Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Kwi 2024 13:41 
Awatar użytkownika

Szukam np. noclegu na KYTHNOS na ok. 2-ie noce w okolicy 14...17.06.24, na dwie osoby...
I ciężko coś znaleźć w rozsądnych cenach...

Za wcześnie na szukanie/rezerwacje?
Czy dać sobie spokój i na miejscu, w porcie temat ogarniać...??? Po przypłynięciu promem...
 Profil Relacje PM off  

Dwa kraje, jedno morze 🌊🌴 Wakacje we Włoszech i Chorwacji za 690 PLN ☀️🇮🇹🇭🇷 Dwa kraje, jedno morze 🌊🌴 Wakacje we Włoszech i Chorwacji za 690 PLN ☀️🇮🇹🇭🇷
Palmy, wieże i tanie loty 🌴🏙️ Kuala Lumpur z 5 miast od 2511 PLN 🇲🇾✈️ Palmy, wieże i tanie loty 🌴🏙️ Kuala Lumpur z 5 miast od 2511 PLN 🇲🇾✈️
#2 PostWysłany: 09 Kwi 2024 14:21 

niebieski
W całej Europie są wyższe ceny i to sporo, warto porównywać do okresu przed covid ponieważ w okresie pandemii ceny były różne i zazwyczaj niższe, 2023 rok to już był "normalny" i widać było wzrost cen ale w tym roku widzę że ceny w Hiszpani, Francji czy we Włoszech są wyższe czasami nawet o 30%.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Kwi 2024 14:29 
Awatar użytkownika

30% to może i do przejścia... Czyli np. zamiast 50EUR to 65EUR...
Ale ja nie znajduję niczego poniżej 125EUR za nocleg...
A na popularnym portalu to od 200EUR za nocleg się zaczynają...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Kwi 2024 14:41 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 327 053
srebrny
Total: za 3 noce.
Załącznik:
kythnos.jpg
kythnos.jpg [ 79.73 KiB | Obejrzany 1428 razy ]
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 09 Kwi 2024 15:11 
Awatar użytkownika

No, jak ustawię inne filtry - to da się coś znaleźć za ~80EUR za noc...
Ale w sumie drogo...

Ale mam pytanie - czy jak ktoś chce być na wyspie max. 2 noce, i potem następna wyspa, to szukacie na miejscu noclegu? Gdzie pytać? W tawernie? U sołtysa?
Czy wcześniej rezerwujecie?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Kwi 2024 17:31 
Awatar użytkownika

srebrny
@zorrondzombie , nie jest za wcześnie na szukanie noclegu tylko już za późno. Co do noclegów na różnych wyspach to tak samo jak możesz zarezerwować wcześniej nocleg na pierwszej, tak samo możesz zarezerwować wcześniej na drugiej. Jeśli nie masz sprecyzowanych planów to portale rezerwacyjne pozwalają zarezerwować nocleg nawet na bieżący dzień.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 10 Kwi 2024 17:01 

niebieski
zorrondzombie napisał(a):
No, jak ustawię inne filtry - to da się coś znaleźć za ~80EUR za noc...
Ale w sumie drogo...

Ale mam pytanie - czy jak ktoś chce być na wyspie max. 2 noce, i potem następna wyspa, to szukacie na miejscu noclegu? Gdzie pytać? W tawernie? U sołtysa?
Czy wcześniej rezerwujecie?

Podejrzewam że w tym okresie to turyści ciebie zadeptają w drodze do tawerny czy sołtysa :)
Niestety ale w takie turystyczne miejsca o rezerwacji myśli się wcześniej, ja przykładowo na początek czerwca Hiszpania robiłem rezerwację w styczniu, cena wtedy była niższa i to sporo ale co ważne lepszy standard i była dostępność, jak patrzę teraz to nie ma nic i dopiero koniec lipca ale cena rozwala system :)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#8 PostWysłany: 11 Kwi 2024 09:47 
Awatar użytkownika

No, trudno... Zaryzykuję... Zawsze możemy się na plaży przespać tą jedną czy dwie noce... :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Kwi 2024 10:08 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 327 053
srebrny
Generalnie spanie na dziko na plaży jest zabronione w Grecji.
https://campsaround.com/is-free-camping ... in-greece/
Możliwe, że ktoś napisze, że spał i nikt się nie przyczepił, ale żeby nie było, że nie ostrzegałem.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#10 PostWysłany: 11 Kwi 2024 11:20 
Awatar użytkownika

Podoba mi się zapis...

Cytuj:
camping outside the main tourist areas and outside the summer season is often allowed by both local residents and authorities

Czyli jak się podjedzie gdzieś w głąb wyspy, to może nie być taki problem... :roll: :?:
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 11 Kwi 2024 11:24 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Może będzie ok, może i nie. Mandaty są od 300 do 3000 euro za nielegalny kamping.
 Profil Relacje PM off
jimi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 11 Kwi 2024 21:23 

niebieski
Hmm, a czy rozłożenie się na kocu i spanie w nocy na plaży też jest kempingiem? Bo w ciągu dnia na pewno dużo osób śpi na greckich plażach, zmęczonych słońcem i trunkami...

#13 PostWysłany: 11 Kwi 2024 22:46 

Loty: 38
Kilometry: 79 867
zorrondzombie napisał(a):
Szukam np. noclegu na KYTHNOS na ok. 2-ie noce w okolicy 14...17.06.24, na dwie osoby...
I ciężko coś znaleźć w rozsądnych cenach...

Za wcześnie na szukanie/rezerwacje?
Czy dać sobie spokój i na miejscu, w porcie temat ogarniać...??? Po przypłynięciu promem...

Sporo żeglowałem w tamtych okolicach i jestem przekonany, że na Cykladach nie ma jakieś mega infrastruktury hotelowej poza Mykonos i Santorini. Taniej jest na dużych wyspach Naxos, Paros. Ale Kea, Kithnos, Sifnos, Serifos - trzymają cenę :-( - za to spokojnie, bez tlumów.

Stąd wyższe ceny i raczej nie liczyłbym na drapane.

Sam patrzyłem 3 noce na Kea, pod koniec sierpnia i najtańsze co znalazłem co nadawało się do zamieszkania to koło 1200 zł za 3 noce dla 2 os. Ale na większości okolicznych wysp min. 80-100euro za noc.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 12 Kwi 2024 22:05 
Awatar użytkownika

No, na to wygląda, że średnio min. 80 EUR za noc za dwie osoby trzeba liczyć... :?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości