Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Paź 2019 18:28 

Jutro ok 13 mamy lot air arabia z Pragi przez Sharjah do Katmandu. Odprawa powinna być 24h przed odlotem, ale jak wpisuję na ich stronie nr rezerwacji, to pojawia się, że jeszcze niedostępna. ( "the flight not yet open for online check-in).
Ma ktoś jakieś doświadczenie z tą linią? to normalne? bo zaczynam się lekko denerwować.
Pozdrawiam
Darek
PS. Proszęprzenieść na forum Rezerwacje i odprawy, a nie usuwać.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 07 Paź 2019 18:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Zobacz słone jeziora w Hiszpanii! Loty do Alicante z Poznania i 4 noclegi w hotelu ze śniadaniami za 837 PLN Zobacz słone jeziora w Hiszpanii! Loty do Alicante z Poznania i 4 noclegi w hotelu ze śniadaniami za 837 PLN
Lato na Costa Brava: 7-dniowy wypoczynek z wyżywieniem za 2580 PLN. Wylot z Katowic Lato na Costa Brava: 7-dniowy wypoczynek z wyżywieniem za 2580 PLN. Wylot z Katowic
#2 PostWysłany: 07 Paź 2019 18:38 
Awatar użytkownika

platynowy
Odprawisz sie na lotnisku 3h przed odlotem, moze jakis blad maja ze strona?

A jestes w stanie podejrzec rezerwacje w Manage Booking?
Kupowales bezposrednio u nich na stronie czy u jakiegos pośrednika? Kasa zeszla z konta? itp.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 07 Paź 2019 18:47, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.

#3 PostWysłany: 07 Paź 2019 18:50 

Bilety kupowaliśmy przez pośrednika, ale kilku moich znajomych korzystało z jego usług i podobno gościu pewny.
Sprawdziłem w Manage Booking i rezerwacja potwierdzona i opłacona, ale ani słowa o odprawie.
Do tej pory latałem tylko wizzair albo ryanair i odprawiałem się zawsze przez neta.
Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, aby wszyscy pasażerowie zdążyli się odprawić na lotnisku w ciągu 2 godzin...
Pozdrawiam
Darek
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Paź 2019 21:10 
Awatar użytkownika

platynowy
Wszystkie wieksze linie zajmuja sie odprawa na lotnisku, zajmuje ona z 2 minuty, zalozmy 200 pasazerow, czyli 400 minut, otworza 4 okienka I bedzie luz. Ogolnie jak w biedronce, jest wiekszy ruch to wiecej "kas" otworza. Wieksze linie np. BA w Londynie to I z 20 okienek maja otwartych jak nie wiecej :-)

Swoja droga co to za "gosciu" u ktorego bilety kupujesz? :-) To brzmi podejrzanie..
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Gru 2024 17:16 

A ktoś sie orientuje jak przydzielają miejsca przy jednej rezerwacji dla 4 osób jeżeli nie wykupię miejsca wcześniej? Porozrzucają po samolocie jak w Wizzairze czy jednak cywilizowanie dają miejsca blisko siebie (o ile będą dostępne oczywiście). Lecimi z dziećmi 9 i 13 lat jeżeli to ma znaczenie.

#6 PostWysłany: 28 Gru 2024 12:04 

Odprawa na lotnisku (WAW i BKK) darmowa, czy trzeba online?
Mam bagaż rejestrowany to przy kontuarze i tak się musze pojawić.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Lut 2025 19:24 

Sam sobie odpowiem, jeszcze widzę że mogłem to pytanie w innym wątku zadać.
No oczywiście że darmowa, AirArabia to całkiem spoko lowcost.
Można tez online.
Nawet jak nie wybierzesz żadnych miejsc to nie rozsadzają.
W samolocie jedzenie jak na samolot całkiem dobre. Za danie obiadowe do 30zł, za coś typu kanapka poniżej 20zł.
Płatności karta, lub gotówką ale nie wiem w jakiej walucie. Ja miałem wszystko wcześniej zamówione.
Alkoholu brak w samolocie i na lotnisku SHJ. Jakoś dokładnie nie sprawdzałem.
Przed startem z głośników leci modlitwa, jak się jest muzułmaninem można się pomodlić.

Z WAW do SHJ A320 bez rewelacji, trochę lepiej niż w Ryanerze.

Z SHJ do BKK A321 neo i tu jest więcej miejsca, wygodniej, są też porty USB i takie uchwyty na telefon co sprawia że podróżuje się nie najgorzej.

Lotnisko SHJ nie ma dramatu, można sobie znaleźć miejsce do spania na podłodze na dywanie, dużo ludzi tak robi. Dywan jest tylko w jednej części terminala, to info przydatne w kontekście spania. Jest dość brudno, ale to zasługa pasażerów, bo tam gdzie stoją tam zostawiają śmieci.

Jedzenie na lotnisku tańsze niż w polskiej restauracji, jest food court są też kawiarnie i woda darmowa, ale okropna.

Nasz samolot się nie spóźnił żaden, ale widać że w przypadku tranzytu i opóźnień mają wszystko ogarnięte i wyłapują tych co trzeba.
 Profil Relacje PM off
marceli uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 02 Lut 2025 19:31 

Lepiej zjeść w samolocie czy na SHJ? W nocy wszystko pozamykane? Mam kilblowanie na lotnisku w drodze powrotnej miedzy 3 a 8 rano.

#9 PostWysłany: 03 Lut 2025 18:13 

Na stronie lotniska jest informacja że restauracje czynne 24h, https://www.sharjahairport.ae/en/traveller/airport-facilities/dining/dining/

Lepsze jedzenie będzie w restauracji niż samolocie.
 Profil Relacje PM off
marceli lubi ten post.

#10 PostWysłany: 03 Lut 2025 20:19 

A orientujesz się jakie ceny na lotnisku mniej więcej? Będzie dużo drożej niż w samolocie ?

#11 PostWysłany: 04 Lut 2025 18:43 

My jedliśmy u Hindusa w food courcie, dwa dania obiadowe, dużo i dobre za całość zapłaciliśmy 60zł. Nic do picia nie braliśmy.
Jak ktoś nie lubi takiej kuchni to są tez inne rzeczy, są też kawiarnie, rano kawka za 9zł.
W samolocie cena chyba ta sama, ale w restauracji jest lepsze i więcej. Plus jedzenia w samolocie dla mnie taki, że zawsze to jakoś trochę szybciej ten czas zleci na jedzeniu.
W AirArabii jest duży wybór, tylko lepiej wybrać przed lotem, bo później mogą tego nie mieć.
 Profil Relacje PM off
marceli lubi ten post.
marceli uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość