Rozgrzejcie się zimą, czyli wypoczynek z procentami. Oto alkoholowe specjały z różnych zakątków świata
Świat się nie kończy na whisky z colą ani na sylwestrowym szampanie. Sprawdź, czego warto spróbować, będąc w podróży.
PoprzednieObraz 1 z 23Następne
Caipirinha
Najpopularniejszy brazylijski drink, którego głównym składnikiem jest cachaça – napój alkoholowy wytwarzany z fermentowanego soku z trzciny cukrowej. Cachaça w smaku podobna jest do rumu czy tequili, ale ma delikatna owocową nutę i jest bardziej cierpka. Wzorcowa Caipirinha powinna zawierać pokrojoną połówkę limonki, kilka łyżeczek brązowego cukru trzcinowego i kruszony lód.
Fot. Ralf Roletschek , Wikimedia Commons
Najpopularniejszy brazylijski drink, którego głównym składnikiem jest cachaça – napój alkoholowy wytwarzany z fermentowanego soku z trzciny cukrowej. Cachaça w smaku podobna jest do rumu czy tequili, ale ma delikatna owocową nutę i jest bardziej cierpka. Wzorcowa Caipirinha powinna zawierać pokrojoną połówkę limonki, kilka łyżeczek brązowego cukru trzcinowego i kruszony lód.
Fot. Ralf Roletschek , Wikimedia Commons
PoprzednieObraz 1 z 23Następne