Podniebna uczta czy kulinarne piekło. Sprawdź, co serwują linie lotnicze
Często słyszy się opinie o okropnym jedzeniu na pokładach samolotów. Niesmaczne, sztuczne, wyglądające jak papka to tylko niektóre komentarze o posiłkach linii lotniczych. Jaka jest prawda?
Pokazujemy dziś wybrane posiłki, których spróbujecie w trakcie podniebnych podróży. Oto przykłady dań od szefów kuchni różnych linii lotniczych. Zobaczycie tu zarówno dania serwowane na krótkich jak i na długich trasach, od przewoźników tradycyjnych, jak też niskokosztowych, z klasy ekonomicznej.
A wy, który posiłek na pokładzie wspominacie najlepiej? Które linie karmią najlepiej, a którym przydałaby się kuchenna rewolucja? Podzielcie się z nami informacjami w komentarzach.
PoprzednieObraz 2 z 15Następne
Air France
U francuskiego przewoźnika danie główne to kurczak z ziarnami gorczycy, pilaw z ryżu i warzywami. Przekąska to sałatka z kiełków pszenicy z ryżem, grzybami shitake i żurawiną.
Fot. Airlinemeals.net
U francuskiego przewoźnika danie główne to kurczak z ziarnami gorczycy, pilaw z ryżu i warzywami. Przekąska to sałatka z kiełków pszenicy z ryżem, grzybami shitake i żurawiną.
Fot. Airlinemeals.net
PoprzednieObraz 2 z 15Następne