Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 145 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 23 Sty 2025 20:00 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 530
Kilometry: 1 114 021
A mogles @Zeus napisac,że nie i dac nam szanse na miejsce obok wolne
tomaszl75 lubi ten post.

Bliskość plaży, all inclusive i basen 🍹🏖️ Relaks latem w Albanii od 2599 PLN ⭐ Bliskość plaży, all inclusive i basen 🍹🏖️ Relaks latem w Albanii od 2599 PLN ⭐
Największa grecka wyspa na wyciągniecie ręki 🤍💙 Pobyt na Krecie w hotelu przy plaży za 1874 PLN 🌤️👙 Największa grecka wyspa na wyciągniecie ręki 🤍💙 Pobyt na Krecie w hotelu przy plaży za 1874 PLN 🌤️👙
#122 PostWysłany: 15 Lut 2025 18:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wrzucam i tutaj (na wypadek, gdyby ktoś nie czytał wątku o lotnisku SHJ):
uwaga na wyloty SHJ G9 i na egzekwowanie limitu bagażu podręcznego.
Kilku(!) dżentelmenów w kamizelach z napisem "May I help you" (sic!) z wagą ręczną przetrzepali wszystkich wchodzących na pokład.
I Ci z nadwyżką (powyżej 10 kg) proszeni byli o dopłatę za pomocą karty na przenośnym terminalu.
Tak więc zalecam zwrócić uwagę na kg w swoim podręcznym.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

#123 PostWysłany: 15 Lut 2025 23:00 

niebieski
...czyli do kieszeni do ciuchów przekładać wszystko ponadnormatywne? ;)
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

#124 PostWysłany: 19 Lut 2025 09:11 

-- 19 Lut 2025 09:06 --

Garmond napisał(a):
Wrzucam i tutaj (na wypadek, gdyby ktoś nie czytał wątku o lotnisku SHJ):
uwaga na wyloty SHJ G9 i na egzekwowanie limitu bagażu podręcznego.
Kilku(!) dżentelmenów w kamizelach z napisem "May I help you" (sic!) z wagą ręczną przetrzepali wszystkich wchodzących na pokład.
I Ci z nadwyżką (powyżej 10 kg) proszeni byli o dopłatę za pomocą karty na przenośnym terminalu.
Tak więc zalecam zwrócić uwagę na kg w swoim podręcznym.

to chyba jakoś wyrywkowo bo ja ostanio leciałam i nic takiego nie miało miejsca, ale pewnie lepiej zwazyć:) i byc gotowym na taką ewentualnosć

-- 19 Lut 2025 09:11 --

hiszpan napisał(a):
A czy ktoś z Was może leciał Air Arabia i Fly Dubai i może podpowiedzieć jakie są różnice w komforcie?

w zeszlym roku leciałam Fly Dubai, ostatnio Air Arabią , szczerze to nie zauważylam większej różnicy, do tego w taryfie Ultimate miałam darmowy wybór miejsca więc wybrałam w 1 rzędzie:)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#125 PostWysłany: 19 Lut 2025 09:52 

Hose napisał(a):
I jakby tego było mało to nawet rozkładów nie zmieniają.

Ad vocem

Cytuj:
Linie lotnicze Air Arabia odwołały po wielu przesunięciach terminu lot do Warszawy, nie podają powodu, od wczoraj czekamy. Hitem jest że skonfiskowali paszporty!!!! Kto chciałby spędzić noc w hotelu musiał oddać paszport w " depozyt" czyli do kartonowego pudełka na nie wiadomo jak długo. Ci co nie chcieli oddać nie mogli opuścić lotniska. Po kilku przesunięciach terminu lotu nadal czekamy na informacje. (...)

Pomijając meritum, kto się rozstaje z paszportem na niemal drugim końcu świata? LOL

Załączniki:
Screenshot_20250219-084908~3.png
Screenshot_20250219-084908~3.png [ 58.25 KiB | Obejrzany 981 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#126 PostWysłany: 19 Lut 2025 10:45 
Awatar użytkownika

złoty
To są kompletne bzdury co ktoś tam wypisuje, w Bangkoku nie mogę opuścić lotniska żeby pojechać do hotelu ?, albo muszę oddać paszport ?, ktoś tam chyba za dużo wypił
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 19 Lut 2025 11:10 
Awatar użytkownika

srebrny
@kbk Abstrahując czy to fejsbukowe bajki czy nie to jest jednostkowy zapewne losowy przypadek jakich wiele również w innych liniach. Systemowo te rozkłady się trzymają względnie sztywno, wielu tutaj kupowało bilety w poprzedniej promocji na dwa sezony do przodu i krzyków o zmianach godzin / dni / anulacjach nie słychać.

#128 PostWysłany: 19 Lut 2025 11:12 

Loty: 92
Kilometry: 176 826
niebieski
@kbk i ten jeden przykład ma stanowić o jakiejś regule? Bo jest to ta jedna sytuacja powielana na wielu grupach i dość dziwna. Zabierane paszporty?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#129 PostWysłany: 19 Lut 2025 13:11 

Loty: 148
Kilometry: 312 966
HON fly4free
To taka domena grup na FB gdzie czasem jednostkowy przypadek (swojego nieszczęścia) ktoś potrafi rozdmuchać do skali globalnej a reszta bez weryfikacji tego puszcza te informacje dalej w eter.
Podobnie było jak ktoś nakłamał że w G9 jest mniej miejsca niż FR czy W6 i wylał się hejt na G9, że oni tym dziadostwem latać nie będą.
Moje bilety przez pół roku nie drgnęły nawet o sekundę.
 Profil Relacje PM off
KL_user lubi ten post.

#130 PostWysłany: 19 Lut 2025 16:38 

złoty
Jak byłem na studiach to jeden wykładowca miał powiedzenie "wyjątek potwierdzający regułę". Jeżeli Air Arabia jest linią z hubem przesiadkowym i na każdej trasie lata codziennie (lub prawie codziennie) to w oczywisty sposób ryzyko perturbacji dla pasażera ulega zdecydowanemu zmniejszeniu.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 21 Lut 2025 13:35 

kostek966 napisał(a):
To są kompletne bzdury co ktoś tam wypisuje, w Bangkoku nie mogę opuścić lotniska żeby pojechać do hotelu ?, albo muszę oddać paszport ?, ktoś tam chyba za dużo wypił

....niestety nie! - byłem uczestnikiem tej akcji jak i kilkudziesięciu innych Polaków

BKK Bangkok - pierwszy lot odwołany (byliśmy już w samolocie, który kazano opuścić) i po ok.12 godzinach na lotnisku zawieziono nas na kilka godzin do hotelu- ale tylko tych, którzy zgodzili się oddać im w depozyt swoje paszporty, co wydaje mi się niezgodne z prawem! Dzwoniliśmy do konsula etc, ale w końcu zmęczona większość uległa Lotem 18 lutego o godz 14.45 polecieliśmy do ZEA. W SHARJAH- przed drugim lotem nie było dla nas biletów przez kilka godzin (choć na bookingu wolne miejsca nawet w tej lini były dostępne)- niektórzy kupili na własną rękę bilety dla siebie (rekord 9tyś.zł za 2 os.), po czym bilety dla reszty się pojawiły. Hotelu nam nie zapewnili, mówiąc że nie mają w całym Dubaju wolnych miejsc. Ja z dwoma Panami wynajęliśmy na własną rękę z bookingu. Dla niektórych najwytrwalszych hotel znalazł się o 3 godzinie nad ranem. Następnego dnia o 16.30 wylecieliśmy do kraju .Miałem przylecieć do Warszawy 18 lutego o 11.00 a byłem 19 lutego o 20.30. Każdą najmniejszą rzecz w tej sytuacji awaryjnej tj. nawet posiłki przeciągali do granic możliwości, żeby jak najmniej osób się załapało- o biletach i hotelach napisałem wyżej. Każdemu może zdarzyć się usterka , ale traktowanie nas w ten sposób to jakiś aberacja. Dodam, że lecąc w tamtą stronę opóźnienia też były, miedzy innymi nie załapałem się na lot z BKK do Phnom Penh i musiałem kupić inny lot, gdzie przez godzinę lotu dostałem wodę, obiad, kawa/herbata i deserek. W Air Arabia nawet szklanki wody za darmo i we wszystkich przypadkach nawet płatnego jedzenia nie starczało dla wszystkich, którzy chcieli sobie coś kupić. Te linie lotnicze to koszmar!
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 21 Lut 2025 13:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Te linie to koszmar, ale jest także twoja wina

Primo, nie kupuje się tego samego dnia doloty do innych miejsc z małym buforem czasu
Secundo, wiedziałeś ze nie ma jedzenia, wiec mogłeś zamówić przed wylotem papu.

Kupiłeś low costa, a oczekujesz serwis Emirates
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#133 PostWysłany: 21 Lut 2025 14:15 

Moja wina i wszystkich innych pasażerów... jasne :-)
Fajnie, że podprogowo zrzucasz część winy na "ofiary"- dziwnie znajome w ostatnich czasach ;-)
Sprzedawali, sprzedają i pewnie będą sprzedawać tak loty!
W tamtą stronę też taki był rozkład i było wszystko OK, co potwierdzali inni, którzy lecieli w innych terminach. Problem jest gdy pojawia się usterka- wtedy te linie sobie nie radzą i próbują za wszelką cenę ograć/oszukać klienta! Zamiast zwrotu pieniędzy za kupiony nowy lot o czym w pierwszej wersji informowali pasażerów, potem powiedzieli, że będą vouchery na inny lot w przyszłości ich liniami. Mi nie przeszła transakcja na bookingu - dlatego udało mi się załapać na nowy bilet. Niestety niektórzy nie mieli tyle "szczęścia" i przy dobrych wiatrach mogą liczyć na zwroty w voucherze na ukochane Air Arabia, ale kiedy i w jakiej kwocie...nikt tego nie wie. Jakby ktoś widział ich miny, bo byli świadkami przydzielania nam biletów (czekali na odbiór bagaży itd) - jeden wielki żal i wkurw... TAK SIĘ NIE POSTĘPUJE Z KLIENTAMI !

Ludzie którzy kupili jedzenie a siedzieli w końcowych rzędach też nie dostali, bo zapomnieli im przypisać do nowego lotu- a kupić też już nie mieli czego o czym napisałem wcześniej.
 Profil Relacje PM off
KL_user uważa post za pomocny.

#134 PostWysłany: 21 Lut 2025 14:32 

Czy przy zmianach rozkładowych można zmienić termin lotu.. i jak duże te zmiany muszą byc? .. no i czy zmiany występują w jakiś cyklicznościach jak w LH?
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 21 Lut 2025 14:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Czekamy na wypracowanie jak Pan @MARIO123456 złapie opóźnienie albo cancela w Ryan'ie albo Wizz'ie :D

@PIZMAKO Jak wspomniano wcześniej, o takich zmianach nikt tutaj jeszcze nie pisał.
3 ludzi lubi ten post.

#136 PostWysłany: 21 Lut 2025 14:37 

@Hose ktoś już pisał ale nie było informacji jakie były opcje.. a to mnie najbardziej interesuje
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 21 Lut 2025 14:54 

Hose napisał(a):
Czekamy na wypracowanie jak Pan @MARIO123456 złapie opóźnienie albo cancela w Ryan'ie albo Wizz'ie :D

Opisałem sytuację w miarę dokładnie ze stanem faktycznym, żeby inni wiedzieli jak trzeba się zachowywać (uzbroić się w cierpliwość i z uporem maniaka ubiegać się o należne im w takich wypadkach wsparcie ze strony przewoźnika), gdy im to się przytrafi w tych liniach- pozwoli to zaoszczędzić trochę nerwów i pewnie sporo kasy...ot tyle ;-)
Przewoźnicy są ubezpieczeni na wypadek awarii, ale jak widać Ci bardzo szanują swoich ubezpieczycieli
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 21 Lut 2025 15:50 

złoty
@MARIO123456 To co piszesz jako żywo przypomina duże opóźnienie albo odwołanie lotu w Ryanair albo Wizzair. Tj. nikt nic nie wie, hotel i wyżywienie najlepiej znaleźć sobie samemu i potem przedstawić rachunki do rozliczenia.
Tego oddawania paszportów nie rozumiem. Przecież to nie ma żadnego logicznego uzasadnienia.

Jeżeli twoja podróż finalnie była do Polski tj. do Unii Europejskiej (niech mnie ktoś poprawi jeśli piszę herezje) to należy ci się odszkodowanie i zwroty wydatków zgodnie ze sławnym rozporządzeniem nr 261/2004.

Ostatnio edytowany przez KL_user, 21 Lut 2025 16:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#139 PostWysłany: 21 Lut 2025 15:52 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Piszesz herezje: tak by było, gdyby to była linia wspólnotowa. A tak w tym przypadku nie jest.
Co innego gdyby ten lot był realizowany z UE.
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 21 Lut 2025 15:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

@KL_user nie przysługuje

Czy odszkodowanie za lot przysługuje?
UE-UE przysługuje
UE-NONUE przysługuje
NONUE-UE przewoźnik unijny (przynajmniej jeden odcinek) przysługuje
NONUE-UE przewoźnik pozaunijny nie przysługuje
 Profil Relacje PM off
KL_user lubi ten post.
KL_user uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 145 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości