Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Batumi - spanie
#1 PostWysłany: 24 Lut 2014 13:26 

srebrny
hej,
sluchajcie czy ktos ostatnio spal w Batumi w hostelu ?
czy polecicie jakis dobry hostel z ok standartem ?
lece ze znajomymi nie chce sie naciac, potrzebujemy dwoch dwojek :)
dzieki
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
 Temat postu: Re: Batumi - spanie
#2 PostWysłany: 24 Lut 2014 13:31 

niebieski
Ja Ci polece gdzie nie spać: Hotel Verona. Niby dobra lokalizacja, ale wali wilgocią.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
osiek uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 24 Lut 2014 14:28 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
W tym hotelu jest mega patent w lazience.

Prysznic - nie ma brodzika, nie ma wanny, zasuwasz kotarke i zalewasz doszczetnie podloge w calej lazience
nastepne gumowa sciagaczka zbierasz wode do kratki odplywowej w podlodze. Spałem tam jedna noc i takze odradzam.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Lut 2014 14:55 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Brak brodzika to coś zupełnie normalnego. Podróżując po Azji tylko raz miałem wannę w hotelu, ale nocowałem w najtańszych przybytkach. W zależności ile się płaci za Hotel Verona można mieć o to pretensje lub nie :)

#5 PostWysłany: 24 Lut 2014 15:17 

niebieski
Mogę polecić miejscówkę do spania w Batumi w b.dobrej lokalizacji - 300 m od grających fontann. Ulica Tavtadebuli (dawniej Szałmjana) - obok małego, całodobowego sklepu spożywczego. Klimatyczne podwórko ale mieszkanie po remoncie z czystymi, "europejskimi" łazienkami. Dostęp do kuchni. Cena standardowo - 20 lari/os. Ja płaciłem 50 lari/3 os.
Info + foty na priva. Ważne że nie trzeba rezerwować wcześniej. Jeśli nie będzie miejsc to gospodyni (nazwał bym Ją raczej "herszciną") znajdzie równie przyzwoite miejsce za te same pieniądze.
Mówi po rosyjsku. Jeśli trzeba po angielsku to zadzwoni do tłumacza.

#6 PostWysłany: 24 Lut 2014 15:44 

niebieski
Witaj. A dla 7 osób Pani coś tak znajdzie? Pozdrawiam

#7 PostWysłany: 24 Lut 2014 20:06 

Loty: 218
Kilometry: 294 994
Hostel "Globus" - dobra lokalizacja, niskie ceny,
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Lut 2014 20:28 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
niebieski
polecam Duta Hotel **. Daleko od portu, ale za to blisko plaża, bulwar, fontanny, delfinarium. Pokoje czyste, zadbane, łazienka ok, właściciel bardzo miły.
Płaciłem coś ok 120zł za parę.
travellista lubi ten post.

#9 PostWysłany: 25 Lut 2014 22:52 

niebieski
szumny napisał(a):

Lubię to :)
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#10 PostWysłany: 25 Lut 2014 22:57 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
adriano84 napisał(a):
polecam Duta Hotel **. Daleko od portu, ale za to blisko plaża, bulwar, fontanny, delfinarium. Pokoje czyste, zadbane, łazienka ok, właściciel bardzo miły.
Płaciłem coś ok 120zł za parę.

Dzięki za namiary, przyda się na planowany kwietniowy wypad :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 30 Maj 2014 11:16 
Awatar użytkownika

Loty: 464
Kilometry: 885 845
złoty
Polecam ten hotel, spędziłam w nim 3 dni. Bardzo dobre śniadania, obsługa anglojęzyczna na wysokim poziomie, lokalizacja w centrum. Co najdziwniejsze, ponad połowę gości stanowili Polacy;-)

http://www.booking.com/hotel/ge/piazza- ... type=total

#12 PostWysłany: 30 Maj 2014 11:26 

niebieski
Ja polecam Hotel Sanapiro. Bardzo przyjemny, wyżywienie również smaczne.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Lip 2014 15:04 

Ja chciałam napisać czego nie polecam :) Jak to w Gruzji metoda polecania znajomego hosta w innym mieście jest standardem. Ale nacieliśmy się na polecenie od Mileny z Tbilisi - została nam polecona przez Kote z Kutaisi. Hostel Mileny był extra (lokalizacja, standard i cena rewelacja) Więc zdecydowaliśmy się na nocleg w miejscu które poleciła. Podobno sama jadąc do Batumi się tam zatrzymuje. Chwialiła, ze trochę z boku centrum, więc bez wysokich cen w restauracjach i cenach. Rzeczywistośc okazała się zupełnie inna. Hostel okazał się mieszkaniem w sypiącym się bloku. Z grzybem na ścianie w łazience. Pokój w którym spaliśmy był połączony z pokojem właścicieli szklanymi drzwiami na całą ścianę. Brak restauracji w okolicy jakoś nie był dużym minusem, ale za te luxusy zapłaciliśmy 25 lari/ osoba. Zostaliśmy tam tylko ze względu na zmęczenie całonocną jazdą z Tbilisi.

pozdr
A.

#14 PostWysłany: 29 Lip 2014 12:21 

Zdecydowanie nie polecam Hostel Cash w Batumi.Czekaliśmy na właściciela kilkanaście minut bo drzwi do "hostelu" są zamykane o różnych, nieokreślonych porach. W środku syf, bardzo mocny odór wilgoci i grzyba, po podłodze zapylają robale sporej wielkości. Noclegownia znajduje się w piwnicy. Łazienka wielkości toi-toi-a. Czarę goryczy przelała wilgotna, spleśniała pościel. Właściciel średniomiły, z bardzo słabym angielskim. Dodatkowo piwnica otwarta jest przez kilka godzin dziennie, każdy może tam wejść i zabrać wasze rzeczy. Za te pieniądze zdecydowanie odradzam.

Polecam Hostel Golden Lion, który mieści się w tym samym budynku co wcześniej opisana katastrofa. Można się dogadać co do ceny. W pokojach czysto, klima w niektórych pokojach. Dostęp do balkonu(możliwość prania). Mili i uczciwi ludzie. My zapłaciliśmy 110 GEL za 2 noce za 4 osoby (lipiec 2014)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 20 Sie 2014 19:36 

szumny napisał(a):
Mogę polecić miejscówkę do spania w Batumi w b.dobrej lokalizacji - 300 m od grających fontann. Ulica Tavtadebuli (dawniej Szałmjana) - obok małego, całodobowego sklepu spożywczego. Klimatyczne podwórko ale mieszkanie po remoncie z czystymi, "europejskimi" łazienkami. Dostęp do kuchni. Cena standardowo - 20 lari/os. Ja płaciłem 50 lari/3 os.
Info + foty na priva. Ważne że nie trzeba rezerwować wcześniej. Jeśli nie będzie miejsc to gospodyni (nazwał bym Ją raczej "herszciną") znajdzie równie przyzwoite miejsce za te same pieniądze.

Szumny, możesz zapodać namiary, brzmi bardzo interesująco. :)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 16 Lut 2015 18:17 

Polecam niedrogą i fajną kwaterkę w Gonio (10 km od Batumi, 4 km od Turcji) z najczystszym Morzem pod nosem i mniej komercyjną nadmorską atmosferą :)
http://nyabinghiodkuchni.blogspot.com/2 ... rke-w.html

Za przysłowiowego "tipa" można też przespać się pod dachem w polskim reggae barze w Gonio :) Wystarczy karimata i śpiwór, można rozstawić też własny namiot obok http://nyabinghiodkuchni.blogspot.com/2 ... gonio.html
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 05 Kwi 2015 22:49 

Polecam nocleg u pana Zorberga - wprawdzie nie jest to centrum Batumi, tylko Makhinjauri, ale autobusem do centrum jedzie się 15-20 min. Zorberg wynajmuje pokoje jakieś 200 metrów od brzegu morza - widok z okna pokoju niezapomniany! Ceny też super, szczególnie poza sezonem - byliśmy tam we wrześniu w cztery osoby i za dwupokojowe oddzielne mieszkanko płaciliśmy 120zł za dobę! A teoretycznie było tam 6 miejsc do spania, więc wtedy wychodzi 20zł/os.

Pan Zorberg jest do tego przesympatyczny, aczkolwiek komunikacja z nim tylko po rosyjsku lub gruzińsku :)
Jego link do profilu airbnb: https://www.airbnb.pl/rooms/946099

#18 PostWysłany: 13 Maj 2015 10:48 

boryzo napisał(a):
Ja Ci polece gdzie nie spać: Hotel Verona. Niby dobra lokalizacja, ale wali wilgocią.

Szkoda, ze nie czytalem tego tematu. Bylem dwie noce w tym hotelu, potwierdzam powyzsza opinie.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 21 Maj 2015 16:50 

Kolejna fajna kwaterka w Gonio koło Batumi do polecenia: http://nyabinghiodkuchni.blogspot.com/2 ... o-koo.html

Pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 20 Paź 2015 11:35 

Fajny hotelik. Nazywa się "Lux hotel". Budynek i pokoje świeżo po remoncie. Blisko do centrum. 10 minut na nogach. Pokoje duże, niektóre z balkonem. Europejskie łazienki. Można negocjować cenę. Ja wywalczyłem pokój z balkonem za 35 GEL/ dwójka. Bez śniadania, ale kawkę serwują gratis. Bardzo mili i kontaktowi ludzie prowadzą ten interes.
Nie ma ich na bookingach itp

https://goo.gl/maps/ACpkEEVpC442

Naprzeciw knajpka/bar prowadzona przez rodzinę. Można dobrze zjeść i wypić za ekstremalnie niedużą kaskę. ;)
 PM off
vivere lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość