejszych ;) To będzie moje pierwsze wynajęcie samochodu, więc mam pietra.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 18 Paź 2011 21:43 

barrob1 napisał(a):
Oberschlesien napisał(a):
Lecę w piątek do Bergamo. Wracam natomiast w sobotę i chcę wypożyczyć pierwszy raz w życiu autko :D

Czytałem, że są tam straszne kolejki do Herza? Może ktoś coś na ten temat powiedzieć, ewentualnie czy w innych wypożyczalniach jest podobnie...? Podobno jest tam też wypożyczalnia Auto Europa?
Chciałem się jeszcze zapytać jak to jest z tankowaniem? Odbieram auto zatankowane do pełna i oddaję je także zatankowane? Wszystkie paragony z tankowań muszę zachować? bo z własnego doświadczenia wiem, że Włosi na stacjach benzynowych przeważnie dają tylko potwierdzenie przelewu! (zawsze płaciłem kartą za paliwo). Tak samo co się dzieje jeżeli najbliższa stacja od wypożyczalni będzie np 10 km od lotniska? Mam tu na myśli ostatnie tankowanie przed zwrotem samochodu? Jak rozliczane są te km?

Z góry dzięki za informację :)
Wypożyczałem w EuropeCar na Malpensie. Żadnych paragonów z tankowań nie przedstawiałem. Opcja była taka, że biorę z pełnym i oddaję z pełnym. Weryfikacja, czy bak jest pełny była na podstawie tego jak wskazuje kontrolka. Nie oddałem zupełnie pełnego, gdyż tankowałem jakieś 50 km przed lotniskiem (przed oddaniem) i pewnie ze 2l ropy spaliłem. Wypożyczałem na 7 dni. W twoim przypadku - 1 doba - może być inaczej.

Dzięki za wszystkie informacje :)

wojg napisał(a):
wojg napisał(a):
wlasnie wrocilismy z bergamo(wczoraj),mielismy wypożyczony samochod fiat panda w avisie,rezerwacji dokonywalismy przez net z cena za 2 doby 54euro, z lotniska co 10 min odjezdza maly autobus na parking wszystkich wypozyczalni (tam tez nalezy zwrocic samochod),bergamo jest oddalone od lotniska o 4 km i tankujesz tyle paliwa ile dostales przewaznie jest to do pelna,na autostradzie nr 4 masz stacje ok 17km od lotniska w obu kierunach(mediolan-wenecja)

na jedna dobe polecalbym jednak jesli nie ruszacie sie poza bergamo kupic 24godzinny bilet turystyczny,kosztuje - 4,5euro a obejmuje trase z lotniska do miasta cala siec autobusow miejskich ,kolejke szynowa do starej czesci i powrot na lotnisko, w centrum ciezko znalezc parking bezplatny a godzina kosztuje ok 1,5 euro

Fajna propozycja z tym, że ja muszę się dostać do Milanu więc jednak skorzystam z wypożyczalni :) Pozdrawiam :)

#204 PostWysłany: 19 Lis 2011 17:50 
Awatar użytkownika

srebrny
goldcar

ew sprawdz doyouspain, autoeurope i carjet

kumpel ostatnio wzial w doyouspain, madrid-->malaga i okazalo sie, ze mial samochod z europcar
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 14 Gru 2011 23:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Mam pytanie do bardziej obeznanych ode mnie: jakie znacie wypożyczalnie samochodów z limitem wieku od 18-19 lat (czyli de facto bez limitu)? Jakie nazwy, w jakich miastach? Czy na przykład znajdzie się taka wypożyczalnia na Kanarach?

Z pozdrowieniami!
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 15 Gru 2011 15:24 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Może ktoś ma doświadczenie jeśli chodzi o wynajem aut w Maroku np. w Marrakeszu? Gdzie najtaniej i jak się jezdzi marokanskimi drogami, czy sa jakies oplaty za autostrady? Czego unikać? Na co zwracać uwagę? Czy wogole wynajmowanie auta ma sens, może autobusy... Napiszcie cos. Z gory dziekuje.
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 30 Gru 2011 14:47 
Awatar użytkownika

Loty: 323
Kilometry: 536 728
HON fly4free
Mateusz dwa małe taniej
Brałem na Nanarach dwa razy auto raz doyouspain drugi autoreisen
Za kazdym razem bez najmneijszych problemow z czymkolwiek.
Mnei bardziej urzadza autoreisen foteliki siedziska dla dzieci gratis, ile paliwa bierzesz tyle oddajes znei wazne il edni wynajem
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 30 Gru 2011 14:50 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Musisz sprawdzić samemu na konkretnych przykładach, gdyż ceny są dynamiczne. Czasem lepiej trochę dopłacić za 1 duże, niż 2 małe i 2 razy do baku lać. Na Kanarach polecam http://www.orcarcanarias.com
Na Teneryfie, Lanzarote i Fuercie brałem od nich i za każdym razem wszystko OK. Paliwo - tyle samo oddajesz co na starcie miałeś.
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 02 Sty 2012 21:55 

witam
ja również pierwszy raz chce wypożyczyć auto i tutaj moje pytanie. Jak sprawa wygląda z zarezerwowaniem auta przez internetowego pośrednika. podaje dane, wybieram proponowane auto i...
pytanie:

1) Nie każda strona ma napisane z jakiej wypożyczalni proponowane jest auto bo większość lotnisk ma kilka firm wypożyczających. czy po rezerwacji dostaje maila z nazwa w jakiej firmie wypożyczyłem?
2) Czy pośrednik internetowy od razy ściąga należność czy mam im to przelać ewentualnie zapłacić na miejscu?
3) i jeśli dostaje jakieś potwierdzenie ze strony pośredniczącej to dostaje jakiś nr rezerwacji czy mam jakąś kartkę wydrukować coś w stylu bilety z ryanera?
4) czy jak mam kartę kredytową z limitem 1000zl to jak wpłacę tam nadwyżkę, żeby z tą nadwyżka mieć na niej na plusie z 500zl to mi uznają ja jako formę zabezpieczenia jak zabezpieczenie jest 300euro?

z góry dziękuje za odpowiedz. w razie czego to dobra ofertę znalazłem na stronie http://www.easyterra.com/ tutaj akurat jest podane z jakiej wypożyczalni mi oferują auto ale na przyszłość chciałbym wiedzieć

#210 PostWysłany: 02 Sty 2012 22:16 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Nospin napisał(a):
witam
ja również pierwszy raz chce wypożyczyć auto i tutaj moje pytanie. Jak sprawa wygląda z zarezerwowaniem auta przez internetowego pośrednika. podaje dane, wybieram proponowane auto i...
pytanie:

1) Nie każda strona ma napisane z jakiej wypożyczalni proponowane jest auto bo większość lotnisk ma kilka firm wypożyczających. czy po rezerwacji dostaje maila z nazwa w jakiej firmie wypożyczyłem?
2) Czy pośrednik internetowy od razy ściąga należność czy mam im to przelać ewentualnie zapłacić na miejscu?
3) i jeśli dostaje jakieś potwierdzenie ze strony pośredniczącej to dostaje jakiś nr rezerwacji czy mam jakąś kartkę wydrukować coś w stylu bilety z ryanera?
4) czy jak mam kartę kredytową z limitem 1000zl to jak wpłacę tam nadwyżkę, żeby z tą nadwyżka mieć na niej na plusie z 500zl to mi uznają ja jako formę zabezpieczenia jak zabezpieczenie jest 300euro?

z góry dziękuje za odpowiedz. w razie czego to dobra ofertę znalazłem na stronie http://www.easyterra.com/ tutaj akurat jest podane z jakiej wypożyczalni mi oferują auto ale na przyszłość chciałbym wiedzieć

1) bo za bookowaniu auta dostaniesz na email, dane do jakieś wypożyczalni masz się zgłosić
2)możesz zapłacić od razu, lub po przyjeździe
3) dostaniesz voucher, który wydrukujesz i okażesz w danej wypożyczalni
4) możesz zawsze zapłacić za ubezpieczenie i nikt nie będzie blokował kasy na karcie

Teraz moje pytanie, gdzie chcesz te auto wypożyczyć ?

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 03 Sty 2012 18:36 

Dublin na tydzień na zwiedzenie Irlandii. W hertz. Cena na ich stronie to 125e za tydzień, przez tego pośrednika co napisałem Ford Fiesta w hertz wynosi 83euro więc spora różnica. Tylko, że okres taki średni bo teraz to pogoda w kratkę :/

#212 PostWysłany: 10 Sty 2012 19:32 

słyszał ktos lub wynajmował auto przez strone enterprise.com ? Bo własnie przeżyłem szok cenowy. Opel Insignia lub podobny na tydzień za 39,95e. Jest to możliwe?

#213 PostWysłany: 22 Sty 2012 15:24 

Witam wybieram się w kwietniu na wakacje z rodzinka na Costa del Sol i mam pytanie do tych co byli i zobaczyli i maja pewne doświadczenia odnośnie wynajęcia samochodu w Maladze.
Na co zwrócić uwagę , jaką firmę polecacie itd.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 22 Sty 2012 17:30 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

madeira55555 napisał(a):
Witam wybieram się w kwietniu na wakacje z rodzinka na Costa del Sol i mam pytanie do tych co byli i zobaczyli i maja pewne doświadczenia odnośnie wynajęcia samochodu w Maladze.
Na co zwrócić uwagę , jaką firmę polecacie itd.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Ja we wtorek będę w Maladze.
Auto rezerwowałem na doyouspain.com ( raz już u nich brałem, wszystko było ok)
Cena auta na 4 dni to 14E, a firmę którą mi przydzielili to RecordGo ( dostałem auto od nich, jak rezerwowałem w dys).
Wszystko było OK. Żadnych problemów, jak wrócę w sobotę, to napiszę trochę informacji.

Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 22 Sty 2012 17:43 
Awatar użytkownika

niebieski
co to za auto i jak rezerwowales, ze cena to 14€ za 4 dni??
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 22 Sty 2012 17:48 
Awatar użytkownika

Loty: 323
Kilometry: 536 728
HON fly4free
doyouspain.com
Pośrednik ale sprawdzona firma bralem u nich dwa razy auto.
Bez zarzutu
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 22 Sty 2012 17:49 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Viktor44 napisał(a):
co to za auto i jak rezerwowales, ze cena to 14€ za 4 dni??

wejdź na http://www.doyouspain.com i wybierz sobie termin w jakim jedziesz, zobaczyć jakie są ceny :)

Auto pisało niby że smart lub podobne, ale pisałem że chcę smarta. To mi odpisali że ta firma "recordgo" smartów nie mają i dostane citroena c2 lub podobne.
Na Majorce dostałem Opla Corse, na liczniku było 29tyś przejechane.

Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 22 Sty 2012 18:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Szanowni forumowicze.
Jaką wypożyczalnie polecacie na Cyprze (dobry stosunek ceny do jakości :))? Kiedy najlepiej rezerwować jeżeli jadę w maju?
Dzięki za odpowiedź.

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 22 Sty 2012 18:30 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Bezpośrednio najlepiej wypożyczyć w Stevens Car Rental - tak mi mówiło wiele osób, które były na Cyprze. Niestety, w terminie, w którym się tam wybieram, nie mają już wolnych terminów. Więc zdecydowałem się na Budget - za 3 dni 32€ + drugi kierowca 15€. Dodatkowo mam zamiar wykupić redukcję udziału własnego - nidgy nie jeździłem po lewej stronie ;)

Można wypożyczyć u któregoś z brokerów - np. Economy Car Hire lub Economy Car Rentals - jest sporo taniej niż bezpośrednio, ale te firmy przeważnie mają politykę paliwową, która mi nie odpowiada - "take full, return empty".
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 22 Sty 2012 19:49 
Awatar użytkownika

srebrny
@krasnal chyba miałeś na myśli "take empty, return full" :)
Jeżeli się mylę proszę o poprawienie :P

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 402 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości