Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Kwi 2019 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 294
Kilometry: 330 703
srebrny
Cześć :D

Planuję lecieć do Izraela a dokładniej do Tel Awiwu na dokładnie 2 dni. Przylot o 19, powrót następnego dnia o 20. Bez bagaży, tylko mały plecak.
Będzie przesłuchanie i jakaś kontrola dodatkowa mnie spotka czy nie?
Dodatkowo, będę miał później problem z wjazdem do ZEA? Bo mam już opłacony przelot, hotel na styczeń 2020 i nie chciałbym mieć jakichś problemów na granicy w Dubaju. Jak to będzie wyglądać? :)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 29 Kwi 2019 23:13, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Wakacje: Korsyka Lufthansą od 632 PLN. Wyloty z 6 polskich miast Wakacje: Korsyka Lufthansą od 632 PLN. Wyloty z 6 polskich miast
Wycieczka do Turcji: Stambuł + Wyspy Książęce od 665 PLN. Loty Turkish Airlines z Krakowa i Warszawy + prom Wycieczka do Turcji: Stambuł + Wyspy Książęce od 665 PLN. Loty Turkish Airlines z Krakowa i Warszawy + prom
#2 PostWysłany: 29 Kwi 2019 15:35 

srebrny
Przesłuchanie i dodatkowa kontrola nie zależy od czasu pobytu w Izraelu.
Byli tu i tacy co lecieli do TLV na kilka godzin i nie mieli żadnych problemów przy wyjeździe, ale niektórym zdarzały się cięższe przesłuchania.

W Dubaju nie będzie żadnych problemów, zwłaszcza że nie będziesz miał śladu w paszporcie po pobycie w Izraelu.
 Profil Relacje PM off
Martinuss lubi ten post.
Martinuss uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 30 Kwi 2019 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Powiedziałbym że rzadziej niż 1 na 100 będzie miał problem z przesłuchaniem na lotnisku, nawet podczas pobytu na kilka godzin.
Byłem również na kilka godzin, byli oczywiście zdziwieni, zadali kilka pytań i to wszystko. Jeden z forumowiczów opisał zatrzymanie podczas podobnej kilkugodzinnej wycieczki.
Nie obawiałbym się pojechać jeszcze raz nawet na kilka godzin. Jeżeli nie masz w planach niczego złego to nie ma czego się obawiać.
Martinuss lubi ten post.

#4 PostWysłany: 30 Kwi 2019 12:51 

Zbanowany
Martinuss napisał(a):
Cześć :D

Planuję lecieć do Izraela a dokładniej do Tel Awiwu na dokładnie 2 dni. Przylot o 19, powrót następnego dnia o 20. Bez bagaży, tylko mały plecak.
Będzie przesłuchanie i jakaś kontrola dodatkowa mnie spotka czy nie?
Dodatkowo, będę miał później problem z wjazdem do ZEA? Bo mam już opłacony przelot, hotel na styczeń 2020 i nie chciałbym mieć jakichś problemów na granicy w Dubaju. Jak to będzie wyglądać? :)

Mogą Cię przesłuchiwać. Ale to niekoniecznie.
Czyli na dwoje babka wróżyła.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 13 Wrz 2019 22:51, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
Martinuss lubi ten post.

#5 PostWysłany: 30 Kwi 2019 13:46 

srebrny
Zawsze mogą przesłuchiwać i moim zdaniem długość pobytu nie ma tu decydującego znaczenia. Byłem na mniej niż 24 h i nie miałem żadnych dziwnych pytań. Jeżeli mówisz prawdę i masz turystyczny czy biznesowy cel to nie powinno być niespodzianek.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 30 Kwi 2019 15:17 

Zbanowany
Oczywiście że oni mają swój "algorytm" kogo dokładniej obejrzeć. A nie długość pobytu. Nawet kilka czy kilkanaście godzin. Czy jest gdzieś napisane ile minimum ma trwać pobyt i wtedy o nic nie pytamy ? :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
Martinuss lubi ten post.

#7 PostWysłany: 15 Sie 2019 16:58 

Loty: 9
Kilometry: 15 652
Zbanowany
Po pobycie w Izraelu nie masz śladu w paszporcie, a na lotnisku jesteś cały czas pod czujnym okiem kamer i ochrony, więc jeśli coś w Twoim zachowaniu wzbudzi czujność ...:)
Długość pobytu nie ma nic do rzeczy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości