Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Lip 2024 15:14 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 257 587
HON fly4free
Pasażerowie kupujący bilety na loty z Berlina mogą skorzystać z bezpłatnych biletów kolejowych na dojazd na lotnisko i z lotniska, pociągami obsługiwanymi przez Deutsche Bahn, na terenie Niemiec.

https://www.hainanairlines.com/DE/GB/GermanAirRail
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

Święta lub sylwester na Wyspach Kanaryjskich! Czarterowe loty z Polski już od 499 PLN Święta lub sylwester na Wyspach Kanaryjskich! Czarterowe loty z Polski już od 499 PLN
Kalendarz adwentowy PLL LOT: loty do Rumunii z Polski od 419 PLN Kalendarz adwentowy PLL LOT: loty do Rumunii z Polski od 419 PLN
#2 PostWysłany: 27 Sie 2024 16:04 

niebieski
Ktoś już leciał tymi liniami? Strona nie widzi eticketu, nie da sie zrobić odprawy bo cała strona po Chińsku z informacją, że trzeba pobrać kod sms a nie da się wysłać nic na polski numer. Ktoś przechodził proces odprawy czy olać i zrobić na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Sie 2024 13:57 
Awatar użytkownika

Loty: 294
Kilometry: 330 703
złoty
@wierciu

W AirChina też nie zrobisz checkin online. Idziesz do stanowiska checkin na lotnisku. To klasyczna linia lotnicza
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Wrz 2024 19:03 

niebieski
Jestem po zrobieniu 4 odcinków liniami Hainan także podzielę się swoimi wrażeniami i procedurami na lotach z Europy do Chin i lotach wewnętrznych.
1. Na loty nie odprawimy się online. Bezpłatna odprawa na lotnisku. Miejsca wybieramy które chcemy wystarczy poprosić przy nadawaniu bagażu.
2. Przy przesiadce nawet tej na jednej rezerwacji musieliśmy odebrać bagaż i ponownie go nadać. Miałem lot Budapeszt - Shenzen i potem Shenzen - Changdu na jednej rezerwacji z przerwą 3h. Mimo, że trochę upierdliwe ale nie ma z tym żadnego problemu a i czasowo 3h to aż nad to. Na lotnisku w sekcji linii Hainan jest wydzielone stanowisko dla ponownego check in z lotów international.
3. Na trasie BUD-SZX jest 787-9. Wygodne z dużą ilością miejsca na nogi. Dwa posiłki + napoje i przekąski w trakcie lotu bez limitu.
4. Na lotach wewnętrznych SZX-TFU-SZX zwrot o 180 stopni. Samolot jak w najgorszym lowcoscie. Bardzo niewygodne fotele, jedzenie niejadalne i na każdym odcinku opóźnienie. Plus za to, że wiedzą o opóźnieniu ze sporym wyprzedzeniem. Na powrocie dostałem sms na 14 godzin przed lotem, że będzie opóźnienie 3h także nie musiałem w ciemno jechać na lotnisko.
5. Generalnie za cenę jaką zapłaciłem ( 1270 zł) nie mam prawa narzekać a samymi Chinami jestem zachwycony ale nie mam pojęcia za co im przyznano 5*.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 10 Wrz 2024 21:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Czy to prawda, ze w Hainan % podają tylko raz/dwa w ciagu lotu do jedzenia? Potem tylko płatne/niedostępne, taki opinie po forach na necie krążą. NIby linia 5*, a standardy jak w Finnair..
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#6 PostWysłany: 11 Wrz 2024 13:26 

niebieski
Nic mi na ten temat nie wiadomo. Ja brałem 3 razy tylko wino z czego raz do jedzenia a potem 2 razy w trakcie lotu na call button i nie było problemu. Ze zwykłych napoi jako ciekawostka mają wodę kokosową którą uwielbiam i tego im wypiłem cały karton :) Ale jest to zdecydowanie najgorsza 5* linia jaką leciałem.
 Profil Relacje PM off
Kacper Szymanski uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 04 Lis 2024 09:34 
Awatar użytkownika

Dzięki wielkie za pomocne informacje. Kupiłem właśnie dwa bilety na styczeń z Berlina do Bangkoku przez Pekin właśnie w Hainan airlines. Tak jak napisałeś wcześniej na stronie Hainan nie wchodzi w ogóle numer biletu z potwierdzenia rezerwacji. Bilety kupowałem przez booking, zobaczymy co z tego wyjdzie. Taka ciekawostka: booking współpracuje z gotogate i o ile przy próbie kupna biletów przez gotogate trzeba było płacić 40 zł za każdy fotel przy każdym locie (320 zł razem) to przy tej samej rezerwacji przez booking rezerwacja miejsc była za darmo.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości