Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 130 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 23 Sty 2025 20:00 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 530
Kilometry: 1 114 021
A mogles @Zeus napisac,że nie i dac nam szanse na miejsce obok wolne
tomaszl75 lubi ten post.

Zafunduj sobie prawdziwą egzotykę 😯 Lakszadiwy i Mumbaj za 2882 PLN (z Warszawy) 🌴 Zafunduj sobie prawdziwą egzotykę 😯 Lakszadiwy i Mumbaj za 2882 PLN (z Warszawy) 🌴
Zaskoczyli wszystkich! Pierwsze lotnisko w Polsce ma skaner CT – koniec z wyciąganiem płynów i elektroniki z plecaka Zaskoczyli wszystkich! Pierwsze lotnisko w Polsce ma skaner CT – koniec z wyciąganiem płynów i elektroniki z plecaka
#122 PostWysłany: 15 Lut 2025 18:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wrzucam i tutaj (na wypadek, gdyby ktoś nie czytał wątku o lotnisku SHJ):
uwaga na wyloty SHJ G9 i na egzekwowanie limitu bagażu podręcznego.
Kilku(!) dżentelmenów w kamizelach z napisem "May I help you" (sic!) z wagą ręczną przetrzepali wszystkich wchodzących na pokład.
I Ci z nadwyżką (powyżej 10 kg) proszeni byli o dopłatę za pomocą karty na przenośnym terminalu.
Tak więc zalecam zwrócić uwagę na kg w swoim podręcznym.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

#123 PostWysłany: 15 Lut 2025 23:00 

niebieski
...czyli do kieszeni do ciuchów przekładać wszystko ponadnormatywne? ;)
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

#124 PostWysłany: 19 Lut 2025 09:11 

-- 19 Lut 2025 09:06 --

Garmond napisał(a):
Wrzucam i tutaj (na wypadek, gdyby ktoś nie czytał wątku o lotnisku SHJ):
uwaga na wyloty SHJ G9 i na egzekwowanie limitu bagażu podręcznego.
Kilku(!) dżentelmenów w kamizelach z napisem "May I help you" (sic!) z wagą ręczną przetrzepali wszystkich wchodzących na pokład.
I Ci z nadwyżką (powyżej 10 kg) proszeni byli o dopłatę za pomocą karty na przenośnym terminalu.
Tak więc zalecam zwrócić uwagę na kg w swoim podręcznym.

to chyba jakoś wyrywkowo bo ja ostanio leciałam i nic takiego nie miało miejsca, ale pewnie lepiej zwazyć:) i byc gotowym na taką ewentualnosć

-- 19 Lut 2025 09:11 --

hiszpan napisał(a):
A czy ktoś z Was może leciał Air Arabia i Fly Dubai i może podpowiedzieć jakie są różnice w komforcie?

w zeszlym roku leciałam Fly Dubai, ostatnio Air Arabią , szczerze to nie zauważylam większej różnicy, do tego w taryfie Ultimate miałam darmowy wybór miejsca więc wybrałam w 1 rzędzie:)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#125 PostWysłany: 19 Lut 2025 09:52 

Hose napisał(a):
I jakby tego było mało to nawet rozkładów nie zmieniają.

Ad vocem

Cytuj:
Linie lotnicze Air Arabia odwołały po wielu przesunięciach terminu lot do Warszawy, nie podają powodu, od wczoraj czekamy. Hitem jest że skonfiskowali paszporty!!!! Kto chciałby spędzić noc w hotelu musiał oddać paszport w " depozyt" czyli do kartonowego pudełka na nie wiadomo jak długo. Ci co nie chcieli oddać nie mogli opuścić lotniska. Po kilku przesunięciach terminu lotu nadal czekamy na informacje. (...)

Pomijając meritum, kto się rozstaje z paszportem na niemal drugim końcu świata? LOL

Załączniki:
Screenshot_20250219-084908~3.png
Screenshot_20250219-084908~3.png [ 58.25 KiB | Obejrzany 774 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#126 PostWysłany: 19 Lut 2025 10:45 
Awatar użytkownika

złoty
To są kompletne bzdury co ktoś tam wypisuje, w Bangkoku nie mogę opuścić lotniska żeby pojechać do hotelu ?, albo muszę oddać paszport ?, ktoś tam chyba za dużo wypił
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 19 Lut 2025 11:10 
Awatar użytkownika

srebrny
@kbk Abstrahując czy to fejsbukowe bajki czy nie to jest jednostkowy zapewne losowy przypadek jakich wiele również w innych liniach. Systemowo te rozkłady się trzymają względnie sztywno, wielu tutaj kupowało bilety w poprzedniej promocji na dwa sezony do przodu i krzyków o zmianach godzin / dni / anulacjach nie słychać.

#128 PostWysłany: 19 Lut 2025 11:12 

Loty: 92
Kilometry: 176 826
niebieski
@kbk i ten jeden przykład ma stanowić o jakiejś regule? Bo jest to ta jedna sytuacja powielana na wielu grupach i dość dziwna. Zabierane paszporty?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#129 PostWysłany: 19 Lut 2025 13:11 

Loty: 148
Kilometry: 312 966
HON fly4free
To taka domena grup na FB gdzie czasem jednostkowy przypadek (swojego nieszczęścia) ktoś potrafi rozdmuchać do skali globalnej a reszta bez weryfikacji tego puszcza te informacje dalej w eter.
Podobnie było jak ktoś nakłamał że w G9 jest mniej miejsca niż FR czy W6 i wylał się hejt na G9, że oni tym dziadostwem latać nie będą.
Moje bilety przez pół roku nie drgnęły nawet o sekundę.
 Profil Relacje PM off
KL_user lubi ten post.

#130 PostWysłany: 19 Lut 2025 16:38 

złoty
Jak byłem na studiach to jeden wykładowca miał powiedzenie "wyjątek potwierdzający regułę". Jeżeli Air Arabia jest linią z hubem przesiadkowym i na każdej trasie lata codziennie (lub prawie codziennie) to w oczywisty sposób ryzyko perturbacji dla pasażera ulega zdecydowanemu zmniejszeniu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 130 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 148 gości