Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Lip 2014 09:48 

witam,

Planuję podróż na Dominikanę w okolicach późnego listopada br. Jako, że moje dotychczasowe doświadczenia z karaibami ograniczały się do kilku wizyt na Key West (wiem, jak na karaibskie doświadczenie to dosyć ubogie) to nie jestem zbytnio obeznany w temacie szczepień/chorób tam występujących.
Zrobiłem mały research o chorobach, w tym te 'najpopularniejsze denge, cholera, dur brzuszny, wirusowe zapalenie wątroby i wścieklizna oraz malaria.
'Chiałem poprosić tych którzy już podróż na Dominaknę odbyli i jakie były ich doświaczenia, szczególnie w kontekście malarii. O ile branie szczepionki nie jest dla mnie problemem, o tyle z doświadczenia znajomych wiem, że leki przeciwmalaryczne potrafią zepsuć wyjazd.

Będę wdzięczny za info.

pozdr
 Profil Relacje PM off  

Dwa kraje, jedno morze 🌊🌴 Wakacje we Włoszech i Chorwacji za 690 PLN ☀️🇮🇹🇭🇷 Dwa kraje, jedno morze 🌊🌴 Wakacje we Włoszech i Chorwacji za 690 PLN ☀️🇮🇹🇭🇷
Palmy, wieże i tanie loty 🌴🏙️ Kuala Lumpur z 5 miast od 2511 PLN 🇲🇾✈️ Palmy, wieże i tanie loty 🌴🏙️ Kuala Lumpur z 5 miast od 2511 PLN 🇲🇾✈️
#2 PostWysłany: 21 Lip 2014 09:06 

Podbijam temat, czy może ktoś z osób które odwiedziły Dominikanę, moze podzielić się swoimi doświadczeniami?

pzdr
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Lip 2014 10:00 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
2012, 14 dni w okolicach Punta Cana, miejscowosc Bavaro, plaza Los Corales
4 doroslych i 2 dwulatki. Dwulatki podstawowy pakiet szczepien (w tym WZW B)+pneumo+meni.

Jedzenie przygotowywane w wiekszosci w domu , sniadania, obiady i kolacje, duzo jajek(wielkanoc byla..) , kurczakow i surowych owocow. Dzieciaki wsuwaly banany. Wszystkie produkty kupowane na straganie.
Ze 4 obiady w knajpach - w wiekszosci paelle z owocami morza (dobre!), raz pizza (beznadzieja i jakos niewytlumaczalnie drogo)

Non stop odkazanie rumem. Zero przygod zoladkowych, nawet ani jednej niestrawnosci.
Dzieci zaszczepione przeciw WZW A dopiero przed pierwsza wizyta w Azji.

#4 PostWysłany: 21 Lip 2014 10:21 

Dzięki za konkretną odpowiedź, czyli tak jak przypuszczałem żadnych tabletek przeciwmalarycznych raczej się nie bierze.

pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Sie 2014 14:26 

Loty: 2
Kilometry: 8 820
A co polecacie jeżeli chodzi o szczepienie jadąc z prawie dwulatkiem? Planujemy objazd wyspy.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Lut 2018 15:38 

Witam,

Za 3 tyg wybieram sie na Dominikane.

Czy zalecacie jakies szczepienia ?

Mieszkac bedziemy w hotelu i tam tez glownie bedziemy sie stolowac .
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 04 Lut 2018 15:55 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Polecam lekarza chorób tropikalnych

Sent from my Nokia 3330 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off
Janek lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości