Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lip 2012 23:22 

W systemie rezerwacyjnym linii Lavprisekspressen pojawiły się tanie bilety na połączenie ze stolicy Norwegii (Oslo) do stolicy Wikingów (Trondheim) za 49 NOK
Załącznik:
Oslo - Trondheim.jpg
Oslo - Trondheim.jpg [ 61.25 KiB | Obejrzany 4746 razy ]

Podróż odbywa się malowniczą trasą przez: Oslo, Olavsgaard, Lotnisko Gardermoen, Nebbenes, Hamar (Nydal) (mijamy największe jezioro Norwegii – Mjøsa), Brumunddal, Moelv, Lillehammer (miejsce zimowej Olimpiady z 1994 r.), Øyer, Fåvang, Ringebu (drewniany kościół z XIII w.), Vinstra, Kvam, Otta, Dovre (cudne Parki Narodowe), Dombås (miejsce walk podczas II Wojny Światowej), Oppdal (duże centrum narciarskie), Berkak, Lundamo, Melhus, Klett, Heimdal/Tiller, Trondheim.

Bilety w cenie 49 NOK (ok 28 zł) dostępne są od 1.09.2012 do 30.11.2012 z wyłączeniem poniedziałków i wtorków.
Załącznik:
rozklad.jpg
rozklad.jpg [ 28.99 KiB | Obejrzany 4746 razy ]

Zazwyczaj odbywają się 2 kursy dziennie: 11:00 (Oslo) - 19:30 (Trondheim) i 23:00 (Oslo) - 07:30 (Trondheim) dnia następnego.
W cenie biletu przysługuje nam 1 sztuka bagażu podręcznego (musi się zmieścić na półce nad głową, lub pod fotelem) oraz 1 sztuka bagażu do 20 kg. Za nadbagaż lub większą ilość walizek/toreb płacimy 49 NOK.
Za bilety płacimy kartą: Visa, Master Card lub American Express.
Załącznik:
zamawianie.jpg
zamawianie.jpg [ 76.56 KiB | Obejrzany 4746 razy ]

Niestety nie jest jeszcze znany rozkład na podróż powrotną, ale myślę, że powinien pojawić się w ciągu kilku najbliższych dni. Postaram się monitorować stronę i dam znać jak wskoczy rozkład na powrót.

Wiki o Trondheim

W skrócie:
Miasto (zwane pierwotnie Nidaros - później wielokrotnie zmieniało nazwę) założone w 997 roku, do 1217 roku pełniło rolę stolicy wikińskiej Norwegii, miejsce powoływania pierwszych królów (Haralda Pięknowłosego, Haakona I), spotkań pierwszego norweskiego parlamentu - Ting,
Miasto wielokrotnie trawione przez ogień (największy pożar w 1681 roku - 90% miasta spłonęło)

Ciekawostki:
1. Położone najdalej na północ miasto na świecie z komunikacją tramwajową,
2. W mieście zamontowano jedyny na świecie wyciąg dla rowerów (rowery miejskie są za darmo, trzeba wyrobić sobie kartę w punkcie informacji i wpłacić kaucje, którą oddają przy zwrocie karty)
3. Miejsce urodzenia Marit Bjørgen (biegaczka narciarska), Andersa Bardala (skoczek narciarski), Vegarda Samdahla (piłkarz ręczny Wisły Płock)
4. Miejsce akcji wielu powieści: Han z Islandii (Victora Hugo), Oko Jelenia (Andrzeja Pilipiuka), i romansideł z cyklu: Saga o Ludziach Lodu
5. Jedna z misji w grze Medal of Honor: Allied Assault ma miejsce w Trondheim :)
 Profil Relacje PM off  

Czarnogóra na własną rękę 🏖️🏊‍♂️ Tydzień w 4* apartamentach przy plaży za 1128 PLN 😎 Czarnogóra na własną rękę 🏖️🏊‍♂️ Tydzień w 4* apartamentach przy plaży za 1128 PLN 😎
Odpocznij na Karaibach ☀️🏝 Relaks w Dominikanie (w sezonie) za 3667 PLN 😎😍 Odpocznij na Karaibach ☀️🏝 Relaks w Dominikanie (w sezonie) za 3667 PLN 😎😍
#2 PostWysłany: 24 Lip 2012 23:34 

Super znalezisko!
 PM off  

#3 PostWysłany: 24 Lip 2012 23:38 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
MEGA! To jest coś a nie jakiś tam modlin ;)

ps. z OSLO to rozumiem, że gdzieś z centrum (dworca)? Szkoda, że nie z lotniska ;)

#4 PostWysłany: 24 Lip 2012 23:45 

Myślę, że na dniach "uwolnią" bilety na powrót w promocyjnych cenach i można będzie za 98 NOK obrócić Oslo - Trondheim - Oslo.

Lavprisekspressen oferuje również przewóz na trasie Oslo - Stavanger - Oslo również w promocyjnych cenach (po 49 NOK za odcinek), niestety tu również jeszcze nie ma możliwości zakupu biletów.

Dodam, że dodatkowym atutem jest fakt, iż na trasie do Trondheim autobus zatrzymuje się na lotnisku w Gardermoen, a na trasie do Stavanger staje na Torp.

Czekamy i szykujemy się na podbój północy :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Lip 2012 23:49 

ale bilety za 49 NOK to tylko pojedyncze sztuki? Gdy wybieram 2 osoby to już cena ośmiokrotnie wyższa
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Lip 2012 23:54 

Niestety biletów w promocyjnej cenie na każdy kurs jest niewiele :( to tak jak u nas z PB za 1 zł.
Dziś jest pierwszy dzień nowego rozkładu na tej trasie, możliwe, że dorzucą kilka sztuk w późniejszych terminach.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Lip 2012 00:05 

trzeba się nastawiać na podróż w pojedynkę, a tak przy okazji to najtańszy hotel w Norwegii:) (kursy nocne)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Lip 2012 01:13 

Pozatym bilety kosztuje mozna zakupic za 44NOK a nie jak podaje autor za 49NOK.Wystarczy odchaczyc opcje kontaktu SMS.
 PM off  

#9 PostWysłany: 25 Lip 2012 07:46 

ZMR napisał(a):
Pozatym bilety kosztuje mozna zakupic za 44NOK a nie jak podaje autor za 49NOK.Wystarczy odchaczyc opcje kontaktu SMS.

Nie napisałam, że to jest opcja z wieloma biletami, wiele osób podróżuje w pojedynkę i może im się spodoba opcja odwiedzenia Trondheim "za grosze"

Na 3 screenie widać, że opcja powiadomienia przez sms NIE JEST ZAZNACZONA i cena biletu wynosi 49 NOK. Jeśli chcemy otrzymać powiadomienie smsem, wówczas zapłacimy 54 NOK.

Proszę czytać ze zrozumieniem i nie wprowadzać w błąd :!:
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Lip 2012 10:53 

goskatwo napisał(a):
ZMR napisał(a):

Nie napisałam, że to jest opcja z wieloma biletami, wiele osób podróżuje w pojedynkę i może im się spodoba opcja odwiedzenia Trondheim "za grosze"

Na 3 screenie widać, że opcja powiadomienia przez sms NIE JEST ZAZNACZONA i cena biletu wynosi 49 NOK. Jeśli chcemy otrzymać powiadomienie smsem, wówczas zapłacimy 54 NOK.

Proszę czytać ze zrozumieniem i nie wprowadzać w błąd :!:

Czytam i nie wprowadzam.Wiec koryguje swoja wypowiedź.Mozna odznaczyc numer i wychodzi 44NOK ale nie mozna kupic biletu bez podania numeru niestety.Więc i tak wychodzi 49NOK.Po co sie tak zaraz unosic:P?
 PM off  

#11 PostWysłany: 25 Lip 2012 12:06 

Nie chce się czepiać, i bynajmniej się nie unoszę :) Możliwe, że jestem ślepa i czegoś nie widzę :D , możliwe, że nie znam tak dobrze norweskiego, żeby wszystko dokładnie zrozumieć, ale...
Nie wiem jakim cudem udało Ci się uzyskać 44 NOK, skoro na każdym etapie zamawiania widoczna jest cena i ja nigdzie nie widzę mniej jak 49 NOK.
Załącznik:
sms.jpg
sms.jpg [ 38.02 KiB | Obejrzany 3869 razy ]
Załącznik:
płatnosc.jpg
płatnosc.jpg [ 38.25 KiB | Obejrzany 3869 razy ]

Swoją drogą, gdyby można było kupić bilety za 44 NOK, to pewnie wszędzie widniałoby 44 a nie 49
Załącznik:
cena.jpg
cena.jpg [ 6.5 KiB | Obejrzany 3869 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 25 Lip 2012 12:10 

Ehhh..kobiety;).Nie napisałem ze mozna kupic a jedynie zmniejszyc cene ale zakupic sie już nie da bez wpisania numeru komórkowego.Wiec mozesz sobie tylko popaczac na ekran z cena 44NOK.Tak wogóle to nie mozna wogóle zakupic biletów.Próbowałem wczoraj 2 razy.Ale o tym przeciez pisałaś.
 PM off  

#13 PostWysłany: 25 Lip 2012 13:37 

W poście wyżej zrobiłam screeny z każdego etapu zakupu biletu i nigdzie nie widzę 44 NOK :D
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 26 Lip 2012 20:02 

Rezerwował ktoś więcej biletów niż tylko jeden w tak dobrej cenie?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 27 Lip 2012 15:23 

Uwolniono bilety w promocyjnej cenie 49 NOK na trasie powrotnej, czyli z Trondheim do Oslo (po drodze przejazd przez lotnisko Gardermoen)

Dodatkowo do sprzedaży trafiły bilety na trasie Oslo - Stavanger - Oslo również w promocyjnych cenach 49 NOK za odcinek (po drodze przystanek na lotnisku Oslo Torp).

Podróż po 20 sierpnia do końca listopada.

Załączniki:
bilety.jpg
bilety.jpg [ 55.63 KiB | Obejrzany 3659 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 27 Lip 2012 19:20 

Chyba najtańsza opcja dostania sie z TRF do jakiegoś konkretnego miasta. ;)

#17 PostWysłany: 27 Lip 2012 20:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Może po prostu jest zablokowana możliwość zakupienia więcej niż jednego biletu w promocyjnej cenie. Może dwie rezerwacje przejdą?

#18 PostWysłany: 28 Lip 2012 12:39 

donmateo napisał(a):
Może po prostu jest zablokowana możliwość zakupienia więcej niż jednego biletu w promocyjnej cenie. Może dwie rezerwacje przejdą?

Tak.Ale nie zakupisz 2 biletów na 1 autobus w promo.
 PM off  

#19 PostWysłany: 28 Lip 2012 14:43 
Awatar użytkownika

niebieski
ZMR napisał(a):
donmateo napisał(a):

Ok, widzę, że przetestowałeś... ja jeszcze nie miałem okazji ale może niedługo. Zawsz lepszy jeden bilet tańszy niż żaden : )

#20 PostWysłany: 28 Lip 2012 18:33 

donmateo napisał(a):
ZMR napisał(a):
donmateo napisał(a):

Ok, widzę, że przetestowałeś... ja jeszcze nie miałem okazji ale może niedługo. Zawsz lepszy jeden bilet tańszy niż żaden : )

tak,zakupiłem.I mysłe jeszcze nad Stavangerem ale nie wiem czy warto jechac ta trasa busem.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości