Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Kwi 2015 18:09 

Loty: 51
Kilometry: 106 835
Witam,

bardzo dużo naczytałam się o targowaniu na Bali i nasunęło mi się takie pytanie - lepiej porobić rezerwacje wcześniej, czy szukać czegoś po przylocie, targować się i układać plan wycieczki "na bieżąco"? Planujemy spędzić kilka dni na Nusa Lembongan - czy lepiej sobie zaplanować dokładne daty, czy na miejscu negocjować cenę rejsu i po przypłynięciu też czegoś szukać?

Pozdrawiam,
Agnieszka
 Profil Relacje PM off  

Okazja! Loty w czerwcu do Wiecznego Miasta: Rzym bezpośrednio z Poznania od 130 PLN Okazja! Loty w czerwcu do Wiecznego Miasta: Rzym bezpośrednio z Poznania od 130 PLN
Wakacje: loty Etihad Airways na Seszele z Warszawy od 2416 PLN. Podróże ze stopem w Abu Zabi za 2661 PLN Wakacje: loty Etihad Airways na Seszele z Warszawy od 2416 PLN. Podróże ze stopem w Abu Zabi za 2661 PLN
#2 PostWysłany: 07 Kwi 2015 18:14 
Awatar użytkownika

Loty: 218
Kilometry: 591 414
niebieski
Ja zarówno na Bali jak i na Nusa szukałem w ciemno. Co prawda na Bali (Ubud) targowanie się było trochę trudniejsze i za bardzo nikt nie chciał ceny opuszczać, a były zdecydowanie wyższe niż na Jawie.
Na Nusa Lembongan podobnie, aczkolwiek pomogło gdy powiedziałem, że wezmę od razu 3 noclegi z opcją przedłużenia.
O ile mnie pamięć nie myli to w Ubud płaciłem coś ok 120.000, a na Nusa ok 70-80k za noc.

#3 PostWysłany: 07 Kwi 2015 18:49 

Dziękuję za odpowiedź :)
Na Bali znalazłam w baaardzo różnych cenach noclegi, natomiast Nusa Lembongan szukając teraz po internecie wychodzi mniej więcej koło 100zł za nocleg (może nie umiem lub nie wiem gdzie szukać, a może to fakt, że dolar teraz drogi ;)), także cenę miałeś super. Planujemy tam 5 nocy zostać - warto? :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Kwi 2015 19:09 
Awatar użytkownika

Loty: 218
Kilometry: 591 414
niebieski
Szczerze mówiąc nieszczególnie :D
Tzn. wysepka fajna, dla mnie to był i tak koniec kilkutygodniowej podróży po Azji więc zostałem tam te 4 dni i spędziłem je ze znajomymi poznanymi po drodze. Ale jeśli nastawiasz się żeby coś tam robić to nie ma kompletnie nic.
W jeden dzień obejdziesz wysepkę na piechotę, nie mówiąc już o wynajęciu skutera. Ale w okolicy jest parę miejsc do nurkowania, surfowania lub można się po prostu polenić.

#5 PostWysłany: 07 Kwi 2015 19:35 

My planujemy te 5 dni na sam koniec po pobycie na Bali, żeby właśnie poleżeć i odpocząć - moze jakiś snoorkling :) zastanawiałam się też nad jakimiś podstawami surfowania i być może na dniach zacznę kurs nurkowy, więc byśmy coś ponurkowali ;)
Ale ogólnie z nastawieniem na leżenie na plażach, spacerki itp :) (może w takim razie skrócimy do 3, albo 4 nocy)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Kwi 2015 19:45 

Loty: 142
Kilometry: 331 585
A może w tych ostatnich dniach wybrać się na Komodo, a odpocząć można na rajskiej wyspie Kanawa?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Kwi 2015 20:30 

Też nad tym myśleliśmy, ale niestety wycieczka na Komodo nam za bardzo nadszarpnie chyba już budżet - bo z tego co szukałam to wychodzi po jakieś 1500-2000zł/osoba, a ciężko znaleźć coś z czego można zrezygnować żeby zaoszczędzić aż tyle...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Kwi 2015 21:24 

Loty: 100
Kilometry: 256 992
Hej, w jakim terminie sie wybierajcie? Pozdrawiam

#9 PostWysłany: 07 Kwi 2015 21:25 
Awatar użytkownika

niebieski
O miałam się pytać o to samo co @amaire :) Też zastanawiam się czy coś bukować z PL czy na miejscu ogarniać..Ja się trochę obawiam zwłaszcza dlatego, że lecimy w czerwcu, czyli na sam poczatek sezonu, może być mniej noclegów do wyboru i mniejsze możliwości targowania się :/
A może ktoś poleci coś w Kucie? Przylatujemy na Denpasar o 19 i chcemy ten jeden nocleg na pewno mieć ogarnięty, żeby o tej porze nie szukać i nie bładzić tylko iść na spokojnie do wygodnego łóżka po 12h lotu ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 07 Kwi 2015 21:51 

slaweklipa napisał(a):
Hej, w jakim terminie sie wybierajcie? Pozdrawiam

Slaweklipa lecimy od 25 sierpnia do 12 września ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Kwi 2015 23:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Amaire napisał(a):
Też nad tym myśleliśmy, ale niestety wycieczka na Komodo nam za bardzo nadszarpnie chyba już budżet - bo z tego co szukałam to wychodzi po jakieś 1500-2000zł/osoba, a ciężko znaleźć coś z czego można zrezygnować żeby zaoszczędzić aż tyle...

Hmm serio aż tak dużo? Na ile dni taka cena? Ja szczerze mówiąc jeszcze się nie orientowałam dokładnie, mam teraz inne rzeczy na głowie zanim zaczne organizować wyjazd, ale ceny różnych innych wycieczek po Indonezji raczej wyglądały nieźle..
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 07 Kwi 2015 23:22 

Chyba 3 dni, bo to jakoś jest przelot, ten park z waranami, jaki rejs itd... Ale może źle coś sprawdziłam, bo zniechęciły mnie szybko ceny więc nie szukałam jakoś bardziej
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Kwi 2015 08:01 

Loty: 100
Kilometry: 256 992
@Amaire.... my będziemy z kolei od 20.08.do 02.09, więc mamy podobny problem. Aczkolwiek mamy znajomą, która tam często bywa z racji zamieszkania w Australiii, więc mamy kilka wskazówek gdybyś chciała :)

#14 PostWysłany: 08 Kwi 2015 08:12 

Wysłałam prywatną wiadomość :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 09 Kwi 2015 20:09 

w ubiegłym roku (wrzesień) bylem na Lembonganie, Kucie (Lombok), Gili Meno i Ubud.
Rezerwowałem nocleg na Lembonganie przez neta na 3 dni (250.000) i wiem że w tym roku tego błędu nie popełnię, to był najdroższy nocleg, bo później średnio wyszło 150.000. Miejsc noclegowych wszędzie było od wyboru do koloru, a ceny potrafiły spaść z 450.000 do 200.000 (Gili Meno-ale pilota od klimy nam zabrali :-)

wiec o ile nie lądujecie o jakiejś wariackiej godzinie i będziecie mieli czas na przechadzkę, nie rezerwujcie.
 Profil Relacje PM off
olajaw uważa post za pomocny.

#16 PostWysłany: 16 Cze 2015 12:42 
Awatar użytkownika

Hej!
My sie wybieramy 14.08 - 02.09
Planujemy głównie przebywać na Lombok, Gili i Bali. Tez właśnie sie zastanawiam apropo spania czy szukac czegoś przez net i bookowac wczesniej... Czy na mijescu .. Z tego co sie orientuje to jest to high season, więc moze byc ciezko ze spaniem. Czy nie? :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 16 Cze 2015 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 365 764
niebieski
Hej. Spokojnie możesz poszukać na miejscu. Bylem w tamtym roku 6 dni na Lembonganie i rozejrzałem się na miejscu. Przy Drembeach masz fajne domki Dream Beach Kubu. Jak zależy Ci na "nocnym życiu" jeśli coś takiego istnieje na Lembo to szukaj w okolicach Mushroom Bay. Zabierz ze sobą latarkę !! Po 20 masakrycznie ciemno :) Ale polecam bo to rewelacyjne miejsce !!
 Profil Relacje PM off
asdf11 uważa post za pomocny.

#18 PostWysłany: 16 Cze 2015 14:18 
Awatar użytkownika

Dzięki!
A ma ktoś jakieś doświadczenia z poszukiwaniem noclegów na Lombok bądź Gili?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 03 Lip 2015 01:30 

@asdf11
JW , we wrześniu ubiegłego roku noclegi ogarnialiśmy na miejscu.
w Kuta (Lombok) zapytaliśmy kelnerkę w pierwszej i największej knajpie czy zna kogoś kto ma jakieś tanie, do 150k noclegi i po jednym bintangu podjechał negocjator :-).
na Gili Meno po 1h szukania tez znaleźliśmy (po targach cena zeskoczyła z 450k do 200k lub 250k ... nie pamiętam).
Nie wiem jak w tym roku, nie wiem jak wcześniej, ale moim zdaniem nocleg zawsze się znajdzie za rozsądne pieniądze..nic przez internet, wszystko na miejscu!

a propos...jak się ceny w Indonezji z ubiegłego roku mają do obecnych?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 07 Lip 2015 11:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Na Gili Air polecam Toro Toro Bungalows, trochę w środku wyspy, na przeciwko plaży ceny są dużo wyższe - my zajrzeliśmy do kilku miejsc (ceny od 500tys., do nawet 1mln idr) i potem trafiliśmy do Toro Toro (250tys/bungalow 2osobowy z klimą, wynegocjowaliśmy do 200tys :) ).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości