Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 123 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 16 Wrz 2024 14:35 

yaris21 napisał(a):
opłatę administracyjną (8 euro?) też dało sie pominąć???

i jak udało Ci się? mnie przy podglądzie rezerwacji lotu do Colombo pokazuje opłaty administracyjnej 23 dolary, i nie widze opcji pominięcia tej kwoty...:(
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na city break 😎 Sofia na 2 dni w czerwcu za 637 PLN (loty z Wrocławia + 4* Mercure) ♥️ Idealne miasto na city break 😎 Sofia na 2 dni w czerwcu za 637 PLN (loty z Wrocławia + 4* Mercure) ♥️
Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Hat Yai w jednej podróży z Warszawy za 2833 PLN 🌺 Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Hat Yai w jednej podróży z Warszawy za 2833 PLN 🌺
#42 PostWysłany: 20 Wrz 2024 18:35 

Loty: 1
Kilometry: 8 203
-- 20 Wrz 2024 18:25 --

Mam podobnie. W styczniu lecę do Bangkoku przez Shariah i również mam 1h na przesiadkę. Pisałem do nich na czacie na stronie linii i napisali tylko, że nie robią przesiadek krótszych niż 40 min. Ale oba loty Air Arabia, więc liczę, że mają to ogarnięte.

-- 20 Wrz 2024 18:35 --

Co do jedzenia i biletów, to ja mam opcje bagażu Ultimate, wtedy jest za free premium meals. Natomiast cena jednostkowego posiłku to około 15zł. Można to sobie zakupić w opcjach przy bookowaniu lub później zmienić. Płatności w AED, ceny w innych walutach są tylko do informacji, co z resztą jest opisane. Ja płaciłem revolutem i cena wyszła niższa niż ta podana w PLN. Znajomi płacili kartą mBanku i tam mieli jeszcze lepszy przelicznik. Z opłaty administracyjnej raczej nie da się zrezygnować. Warto zwrócić uwagę na opcje, bo standardowo jest zaznaczone ubezpiecznie 99 zł. Trzeba je od haczyć, bo doliczy do biletu.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 23 Wrz 2024 08:56 

tak, zgadza się co do opłaty administracyjnej - dzwoniłam na infolinię bezpośrednio do Air Arabia - uprzejmy Pan poinformował mnie, że nie da się tej opłaty pominąć:(
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 27 Wrz 2024 08:41 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Arabowie wysyłają maile z informacją o SUPER wyprzedaży od 30.09.
Pożyjemy, zobaczymy.
Image
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.

#45 PostWysłany: 30 Wrz 2024 10:56 
Awatar użytkownika

Loty: 301
Kilometry: 498 942
niebieski
Próbuję kupić loty w najtańszej taryfie w promocji i nie mogę przejść do płatności bo ciągle wyskakuje mi komunikat, że muszę wybrać płatne miejsca i posiłki.. ktoś wie o co chodzi?

#46 PostWysłany: 30 Wrz 2024 10:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Garmond napisał(a):
Arabowie wysyłają maile z informacją o SUPER wyprzedaży od 30.09.
Pożyjemy, zobaczymy.
Image

Wyjątkowo dobrze się zestarzało.
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.

#47 PostWysłany: 01 Paź 2024 01:15 

Blondas napisał(a):

Mam podobnie. W styczniu lecę do Bangkoku przez Shariah i również mam 1h na przesiadkę. Pisałem do nich na czacie na stronie linii i napisali tylko, że nie robią przesiadek krótszych niż 40 min. Ale oba loty Air Arabia, więc liczę, że mają to ogarnięte.

Co do jedzenia i biletów, to ja mam opcje bagażu Ultimate, wtedy jest za free premium meals. Natomiast cena jednostkowego posiłku to około 15zł. Można to sobie zakupić w opcjach przy bookowaniu lub później zmienić. Płatności w AED, ceny w innych walutach są tylko do informacji, co z resztą jest opisane. Ja płaciłem revolutem i cena wyszła niższa niż ta podana w PLN. Znajomi płacili kartą mBanku i tam mieli jeszcze lepszy przelicznik. Z opłaty administracyjnej raczej nie da się zrezygnować. Warto zwrócić uwagę na opcje, bo standardowo jest zaznaczone ubezpiecznie 99 zł. Trzeba je od haczyć, bo doliczy do biletu.

Leciałem w zeszłym roku Air Arabią z krótką przesiadką w Shariah i w dodatku z godzinnym opóźnieniem przy wylocie. Przytrzymali samoloty do Bangkoku i KL, żeby wszystkich zabrać. Z 20 osób postawili, żeby sprawnie przekierować transferowych pasażerów w terminalu, bezpośrednio z jednego gate'u do drugiego, przesiadka zajęła nie więcej niż pół godziny. Ogólnie bardzo przyzwoita linia, wygodne fotele, dużo miejsca na nogi.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#48 PostWysłany: 03 Paź 2024 19:58 

Cześć, mam pytanie i liczę na szybką pomoc. To mój pierwszy raz z tą linią i kupiłem bilet w taryfie Ultimate. Zgodnie z zapisem "Modification Free up to 8 hrs of departure" rozumiem, że mogę zmienić lot bez opłat do 8 godzin przed odlotem. Próbuję zmienić online (na późniejszy) lot powrotny do Polski, ale w trakcie procesu naliczają mi 500 euro dodatkowej opłaty, mimo że oryginalna cena biletu wynosiła około 1200 zł.

Dodatkowo, polski numer do obsługi klienta podany na stronie przewoźnika nie działa. Czy ktoś miał podobny problem lub wie, jak to rozwiązać? Z góry dzięki za wszelkie wskazówki!
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 03 Paź 2024 20:02 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zmienić możesz za darmo, ale... musisz dopłacić różnicę w cenie między cena biletu w jakiej kupiłeś, a aktualną ceną na tej trasie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#50 PostWysłany: 03 Paź 2024 20:43 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 530
Kilometry: 1 114 021
@Garmond wszystkie mozna w sumie zmieniac. Jak dodali nowa pulę z terminem bardziej mi odpowiadajacym w tej samej cenie co stary biket to zaplacilem 200AED kary za zmianę. Uczciwa cena bo mialem bilet w najnizszej taryfie
piwili lubi ten post.

#51 PostWysłany: 03 Paź 2024 22:40 

niebieski
Żeby nie było wątpliwości: 200 AED jest liczone od osoby, nie od rezerwacji. I za bilet w jedną stronę, RT x2, niezależnie ile odcinków.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 04 Paź 2024 07:05 

Kupione 02.10:
KRK - KHI RT 1240 PLN
KRK - BGW RT 1080 PLN

[quote="kemot"][quote="Garmond"]Arabowie wysyłają maile z informacją o SUPER wyprzedaży od 30.09.
Pożyjemy, zobaczymy.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 04 Paź 2024 08:37 

Tak powinno być, tylko, że mój oryginalny lot to około 300Euro, obecnie lot na który chciałbym zmienić to koszt około 500Euro. Przy próbie zmiany lotu dostaję taki komunikat (jak załącznik). Dalej nie klikam, bo nie boję się, że nieodwracalnie coś zmienię, a 500Euro za nowy bilet nie chcę płacić...
Garmond napisał(a):
Zmienić możesz za darmo, ale... musisz dopłacić różnicę w cenie między cena biletu w jakiej kupiłeś, a aktualną ceną na tej trasie.

Załączniki:
Zrzut ekranu 2024-10-3 o 18.59.47.png
Zrzut ekranu 2024-10-3 o 18.59.47.png [ 159.13 KiB | Obejrzany 2677 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 04 Paź 2024 09:27 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 530
Kilometry: 1 114 021
To jest informacja ile kosztuje „nowy” jak klikniesz dalej wyliczy Ci koszt zmiany
taim lubi ten post.

#55 PostWysłany: 06 Paź 2024 16:32 

niebieski
Czy ktoś wie czy jest różnica w cenie posiłków: zamawiane wcześniej vs. w samolocie?
Czy są też problemy z dostępnością przy zakupie w samolocie?
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 08 Paź 2024 06:02 

niebieski
@piwili w naszym przypadku ceny były yakie same (tanio ;)), różnica to to że zamawiając przed lotem posiłek dostaniesz przed tymi którzy kupują w czasie lotu. Dostępność poszczególnych dań zależy pewnie od obłożenia - u mnie na 4 lotach dostępne było wszystko.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.
piwili uważa post za pomocny.

#57 PostWysłany: 11 Paź 2024 14:04 

Loty: 1
Kilometry: 8 203
Tomek_:D napisał(a):
Blondas napisał(a):

Leciałem w zeszłym roku Air Arabią z krótką przesiadką w Shariah i w dodatku z godzinnym opóźnieniem przy wylocie. Przytrzymali samoloty do Bangkoku i KL, żeby wszystkich zabrać. Z 20 osób postawili, żeby sprawnie przekierować transferowych pasażerów w terminalu, bezpośrednio z jednego gate'u do drugiego, przesiadka zajęła nie więcej niż pół godziny. Ogólnie bardzo przyzwoita linia, wygodne fotele, dużo miejsca na nogi.

Dzięki za info. Bo się trochę stresuje, że się nie wyrobimy. A kolejny lot z Shariah dopiero 10h później. Ale nas jest 7 osób i pewnie nie tylko my mamy przesiadkę do Tajlandii, bo wtedy sezon i liczę, że zaczekają jakby co :))
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 18 Paź 2024 10:44 
Awatar użytkownika

Loty: 306
Kilometry: 682 420
niebieski
Czy Air Arabia często miesza w rozkładach ? Chcę kupić coś na lipca i zastanawiam się nad zakupem w jakimś OTA.

Image
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 22 Paź 2024 17:49 

niebieski
Jeśli można uprzejmie 2 pytania mam, bo nigdy wcześniej z tą linią nie miałem styczności w praktyce:
1) Czy przy braku wyboru miejsc AirArabia rozsadza rodziny czy raczej blisko siebie?
2) Mamy przesiadkę w Shariah w nocy: lądujemy ok. 1:30 a lot kolejny po ok. 5 godzinach: jak jest ze spaniem tamże? I czy wychodzić z AirSide czy gdzieś zostać, żeby się kimnąć? ;)
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 25 Paź 2024 20:04 

Jak mocno pilnują wymiarów bagażu podręcznego? Widział ktoś aby mierzyli lub kazali włożyć do pojemnika o wymiarach maksymalnych?
Pytam bo mój plecak mieści się w wymiarach ale naladujac go rzeczami może delikatnie przekraczać 20 cm grubości
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 123 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości