Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Sie 2011 05:40 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Szukając restauracji we Wiedniu, wyszukało mi takie cudo w google

http://www.babalu.pl

ceny od 29,99 zł do 39,99 zł (10e) i podobno jemy ile chcemy.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

Doświadcz prawdziwej Afryki ❗️ Objazdowa wyprawa do Gambii i Senegalu od 4630 PLN Doświadcz prawdziwej Afryki ❗️ Objazdowa wyprawa do Gambii i Senegalu od 4630 PLN
Majowy reset na Riwierze Tureckiej 🇹🇷☀️ Wygodna opcja all inclusive za 2023 PLN ✈️ Majowy reset na Riwierze Tureckiej 🇹🇷☀️ Wygodna opcja all inclusive za 2023 PLN ✈️
#2 PostWysłany: 04 Sie 2011 13:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Całkiem ciekawe, w poniedziałek 29,99 i Sushi :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Sie 2011 14:01 

Ta knajpa jest tam już od ładnych paru lat - kiedyś dostała nawet nagrodę czytelników w plebiscycie wyborczej. Aczkolwiek ja tam byłem raz i jakość mnie nie powaliła. Ale jak ktoś chce się dużo i niezbyt drogo najeść to pewnie i niezły wybór.

#4 PostWysłany: 04 Sie 2011 14:41 

Loty: 64
Kilometry: 134 985
niebieski
Jadłem tam dokładnie tydzień temu za 29,99, może nie było szału, bo rozpieściły mnie zagraniczne knajpy, ale jedzenia sporo.

Wady: - Brak deserów, lodów, ciast w cenie
Zalety: - Dużo owoców, można popić świeżym pomarańczem i arbuzem zamiast kupować napój
- Ciekawa opcja to chińskie produkty, stoi lada z grzybami, krewetkami, makaronem, paprykami, kiełkami itp. ok. 20 składników, nakładamy do miseczki i niesiemy do pana Woka, mówimy który z 5 sosów chcemy a on nam robi z tego jedzonko. Wszystko oczywiście w cenie.

Polecam komuś, kto ma zamiar rzeczywiście pojeść, idąc na obiad zaoszczędzimy na kolacji.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Lut 2012 20:21 

Kiedys chodzilam czesto teraz jest tam utrudniony dojazd, Klopotowskiego jest praktycznie obok Warszawy Wilenskiej.

W cenie jesz do oporu :-0

W weekend radze duzo wczesniej zrobic rezerwacje, czesto ludzie wynajmuja czesc lokalu na impreze chrzciny, komunie itp.

Plusy: Calkiem nizle jedzenie

sa jakby 3 stacje - jedna z roznym jedzeniem kilka dan miesnych, z reguly 2 rozne warzywa, frytki, pyzy, 2 zupy.

Inna stacja to rzeczy salatkowe, ogorki, pomidory, oliwki itp. oraz owoce: arbuzy, winogrona, pomarancze, kiwi

kolejna stacja to mix warzyw, mies (surowych), ryb
doklada sie to co chce do miseczki podchodzi do lady z Wokiem wybiera sos i calosc tobie obgotowuja i smaza i oddaja na miseczce.

MINUS: wszystko obgotowuja w tej samej wodzie czyli i ryby i kurczaka

dosyc drogie napoje, mala cola 0,25 za ok 6 zl.

Czasami jest jeszcze gosciu, ktory robi sushi tnz. najpierw robi iles tam rolek (mozna sie pouczyc :D) a pozniej kroi i uklada po 5 kawalkow na talerzyku. Calosc robienia trwa ok 20 min. - gos robi ok 12 talerzykow - znikaja od reki - wiec raczej najesc sie tylko tym trudno.

Ogolnie bardzo polecam - tylko ten dojazd...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Lut 2012 00:28 

niebieski
Jeśli chodzi o jesz ile chcesz to polecam festiwal pizzy w pizza hut :) 22 zł i jesz tyle pizzy ,że możesz pęknąć :) do tego wielka dolewka lemoniady albo mrożonej herbaty za 6 zł lub sprite, cola etc za 8 zł - oczywiscie picie bez ograniczen :) ew bar sałatkowy koło 10 zł i też jesz ile chcesz :)
 Profil Relacje PM off
Promyseusz lubi ten post.
Promyseusz uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 05 Lut 2012 04:14 

Ostatni raz się dałem na to nabrać, nigdy nie jestem w stanie zjeść więcej niż normalna porcja, potem próbuję w siebie wmusić, a potem do wieczora leże do góry brzuchem i nie mogę się podnieść :P.

#8 PostWysłany: 16 Maj 2012 20:01 

jasek napisał(a):
Ostatni raz się dałem na to nabrać, nigdy nie jestem w stanie zjeść więcej niż normalna porcja, potem próbuję w siebie wmusić, a potem do wieczora leże do góry brzuchem i nie mogę się podnieść :P.

Mam tak samo :P
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Maj 2012 00:02 

Zbanowany
To fantastycznie, ze odkopalas temat sprzed 3 miesiecy,zeby nam o tym powiedziec.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Maj 2012 10:34 

Loty: 92
Kilometry: 176 887
polecam restaurację u Szwejka przy pl Konstytucji (M Politechnika) mają dania dnia w dobrych cenach oraz w weekendy i poniedziałki piwo Tyskie 0,4l za 3 zł. Poza tym dają przystawkę gratis (pieczywo, mielonka, twarożek) i na koniec po kieliszku nalewki.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Cze 2012 14:26 

Polecam wspomniany wcześniej bar mleczny Bambino na Kruczej. Przede wszystkim tanio, ale i smacznie. Za pierwsze danie (barszcz z uszkami), drugie danie (schabowy z kaszą i czerwoną kapustą), deser (truskawki z bitą śmietaną) i kompot zapłaciłem bagatela 22 złote.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 12 Lis 2012 21:40 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
niebieski
gosiek napisał(a):
polecam restaurację u Szwejka przy pl Konstytucji (M Politechnika) mają dania dnia w dobrych cenach oraz w weekendy i poniedziałki piwo Tyskie 0,4l za 3 zł. Poza tym dają przystawkę gratis (pieczywo, mielonka, twarożek) i na koniec po kieliszku nalewki.

Uściślę.
Jadam tam co jakiś czas w poniedziałki: sznycel średnicy, na moje oko, 20cm albo i więcej + frytki i surówki za 15zł.
Do tego litr piwa 7zł. Sznycel naprawdę smaczny, Polecam! http://www.uszwejka.pl/
Jest też bliźniacza knajpka na starym mieście, bazyliszek. http://www.bazyliszek.waw.pl/

Uwaga, wizyta bez rezerwacji kończy się staniem w długich kolejkach - raz zapomnieliśmy zająć stolik to czekaliśmy przeszło godzinę :) no ale naprawdę warto.

#13 PostWysłany: 13 Lis 2012 01:09 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
Może tam i niedrogo ale po kilku wizytach w Bazyliszku nie mogę patrzeć na te sznycle bo smakują jak trociny. Jak wybierzesz się tam większą grupą to nie zapomnij ze do rachunku bez pytania doliczają ci za serwis. Raz na piwo czekałem tam 45 minut - kelner wiedział że ma już "działkę" od rachunku wiec miał nas głęboko w poważaniu i mu się nie spieszyło. Innym razem talerze po klientach leżały ponad godzinę, kelnerzy chodzili w te i z powrotem ale żaden nie zabrał talerzy z resztkami jedzenia - wybacz ale widok kości po golonce nie jest tym co chce oglądać przez pół wieczoru.

W Bazyliszku u góry klimy nie ma więc przy ciepłych letnich dniach każdy tam jest mokry.

Na jeden raz może i fajne ale .... ani żarcie tam dobre ani atmosfery nie ma. Jak na dworcu, w barze.

Jak ktoś chce SMACZNIE zjeść to proponuję Gospodę pod kogutem http://www.gospodapodkogutem.com.pl ALE UWAGA !!! tą przy ul. Rakowieckiej 43a (NIE NA STARÓWCE !!!) Może nie jest to klasa ekonomiczna (za drogo tez nie jest) ale:

1. Knajpa funkcjonuje odkąd pamiętam czyli na pewno od początku lat 90 (może i wcześniej ?)
2. Ta sama obsługa jest tam również od tylu lat !!!
3. Krótka rozmowa z kelnerem i już wiesz na co się decydować - doradza, podpowiada, nie wciska na siłę - wystarczy tylko dobrze porozmawiać
4. I gwóźdź programu :JEDZENIE, JEDZENIE i jeszcze raz JEDZENIE

Na dole funkcjonuje bar u góry "na pięterku" się jada.

Kto tam spróbuje tatara i popchnie go 50-teczką ten będzie tam wracał nie raz. To nie jest tatar - TO ARCYDZIEŁO !!! Pierożki z mięsem - obowiązkowy punkt programu po prostu rewelacja. Na kaca - najlepszy wybór to żur w chlebie, no i mój klasyk - Ozór wołowy w sosie chrzanowym. Bywam(y) tam często, jem(y) różne rzeczy ale zawsze wychodzimy zadowoleni. Tam się nie trafia z ulicy tam się jest "przyprowadzony" przez inną osobę i człowiek jak chce zjeść a nie tylko napchać żołądek to tam wraca jak jest w okolicy. Serdecznie polecam.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 10 Sty 2013 00:03 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
WormsCrew1988 napisał(a):
Ja polecam Kompanie Piwowarską na Podwalu.

Dokładnie !!!

Każdego dnia mają promocje, dla mnie najlepsza jest poniedziałkowa gdzie duże litrowe tyskie kosztuje 7,5 zł a połówka kurczaka z kupą surówek i frytkami to wydatek 16 zł. Generalnie można się napić browca za takie same pieniądze jak kupując w sklepie obok i pijąc pod chmurką co niestety przy spotkaniu Straży Wiejskiej kończy się mandatem na 100 zł.

Tutaj strona z aktualnymi promocjami: http://www.podwale25.pl/index.php/promocje

Aha, mają najlepszą zupę gulaszową pod słońcem !!! W Budapeszcie lepszej nie jadłem :)

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 13 Lut 2013 23:31 

Ja polecam restaurację "U Kucharzy" świetny pomysł na podawanie potraw prosto z patelni :) http://www.ukucharzy.com/
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 19 Lut 2013 17:11 

Oliwia Ciotucha napisał(a):
Ja polecam restaurację "U Kucharzy" świetny pomysł na podawanie potraw prosto z patelni :) http://www.ukucharzy.com/

ale ten link to chyba jakas pomylka?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 10 Paź 2013 15:48 

polecacie cos w centrum?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 10 Paź 2013 16:29 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Anonymous napisał(a):
4ljacek napisał(a):
polecacie cos w centrum?

Samo centrum Warszawy obok Pałacu Kultury i hotelu Intercontinental Ul.Emili Plater.Tanio ,smacznie ,czysto.Otwarte już od 7 rano .Polecam.Zawsze korzystam jak jestem w Warszawiehttp://www.mleczarniajerozolimska.pl/

Z tej samej sieci jest również w Alejach Jerozolimskich koło palmy. W południe pełny przekrój społeczny, od średniej klasy żuli, poprzez emerytki, studenciaki, do krawaciarzy z pobliskiej giełdy.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 10 Paź 2013 16:30 

Loty: 469
Kilometry: 1 042 297
srebrny
obok Złotych Tarasów jest teraz bobby burger, dobre burgery po ok 13-16zł :) z frytkami podają. lemoniada 6zł

#20 PostWysłany: 17 Gru 2013 13:04 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
maxima napisał(a):
obok Złotych Tarasów jest teraz bobby burger, dobre burgery po ok 13-16zł :) z frytkami podają. lemoniada 6zł

bez obrazy ale chyba dobrego burgera nie jadłeś :) Dobrych burgerów w Warszawie nie brakuje, ale Bobbyego zdecydowanie do nich nie można zaliczyć no i kosztują raczej 25-30 zł a nie 15
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość