Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Mar 2014 00:16 

niebieski
Jak to jest z zakupem biletów w złotówkach. Jeśli wybiorę walutę zł i otrzymam kwotę do zapłaty to czy z mojej karty (konto w zł) pobierana jest dokładnie ta kwota czy też zawyżona z powodu przeliczenia walutowego euro na zł?
 Profil Relacje PM off  

Lato na Rodos za 1286 PLN. Loty z Warszawy + 4 noclegi Lato na Rodos za 1286 PLN. Loty z Warszawy + 4 noclegi
Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów
#2 PostWysłany: 09 Mar 2014 00:21 

w easyjet TAK, jak sumę podaną w zł akceptujesz to taką też ściągną z konta karty (mam nadzieję, że spróbowałeś zakupu patentem krakowskim, czyli najpierw lot z Krakowa z tą samą liczbą osób, potem następny ten który chcesz kupić i na końcu skasowanie tych pierwszych lotów z Krakowa powinna wyjść jakaś oszczędność)
 PM off  

#3 PostWysłany: 09 Mar 2014 00:25 

niebieski
Dziękuję. Tak patent sprawdzony wcześniej. Wychodzi około 400zł mnie przy 6 biletach. Najważniejsze, że mogę płacić bezpośrednio w złotówkach :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Mar 2014 01:05 

[quote="Anonymous"]w easyjet TAK, jak sumę podaną w zł akceptujesz to taką też ściągną z konta karty (mam nadzieję, że spróbowałeś zakupu patentem krakowskim, czyli najpierw lot z Krakowa z tą samą liczbą osób, potem następny ten który chcesz kupić i na końcu skasowanie tych pierwszych lotów z Krakowa powinna wyjść jakaś oszczędność)[/quote
Patent krakowski juz nie jest tak atrakcyjny. Teraz patent praski wychodzi jakies 30 zł/ os taniej. Czyli najpierw Praga - Np. Londyn , dodaj nastepny lot,ten co chcemy lecieć, zamiana z koron na pln i skasowanie poprzedniego lotu.
 PM off  

#5 PostWysłany: 11 Mar 2014 14:20 

niebieski
Zapłaciłem ze zwykłego złotówkowego konta. Kwota nie jest zaksięgowana, lecz zablokowana. Mam taki komunikat: "Kwota transakcji zablokowanych do wykonania w walucie innej niż waluta rachunku, może się różnić od kwoty, jaka zostanie finalnie zaksięgowana na rachunku. Wynika to z różnicy kursów walutowych dla dnia dokonania transakcji oraz dnia księgowania transakcji". Czy to znaczy, że easyjet jednak wezmie z mojego rachunku kwotę inną, niż ta, która jest na ich potwierdzeniu transakcji?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Mar 2014 15:22 

ostatnio jak kupowałem bilety easyjet Luton - Madryt patentem krakowskim to miałem na rezerwacji za łącznie 4 bilety do zapłaty 808 zł i tyle po 2 dniach zeszło z konta karty kredytowej mastercard citi wizz
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 52 gości