Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Maj 2014 09:09 

Hej,

kupiłam wczoraj bilety na airtickets24 i już szczerze żałuję:(

Pierwsza sprawa - sprawdzam rezerwacje na pierwszy odcinek LOTem - nie ma takiej osoby pod tym numerem rezerwacji. Ale kiedy wpisałam zamiast nazwiska imię okazało się, że jest - czyli zamienili kolejność. Czy będą przez to problemy? Dodam, że sprawdzając rezerwację na drugi odcinek Jet Air żadnego problemu nie było, nazwisko i imię jest tam gdzie ma być.

Drugi problem na rezerwacji i danych na rachunku zamiast mojego imienia i nazwiska wpisali współpasażera - może dlatego, ze z rozmachu jego wpisałam jako pierwszego przy kupnie biletów, ale przecież przy danych do płatności musiałam podać moje imie i nazwisko, podejrzewam, że moja pomyłka jest tu mało możliwa, bo transakcja kartą kredytową raczej by nie przeszła,prawda?
I pewnie w razie jakichś problemów, zwrotów nie będą mogli mi przelać na kartę pieniędzy bo mają złego właściciela wprowadzonego.

Czy ktoś może uspokoić moje nerwy?:)
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka do Asturii: loty do Hiszpanii Lufthansą z 4 miast od 509 PLN Wycieczka do Asturii: loty do Hiszpanii Lufthansą z 4 miast od 509 PLN
Loty (z dużym bagażem) do Wietnamu: bilety do Hanoi z Warszawy za 2535 PLN Loty (z dużym bagażem) do Wietnamu: bilety do Hanoi z Warszawy za 2535 PLN
#2 PostWysłany: 08 Maj 2014 09:14 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Sami nie zamienili kolejnosci, bo to jest wszystko zautomatyzowane. Prawdopodobnie sama wpisalas w miejscu nazwiska imie i odwrotnie...

#3 PostWysłany: 08 Maj 2014 09:32 

a nie małe ludziki to robią? mój świat się zawalił.. ;)

czyli mam się nie martwić tak bardzo jak się martwię? to mój pierwszy daleki lot i trochę panikuję.

ale dziwne z tą zamianą, sprawdzałam ze trzy razy a potem jeszcze mój chłopak i też tego nie zauważył.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Maj 2014 23:01 

niebieski
Kupowałem bilety na airtickets24.pl dokładnie w czwartek i wszystko zadziałało mi bez zarzutu.

Jedyna uwaga - sugerowany przez nich "numer rezerwacji" to nie jest PNR w GDS - trzeba poszukać w mailu pola "kod odprawy".

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: bepa22 oraz 21 gości