Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Lis 2012 18:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Przed chwila kupowalam bilety w Ryanairze i spotkala mnie dosyc dziwna rzecz, nie wiem czy ktos juz tu o tym wspominal.
Cala transakcja byla w euro (lot CRL-PSA), moja karta Neteller rowniez w euro. Po wpisaniu nru karty pojawila mi sie obok kwoty euro wartosc w GBP (tak jak przy niezgodnosci walut). Myslalam ze mnie to nie dotyczy jako ze calosc rozliczana w tej samej walucie, wiec kliknelam dalej. Transakcje odrzucilo a na koncie neteller pokazala sie kwota powiekszona o przewalutowanie, co dalo ponad 6e wiecej(!) jako declined (brak odpowiednich srodkow, bo kwote przelalam sobie wyliczona :twisted: ). Kolejny raz kupowalam juz z Ryanaira UK, dzieki czemu moglam to zlodziejstwo odkliknac.
Nie wiem czy to kolejny sposob Ryanaira na zarobek, jesli tak to jest to juz lekkie przegiecie. Gdyby nie wyliczona kwota na koncie prepaid to stracilabym pieniadze, ktore w zaden sposob im sie nie naleza... Radze uwazac na przewalutowanie nawet przy zakupach w tej samej walucie...

Lato na Rodos za 1286 PLN. Loty z Warszawy + 4 noclegi Lato na Rodos za 1286 PLN. Loty z Warszawy + 4 noclegi
Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów
#2 PostWysłany: 20 Lis 2012 18:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Magaa napisał(a):
Przed chwila kupowalam bilety w Ryanairze i spotkala mnie dosyc dziwna rzecz, nie wiem czy ktos juz tu o tym wspominal.
Cala transakcja byla w euro (lot CRL-PSA), moja karta Neteller rowniez w euro. Po wpisaniu nru karty pojawila mi sie obok kwoty euro wartosc w GBP (tak jak przy niezgodnosci walut). Myslalam ze mnie to nie dotyczy jako ze calosc rozliczana w tej samej walucie, wiec kliknelam dalej. Transakcje odrzucilo a na koncie neteller pokazala sie kwota powiekszona o przewalutowanie, co dalo ponad 6e wiecej(!) jako declined (brak odpowiednich srodkow, bo kwote przelalam sobie wyliczona :twisted: ). Kolejny raz kupowalam juz z Ryanaira UK, dzieki czemu moglam to zlodziejstwo odkliknac.
Nie wiem czy to kolejny sposob Ryanaira na zarobek, jesli tak to jest to juz lekkie przegiecie. Gdyby nie wyliczona kwota na koncie prepaid to stracilabym pieniadze, ktore w zaden sposob im sie nie naleza... Radze uwazac na przewalutowanie nawet przy zakupach w tej samej walucie...

mialas w sesji wczytaną inna walute, innymi słowy w momencie otwarcia jednej transakcji odpalilas sobie inna zakladke z polaczeniem w GBP, a nastepnie kontynuowalas tamto. Nic nowego ani odkrywczego ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Lis 2012 19:09 

niebieski
A Franca nie blokuje ju swojej strony int, jezeli na przekladarce sa uruchomione inne sesja? Ostanio nie kupowalem na tyle drogich biletow, zeby 'myk' sie oplacal, ale wydaje mi sie ze nowy mechanizm blokowania innych sesji na to nie pozwala. Przynajniej nie w firefoxie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Lis 2012 19:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Na pewno nie otwierałam nowej sesji i na 100% nie wyszukiwalam lotów z anglii, bo nie miałabym po co;) Nie uzywalam tez myku, bo nie było takiej potrzeby- wszystko miało być w euro

#5 PostWysłany: 20 Lis 2012 19:37 
Awatar użytkownika

niebieski
gulakov napisał(a):
A Franca nie blokuje ju swojej strony int, jezeli na przekladarce sa uruchomione inne sesja? Ostanio nie kupowalem na tyle drogich biletow, zeby 'myk' sie oplacal, ale wydaje mi sie ze nowy mechanizm blokowania innych sesji na to nie pozwala. Przynajniej nie w firefoxie.

działa dalej bez problemu z tego co pamietam
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Lis 2012 21:35 
Moderator forum

przypadkiem spojrzałem na historię karty i ostatni bilet jaki kupiłem i ...
chodzi o lot WRO-CRL , myk Blackalla zastosowany* (ja b. zadowolony) przed kliknięciem 'Pay' cena była 35,5x EUR
a z karty pobrało EUR 38,90
za 30,38 GBP !?! (1,02 eu przewalutowanie Netellera)

Co przegapiłem ?

*otworzyłem zakładkę na lot z PL i drugą z BCN.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Lis 2012 22:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Kiedy kupowałeś? Skoro zdarzyło ci sie to samo, to raczej nie żaden błąd ani pomyłka z naszej strony, tylko ryan zaczął sobie wymieniać euro na funty:/

#8 PostWysłany: 20 Lis 2012 22:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Magaa napisał(a):
Kiedy kupowałeś? Skoro zdarzyło ci sie to samo, to raczej nie żaden błąd ani pomyłka z naszej strony, tylko ryan zaczął sobie wymieniać euro na funty:/

no jesli tak to... lol
ladny mają burdel w kodzie strony, chcialbym to zobaczyc :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Lis 2012 00:40 
Moderator forum

lol,
lepiej śmiać się niż płakać
Magaa napisał(a):
Kiedy kupowałeś?
Skoro zdarzyło ci sie to samo, to raczej nie żaden błąd ani pomyłka z naszej strony, tylko ryan zaczął sobie wymieniać euro na funty:/

wczoraj rano,
poniedz 19-go XI

A co Ty masz w emailu-potwierdzeniu ?

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Lis 2012 13:42 

platynowy
Ryan od kilku tygodni tak robi w przypadku kart Netellera. Mimo że są w walucie EUR, to narzuca kurs GBP. Trzeba go po prostu odhaczyć, wtedy nie ma problemu z przewalutowaniem.

#11 PostWysłany: 21 Lis 2012 14:18 
Awatar użytkownika

srebrny
myk cały czas działa
jakiś czas temu nawet się bardzo opłacało przewalutować z GBP albo EUR na PLN bo mieli babola i niekorzystny przelicznik dla siebie :lol: , ale już to poprawili niestety
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 53 gości