Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2974 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 145, 146, 147, 148, 149
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#2961 PostWysłany: 17 Lut 2025 09:54 

niebieski
No Pekao.
 Profil Relacje PM off  

Palmy, wieże i tanie loty 🌴🏙️ Kuala Lumpur z 5 miast od 2511 PLN 🇲🇾✈️ Palmy, wieże i tanie loty 🌴🏙️ Kuala Lumpur z 5 miast od 2511 PLN 🇲🇾✈️
Zarezerwuj słońce przed innymi ☀️🗓️ Okołoweekendowa wycieczka na Teneryfę za 964 PLN 🤯🏝️ Zarezerwuj słońce przed innymi ☀️🗓️ Okołoweekendowa wycieczka na Teneryfę za 964 PLN 🤯🏝️
#2962 PostWysłany: 21 Lut 2025 11:30 
Awatar użytkownika

platynowy
Chyba nie bylo. W końcu można tymczasowo zablokować kartę Curve.
Po wejściu w oocje Account pojawia się funkcja jak na zdjęciu.Image
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
skrzat uważa post za pomocny.

#2963 PostWysłany: 21 Lut 2025 12:00 

Loty: 10
Kilometry: 10 389
Ta opcja jest od dawna, na pewno była w kwietniu zeszłego roku, używałem ja jak zagubiłem fizyczną kartę na wyjeździe, odblokowywałem kartę tylko na czas płatności NFC.

Pojawiła się za to opcja ReFi:
https://help.curve.com/introducing-curv ... BJbJBsUvyl

Z tego co widze to takie bardziej zautomatyzowane GBiT, gdzie nie trzeba przeklikiwać przerzucenia transakcja po transakcji, ale przy prowizji 1,5% za przerzucenie zakupu na kartę kredytową, to raczej wolę pozostać przy GBiT. No chyba że muszę przerzucić transakcje na debetówkę w celu wyrobienia płatności.
 Profil Relacje PM off  

#2964 PostWysłany: 04 Mar 2025 21:13 
Awatar użytkownika

platynowy
Czy komuś udało się ręcznie zaktualizować dane karty po wygaśnięciu jej daty ważności?
Mam na jednej z kart w portfelu starą datę ważności + czerwony napis na środku grafiki karty "Update details" i nic nie działa albo jestem ślepy :-)
 Profil Relacje PM off  

#2965 PostWysłany: 04 Mar 2025 23:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie, też z tym kombinowałem, po prostu usunąłem starą kartę i dodałem nową.
 Profil Relacje PM off  

#2966 PostWysłany: 05 Mar 2025 11:39 

Wystarczy dodać nowo wydaną kartę i jeśli ma ona ten sam numer, to dane "starej" karty się zaktualizują.
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.
pawfazi uważa post za pomocny.

#2967 PostWysłany: 11 Mar 2025 10:33 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
Słuchajcie, od kiedy są te płatne konta? Chciałam wczoraj wymienić kartę, a przy wyborze jakieś subskrypcję mi się pokazały.
Miałam wcześniej wersję Black. Napisałam do customer service, ale mam czekać na odpowiedź, znając curve to może potrwać.
Przejrzałam na szybko moje podpięte karty i nie widzę, żeby pobrali opłatę, wam pobierają? (Pytanie oczywiście do tych, co mieli bezpłatne plany).
 Profil Relacje PM off  

#2968 PostWysłany: 11 Mar 2025 10:53 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@dialam stare bezpłatne konta były swego czasu za darmo ulepszane do planu Pay Pro (sam mam takie i nic nie płacę).
Było kilka innych nazw po drodze zanim doszliśmy do tego, co jest teraz. Może jesteś właśnie w takiej sytuacji?
 Profil Relacje PM off
dialam lubi ten post.
dialam uważa post za pomocny.

#2969 PostWysłany: 11 Mar 2025 12:56 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
Może tak, bo nie zauważyłam żadnych opłat, dopiero teraz jak kartę chciałam wymienić, to pojawia się info o miesięcznej subskrypcji. Zobaczę co customer care odpisze.
 Profil Relacje PM off  

#2970 PostWysłany: 03 Kwi 2025 08:17 
Awatar użytkownika

platynowy
Po dodaniu karty ZEN do apki Curve pojawiła się opcja Avoid the fees – rozpoznaje kartę jako firmową. Trzeba wybrać Eployment Type jak na zdjęciu.
Ktoś się orientuje jaka opcja zwalnia z opłaty?
Do czasu wyboru opcji - Curve dolicza prowizję do każdej transakcji.
Image
 Profil Relacje PM off  

#2971 PostWysłany: 03 Kwi 2025 08:38 

Self employed na pewno zadziała. Uwaga: wymienią ci kartę na firmowa, wg t&c można z niej korzystać tylko do wydatków służbowych.
 Profil Relacje PM off

#2972 PostWysłany: 03 Kwi 2025 08:52 
Awatar użytkownika

platynowy
@Robus Dzięki, ale nie rozumiem kto wymieni karte?
Przecież ta karta jest jedną z wielu dodanych w apce Curve.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Curve
#2973 PostWysłany: 03 Kwi 2025 08:53 

Curve anuluje ci aktualną kartę i wystawi nowa, firmowa. Sens jest taki, że wtedy i oni mogą pobierać wyższe opłaty od sklepów.
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.

#2974 PostWysłany: 03 Kwi 2025 15:01 
Awatar użytkownika

platynowy
To przy okazji TIP - jak się dokona pierwotnej transakcji z podpiętą "zwykłą" kartą wydaną dla osoby fizycznej, to można użyć opcji GBiT i po przekierowaniu transakcji na kartę ZEN, prowizja, która byłaby naliczana przez CURVE (gdyby karta ZEN była pierwotną kartą dla tej transakcji) już się nie nalicza jak za kartę biznesową :-)
 Profil Relacje PM off
zoli lubi ten post.
zoli uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2974 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 145, 146, 147, 148, 149

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości