Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 01 Kwi 2011 20:34 

Karta jest również dostępna na allegro - w wyszkukiwarke wpisujemy mastercard - cena 20zł - sprzedaje je bezpośrednio bank bzwbk z profilu "prepaid_bzwbk". Wysyłka 0zł. Opcja więc ciekawa dla tych co chcą a nie mają banku pod ręką.

Pozdrawiam

All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN
#302 PostWysłany: 01 Kwi 2011 20:47 

Można też kupić online w sklepie na stronie BZWBK: http://premiumshop24.bzwbk.pl/899,34049 ... d_PayPass/
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 02 Kwi 2011 12:11 
Site Admin

Hej, a jak jest w końcu z bluecash w soboty?
Jedni pisali że nie, inni że tak. Ktoś może napisać - robiłem przelew do 17 w sobotę i doszedł natychmiastowo?

#304 PostWysłany: 02 Kwi 2011 14:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Washington napisał(a):
Hej, a jak jest w końcu z bluecash w soboty?
Jedni pisali że nie, inni że tak. Ktoś może napisać - robiłem przelew do 17 w sobotę i doszedł natychmiastowo?

https://bluecash.pl/info/obslugiwane_banki ?
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 05 Kwi 2011 13:09 

ja mam pytanie co do limitów tej karty. wybieram sie ze znajomymi na wycieczke i koszt biletow dla 1os wynosi okolo 70E

limit jednorazowej transakcji to 500pln czyli jakies 125E bez 3% przewalutowania.

chodzi mi jak to szybko i bezpiecznie zrobic zeby nie zamrozic pieniedzy niepotrzebnie na tej karcie.

myslałem o kazdorazowym przelewie z konta w BZWBK na karte PayPass [przelew jest podobno niemal natychmiastowy] w celu zakupu pojedynczego biletu, ale czy to ma sens? czy lepiej jest zrobic przelew z zapasem kilkudziesieciu Ojro w razie zmiany ceny biletów później kupowanych? czy czesto pojawiaja sie trudnosci z zatwierdzeniem platnosci (kupie 3 bilety a ostani nie dojdzie do skutku)

jakie macie doswiadczenia praktyczne w tym temacie?
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 05 Kwi 2011 14:46 
Awatar użytkownika

srebrny
ddemi napisał(a):
ja mam pytanie co do limitów tej karty. wybieram sie ze znajomymi na wycieczke i koszt biletow dla 1os wynosi okolo 70E

limit jednorazowej transakcji to 500pln czyli jakies 125E bez 3% przewalutowania.

chodzi mi jak to szybko i bezpiecznie zrobic zeby nie zamrozic pieniedzy niepotrzebnie na tej karcie.

myslałem o kazdorazowym przelewie z konta w BZWBK na karte PayPass [przelew jest podobno niemal natychmiastowy] w celu zakupu pojedynczego biletu, ale czy to ma sens? czy lepiej jest zrobic przelew z zapasem kilkudziesieciu Ojro w razie zmiany ceny biletów później kupowanych? czy czesto pojawiaja sie trudnosci z zatwierdzeniem platnosci (kupie 3 bilety a ostani nie dojdzie do skutku)

jakie macie doswiadczenia praktyczne w tym temacie?

matkoboska, jak masz konto swoje w bzwbk to masz przelew w zasadzie w czasie rzeczywistym
wiec po co Ci przelewac dodatkowa kase na zapas ?
w jednym oknie przegladarki stronka bzwbk, w drugim rajan i jak zabraknie to jeszcze jeden przelew
jarzysz ? : )

aha
to jest karta fizyczna, nie mrozisz kasy, mozesz nia placic w sklepie normalnie, wiec wogole problem nie istnieje
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 05 Kwi 2011 21:03 
Site Admin

nie do końca - najpierw blokują Ci środki, potem dopiero zabierają - i ostatnio kupując bilety dla 12 osób miałem ten problem że saldo osiągnęło maximum - 3000, środki były zablokowane więc płacić się nie dało za dalsze bilety, ale nie zabrane - przez co dalszej kasy nie dało się dosłać - i nie było to związane z weekendem bo płaciłem w pt za pierwsze bilety przed ostatnią sesją Elixir, a kasa ściągneli dopiero dziś, we wtorek

#308 PostWysłany: 11 Kwi 2011 18:49 

niebieski
Ta karta na 100% działa w Ryanair i 0 prowizji?
ostatnio ktoś pisał na forum ze jednak nie dziala i juz mialem zamawiac tą z niemiec
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 13 Kwi 2011 08:06 

niebieski
Kupić drugą? A po wykorzystaniu wyrzucić, zgubić, wykorzystać jako zakładkę do książek, psu do zabawy bym nie dawał bo może nabawić się niestrawności. Na poważnie: karta kosztuje przecież tylko 20pln mniej niż jedna prowizja w Ryanairze to nad czym się zastanawiasz?

PS Ważne aby karty pozbyć się po udanym locie. :)
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 13 Kwi 2011 08:21 

niebieski
np. taka:
http://allegro.pl/karta-prepaid-masterc ... 66476.html

albo dogadać się z kimś, kto się oferował w wątku pomocowym. Ja niestety za parę godzin wylatuję, więc nie będzie czasu na takie akcje.
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 13 Kwi 2011 10:06 

Mogę pożyczyć moją.
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 13 Kwi 2011 11:02 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 307 053
niebieski
Witam,
Nie wiem czy było gdzieś w tym temacie napisane, ale MC Prepaid można również wyrobić do konta w Moneybookers.
Roczny koszt to 10 euro, limit dzienny na transakcje większy niż w WBK, bo 1000 euro. Karta ma swoje plusy i minusy, więc jak ktoś chce więcej informacji niech poszuka na www.moneybookers.com Ja mam taką kartę zarówno w WBK jak i MB, bo miewałem sytuacje że Ryan blokował mi zakupy jedną kartą, ze względu na "intensywne" kupno biletów w krótkim czasie.
pozdr.

#313 PostWysłany: 13 Kwi 2011 20:39 

A próbował ktoś zarejestrować tę kartę na http://prepaid.bzwbk.pl/. Konto mi tworzy prawidłowo, jednak przy próbie dodania karty, na końcu wyskakuje błąd o braku możliwości zmiany PIN. Jaką wartość należy wpisać w pole dotychczasowy kod aktywacyjny? ( z 2424 niestety nie udaje się)
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 13 Kwi 2011 21:13 

Kartą MC Prepaid paypass w BZ WBK jest m. in. Extrakarta kibica, z której korzystają niektóre kluby Ekstraklasy: Jagiellonia Białystok, Polonia Warszawa, GKS Bełchatów, Zagłębie Lubin, Lechia Gdańsk.

Mam taką kartę i w najbliższym czasie postaram się zobaczyć, czy rzeczywiście sprawdza się przy kupnie biletów Ryanair.
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 13 Kwi 2011 21:59 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 307 053
niebieski
Kartę WBK bez problemu zarejestrowałem, i kupuję na nią bilety.
Zapomniałem że też mam kartę MC prepaid jednego z klubów ekstraklasy, ale u mnie nie sprawdza się jako prepaid. Czekam na rozpatrzenie reklamacji, gdyż nie zaksięgowano mi na tej karcie przelewu z innego konta.

#316 PostWysłany: 13 Kwi 2011 22:21 

Niektóre kluby mają karty na innej zasadzie - nie wszystkie korzystają z Extrakarty w BZ WBK.

Wydaje się, że te wymienione powinny działać jako prepaid - w regulaminie, który dostałem z kartą określa się ją jako "Karta prepaid MasterCard PayPass".

Ja swoją kartę zarejestrowałem nawet jako prepaid na stronie BZ WBK, 5 zł mi zasiliło w ramach promocji za szybkie wyrobienie, no i ciekaw jestem, jak to będzie z kupowaniem biletów Ryanair.
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 15 Kwi 2011 18:52 

Niebieskim zdarzają się opóźnienia, mimo iż reklamują się inaczej:)
Teraz zależy to od Twojego banku i od tego kiedy "operują".
Jeśli masz konto np. w Aliorze, PKO, Mbanku, Inteligo, Lucasie, to kasa dojdzie jeszcze dzisiaj.
Jeśli np. w ING i zrobiłaś to przed 18 to powinnaś mieć dzisiaj, jeśli nie - bez obaw, będzie jutro rano.
Jeśli np. w BPH, BGŻ to możliwe, że dopiero w poniedziałek:)

#318 PostWysłany: 16 Kwi 2011 17:35 

Zostałam dzisiaj posiadaczką karty. Przy kalkulacji lotu i wyborze płatności kartą Master Preapaid zostają mi doliczone koszty odprawy on-line 50zł oraz Delay/Cancel Levy. Tak to powinno być czy coś źle zaznaczam??? Dziękuję za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 16 Kwi 2011 17:47 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Opłaty o których piszesz nie zależą od tego, jaką kartą placisz. Dzięki karcie MC prepaid nie zapłacisz haraczu za wystawienie biletu. Ale pozostałe (np. odprawa online) już tak. Chyba że akurat jest bezpłatnie. Wtedy nie zapłacisz obojętnie jaką formę płatności stosujesz.

#320 PostWysłany: 16 Kwi 2011 17:51 
Moderator forum

jw Shaq ,
+ haracz zwany jest 'opłatą administracyjną' :D
w grę wchodzą niestety też inne opłaty , jak widać niektóre obowiązkowe

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości