Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Mar 2016 12:10 

Gdzieś mi tu mignęła informacja, że w Korfu- Town jest targowisko. Ktoś wie w jakie dni ? Może codziennie ? I w którym miejscu ? Co tam można kupić ? Owoce, warzywa ?
 PM off  

Egzotyczna wyspa w znakomitej cenie 🔥 Mauritius z hotelem kilka kroków od plaży za 2521 PLN 😎 Egzotyczna wyspa w znakomitej cenie 🔥 Mauritius z hotelem kilka kroków od plaży za 2521 PLN 😎
Bliskość plaży, all inclusive i basen 🍹🏖️ Relaks latem w Albanii od 2599 PLN ⭐ Bliskość plaży, all inclusive i basen 🍹🏖️ Relaks latem w Albanii od 2599 PLN ⭐
#2 PostWysłany: 22 Mar 2016 13:23 

niebieski
Byłem dwukrotnie tam, nie pamiętam w jakie dni tygodnia, ale owoce morza, warzywa na co drugim straganie

Wysłane z mojego MediaPad T1 8.0 Pro przy użyciu Tapatalka

#3 PostWysłany: 25 Mar 2016 22:01 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 110 101
Anonymous napisał(a):
Gdzieś mi tu mignęła informacja, że w Korfu- Town jest targowisko. Ktoś wie w jakie dni ? Może codziennie ? I w którym miejscu ? Co tam można kupić ? Owoce, warzywa ?

tu znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania:
http://www.holidaycheck.pl/pi/5f12c7d2- ... 4c0c3570c2
Smacznych zakupów :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Mar 2016 00:48 

Anonymous napisał(a):
Ktoś wie w jakie dni ? Może codziennie ? I w którym miejscu ? Co tam można kupić ? Owoce, warzywa ?

Napewno Jacek nie jest taki jak czwartkowy w Chani ,ale jest codziennie oprócz niedzieli i chyba jakiegoś innego dnia tygodnia? tyle pamietam. A co mozna kupić tam? to wiesz ,ale mniej niż w Chanii
 PM off  

#5 PostWysłany: 15 Maj 2016 13:41 

Targ jest czynny codziennie. Od rana do ok 14. Wtedy zaczynają zwijać stragany. Są świeże ryby i owoce morza. Ceny od 4 do kilkunastu € za kg. My nie kupowaliśmy. Tylko owoce i warzywa. Np
Pomidory od 1€ w górę
Ogórki od 0,30 €\ kg
Pomarańcze od 0,30"€\ kg
Wszystko świeżutkie. Ciuchów, pamiątek itp nie ma.
Można też kupić przyprawy, miody, wino domowe i miejscowy bimber ( cipuro :D )'Wołał 4€ za pół litra. Przy naszym hurtowym zakupie , cena zjechała do 3€ . Warto. Bardzo dobry. Żadnych objawów ubocznych. Kac bardzo łagodny. :mrgreen:
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
jasiek1212 uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 15 Maj 2016 18:43 

Anonymous napisał(a):
Żadnych objawów ubocznych. Kac bardzo łagodny. :mrgreen:

Jak byś zmieszał z Ouzo to drugiego dnia by nie było. W przeciwieństwie do wody 50/50 jednego i drugiego w szklanecce nie robi się mleko.Ouzo daje anyżowy posmak bimbru,łagodnie wchodzi taka mieszanka,jednak głowa powiększa się niemiłosiernie.Sprawdzone i już nigdy więcej.
 PM off  

#7 PostWysłany: 16 Maj 2016 14:59 

Czy "Targ jest czynny codziennie." oznacza również niedzielę? Przylatujemy w niedzielę i chętnie zrobilibyśmy "niezbędne" zakupy od razu po przylocie, a nie na drugi dzień robiąc w tym celu około 60km.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Maj 2016 15:57 

Pytałem i padła odpowiedż "codziennie". A czy również w niedzielę na 100 % jest czynny to nie wiem. Masz okazję sprawdzić i napisać dla potomnych. Byłby to jakiś wkład w forum. ;)
Na targu są też dwie knajpy. Jedna typu kawiarnia. Tania i dobra. Moja ulubiona Greek kafe za 1 Euro.
I druga, gdzie można spożyć świeżo przygotowane ryby i owoce morza. Spory półmisek 7 euro. Za krewetki [pyszne , w sosie] ,kalmary i jakieś ryby w cieście , z chlebkiem pita ,frytkami płaciłem 20 euro. 5 osób tym dobrze pojadło.
 PM off
jasiek1212 lubi ten post.

#9 PostWysłany: 16 Maj 2016 20:29 

Jak wrócę dam znać. Mimo wszystko chyba "wyprawy" do Lidla nie da się uniknąć ale może bardziej po drodze niż docelowo.
Czyli na Korfu za 40 euro 4 osoby zjedzą w tawernie? Mam na myśli jakiś taki fajny zestaw 2x dla dwóch osób lub zdanie się na kelnera/właściciela i niech za te 40 euro nas ugości.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Maj 2016 10:11 

Piszesz, że przylatujesz w niedzielę. Grecja to nie Polska. O ile pamiętam to markety Lidl są zamknięte.
Wyszukiwarka :Sklepów Lidl w całej Europie" to potwierdza.

https://www.fly4free.pl/forum/lidl-wyszukiwarka-sklepow-w-calej-europie,262,52522

Ale tragedii nie ma. Prawie wszystkie mniejsze sklepiki są otwarte. Ceny tylko ciut wyższe. Np piwo w Lidlu 0,69 Euro , a w sklepikach 0,80. W Korfu są 2 Lidle. Jeden koło dworca Green Busów i lotniska. Drugi przy wyjeżdzie z miasta na północ w kierunku Sidari i Paleo.
Za 22-24 euro można znależć w tavernie zestaw dla dwojga. Omijać główne szlaki. Deptaki, promenady itp. Najlepiej na boku. Tam gdzie są normalne domy mieszkalne autochtonów. Tam jest najlepiej i najtaniej.
Np idąc z lotniska na dworzec Green Busów [10-15 minut pieszo]

https://www.fly4free.pl/forum/korfu-autobusy,1436,61956&start=20

po drodze mijamy sympatyczną kawiarenkę, a obok na szybko można zjeść pysznego gyrosa czy souvlaka z lokalsami. To nie taverna, ale warto wstąpić w drodze na/z lotniska.
O, w tym miejscu.
https://goo.gl/maps/ZXPGo5Dsvpw
 PM off
jasiek1212 lubi ten post.

#11 PostWysłany: 17 Maj 2016 11:47 

Tak, wiem, że w niedziele Lidl zamknięty. Zakupy na kilka dni dla 4 osób więc może wyjść różnica. W planach na pierwszy dzień mamy północno-wschodnią cześć wyspy więc do stolicy na zakupy będzie już bliżej (nocleg w okolicach Peroulades). Jeszcze zobaczymy na miejscu jak wyjdzie.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 18 Cze 2016 07:11 

Pytano mnie o dokładną lokalizację targu w Korfu.

https://goo.gl/maps/JXgGphFuVYL2
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#13 PostWysłany: 20 Cze 2016 07:27 
Awatar użytkownika

Loty: 332
Kilometry: 552 018
HON fly4free
dzieki jaca za pamiec :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość