Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Gru 2012 16:30 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Hej,

Czy cena biletów w Easyjet kształtuje się na trochę innej zasadzie niż w Ryanair, Wizzair? Wiem, że jeśli teraz kupiłbym w Ryanair bilet (przykładowo) na kwiecień przyszłego roku, jest szansa, że za dwa miesiące mógłbym trafić go taniej. A jak jest z Easyjet? Jeżeli już teraz jestem zdecydowany na podróż w maju, to jest szansa, że bilety trochę stanieją czy wręcz przeciwnie i lepiej kupować jak najszybciej? :)
 Profil Relacje PM off  

Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów
Wczasy na Costa Dorada: 6 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2001 PLN. Wylot z Krakowa Wczasy na Costa Dorada: 6 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2001 PLN. Wylot z Krakowa
#2 PostWysłany: 09 Gru 2012 19:32 

niebieski
ja na weekend majowy i wakacje kupowałem ok połowy stycznia tak że możesz się jeszcze wstrzymać powinny jeszcze spaść
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Gru 2012 11:21 

Moje obserwacje są inne. Easyjet dodaje bilety na kolejny sezon w bardzo niskich cenach a potem tylko rosną. Nawet jakiś czas temu gwarantowali, że obecna cena biletów jest najtańsza (z wyjątkiem krótkich akcji promocyjnych typu wszystko -20%), tzn. taniej niż danego dnia to już się nie kupi. Gdyby później pojawiła się niższa cena na konkretny lot, to zwróciliby różnicę tym, którzy kupili wcześniej i drożej. Teraz tej gwarancji już nie ma na ich stronie, więc może ostatnio coś się zmieniło. Niemniej loty z Berlina na Teneryfę na weekend majowy kupowałem po 33 euro OW, ale w sierpniu (z wyprzedzeniem 9-miesięcznym).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Gru 2012 09:39 

Kupowałem w kwietniu bilety Easyjeta i cena, ktora zaplaciłem była niższa niż ta widniejąca miesiąc wcześniej w systemie, lot był na początek maja.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 58 gości