Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jamajka-Montego Bay
#1 PostWysłany: 26 Sty 2011 01:08 

Czy ktoś może polecić TANI nocleg w Montego Bay lub okolicach?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN
Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy
#2 PostWysłany: 26 Sty 2011 10:29 

niebieski
sprawdź www.hostelworld.com , są pokoje za ~20 USD /os
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Mar 2016 17:26 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Proszę o informację osoby, które były na Jamajce, czy lepiej wynająć tam pokój w jakimś resorcie (kwestia bezpieczeństwa) czy szukać czegoś spokojnego dalej w jakimś małym pensjonacie?
Nie jestem zwolenniczką wielkich hoteli, zdecydowanie wole małe, niskie zabudowania otoczone roślinnością.
Jednakże, ze względu na bezpieczeństwo i konieczność samodzielnego poruszania się po okolicy może lepiej szukać czegoś w większym ośrodku?

#4 PostWysłany: 19 Lip 2016 14:58 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Wielkie dzięki za odpowiedź, ale w końcu wynajęliśmy pokój w pensjonacie w Negril. Atrakcje zorganizujemy sobie sami, bo już kilka kontaktów z miejscowymi nawiązałam. Żałuję tylko, że ominie nas Negril Cannabis Fest ;)

Przejrzałam Waszą stronę, znalazłam na niej kilka ciekawych informacji, ale niestety Wasze wyprawy wydają się być sporo za drogie. Dodatkowo nie spodobał mi się akapit: "Wyprawa zorganizowana jest dla członków stowarzyszenia „Odkryj Jamajkę”. Osoby niebędące członkami, a chcące wziąć udział w wyprawie zobowiązane są do wypełnienia deklaracji członkowskiej oraz opłacenia rocznej składki w wysokości 1000 PLN.". :?
marcino123 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 19 Lip 2016 15:03 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Odkryj Jamajkę

Pierwszy post na forum i z miejsca bezczelny SPAM?

Składki członkowskie na 2-osobowe stowarzyszenie i korpo-bełkot na Waszej stronie pomijam ;)
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 19 Lip 2016 15:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zwyczajnie stosujesz cwaniacki myk by bezpłatne stało się płatnym, jakoś tak mi się skojarzyło z naszymi bankami i sieciami komórkowymi 8-)
I nijak ma się to do "non-profit", ot próba rozkręcenia interesu na krzywy ... pod płaszczykiem organizacji, spamując poczytne fora podróznicze.

Ostatnio edytowany przez nick, 19 Lip 2016 15:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Lip 2016 15:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Odkryj Jamajkę napisał(a):
Robimy to bezinteresownie, bo kochamy Jamajkę, mamy tam dużo przyjaciół i chcemy, żeby jak najwięcej osób mogło poznać wyspę tak jak my! :)
Hmmm.... bezinteresownie? Koszty wyprawy 1.800 USD (bez przelotów) + 1.000 zł na stowarzyszenie. Proszę Cię. Napisz inne usprawiedliwienie, bo w to nie uwierzę.
nick lubi ten post.

#8 PostWysłany: 19 Lip 2016 15:47 

@Japonka76, ale jaki masz w sumie problem? Nie ukrywają tego, że organizują wycieczki. @Rainbow Tours też nie ukrywa, jeden profil od drugiego różni się jedynie kolorem nicka (czarny vs fiolet). Na ich stronie wczoraj byłem, coś tam przydatnego można wygrzebać, generalnie zebrane do kupy z grubsza to co w internecie. Problem by był gdyby zaczęli się bawić w marketing "szeptany" z multikont. a tak to nic złego w tym nie widzę.
 PM off  

#9 PostWysłany: 19 Lip 2016 15:51 

złoty
@Don_Bartoss, a ja widzę. @Rainbow Tours to z założenia profesjonalne, komercyjne biuro podróży. A @Odkryj Jamajkę wciska farmazony o jakichś stowarzyszeniach non-profit sprzedając drogie i niewiarygodnie przygotowane wycieczki. Też wszedłem na stronę,a tam za 1800USD:

Cytuj:
Każdy uczestnik musi dodatkowo opłacić bilety lotnicze, nocleg na trasie przelotu, wyżywienie w trakcie trwania całej wyprawy oraz ubezpieczenie zdrowotne (posiadanie indywidualnego ubezpieczenia jest warunkiem uczestnictwa w wyprawie).

Nawet jedzenia i ubezpieczenia nie opłacaja. Moim skromnym zdaniem nie powinno się takich ofert promować na forum.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Lip 2016 15:54 

@jasiub, a dla mnie to mogą jeszcze sobie tę cenę przemnożyć razy 5 i sprzedawać wycieczkę za 10k USD. Przecież działają na wolnym i konkurencyjnym rynku, nie są na nim monopolistą, mniemam że nie zawiązali żadnych niedozwolonych karteli, itd. Kto nie będzie chciał, ten nie kupi.
Chyba, że nie są non profit, bo kłamać nieładnie.
 PM off  

#11 PostWysłany: 19 Lip 2016 15:57 

złoty
To niech nie piszą takich głupot:

Cytuj:
Odkryj Jamajkę jest organizacją non-profit, która ma na celu promowanie Jamajki oraz rozpowszechnienie jej jako kierunku turystycznego. Nie reklamujemy się ze względu na chęć osiągnięcia zysku, bo tak jak pisałam jesteśmy organizacją non-profit i wszystkie nasze wyjazdy są organizowane naszymi prywatnymi środkami. Chcemy dotrzeć do jak największej liczby osób zainteresowanych tematyką, ponieważ chcemy się dzielić naszym doświadczeniem z osobami wyjeżdżającymi na Jamajkę, a także pomagamy i doradzamy podczas planowania pobytu oraz zwiedzania wyspy. Robimy to bezinteresownie, bo kochamy Jamajkę, mamy tam dużo przyjaciół i chcemy, żeby jak najwięcej osób mogło poznać wyspę tak jak my! :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Lip 2016 15:59 
Moderator forum
Awatar użytkownika

No, i już lepiej, ale nadal nie jestem przekonana. :) Z relacji @feel przeczytałam, że: Renting a car for 1 week: 300-400 USD, Fuel: 1.3 USD per liter.

Nie mam pretensji o to, że ktoś chce zrobić biznes na wyprawach. Ale moim zdaniem oferowane wycieczki są za drogie, i nie spodobała mi się obowiązkowa składka na stowarzyszenie i tłumaczenie, że jest to bezinteresowne. Bo nie jest. To jest sposób na biznes, i tyle. Ja nie skorzystam. Inni mogą. EOT
jasiub lubi ten post.

#13 PostWysłany: 19 Lip 2016 16:03 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 365
Kilometry: 528 188
Podsyłam fragment regulaminu

Kod:
8. Użytkownik nie może na Forum bez zgody Wydawcy prowadzić jakiejkolwiek działalności reklamowej, promocyjnej bądź komercyjnej, z wyjątkiem specjalnie wydzielonych do tego typu działań tematów typu: „poleć nam bloga”. W przypadku chęci podjęcia działalności reklamowej zapraszamy do kontaktu pod adresem e-mail forum@fly4free.pl.
więc na tym proszę zakończyć reklamowanie działalności turystycznej, która w mojej ocenie jest jak najbardziej komercyjna.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 19 Lip 2016 16:39 

Witam, byłem dosć dawno na Jamajce, wykupiłem sam przelot, byłem sam, mieszkałem w hotelikach w odwiedzanych miejscowościach. Osobiście nie polecam takiej formy ze wzgledow bezpieczeństwa. Za kazdym razem miałem przeszukany pokój jak nie byłem w nim obecny. Poza tym podrózowanie jest dosyć niebezpieczne, ludzie są niemili i chcą pieniadze za wszystko, nawet jak zapytasz o drogę.
 Profil Relacje PM off
MUC2014 lubi ten post.

#15 PostWysłany: 08 Sie 2016 22:38 

JANY napisał(a):
Witam, byłem dosć dawno na Jamajce, wykupiłem sam przelot, byłem sam, mieszkałem w hotelikach w odwiedzanych miejscowościach. Osobiście nie polecam takiej formy ze wzgledow bezpieczeństwa. Za kazdym razem miałem przeszukany pokój jak nie byłem w nim obecny. Poza tym podrózowanie jest dosyć niebezpieczne, ludzie są niemili i chcą pieniadze za wszystko, nawet jak zapytasz o drogę.

Albo dużo się zmieniło od Twojego ostatniego pobytu, albo byliśmy na innych wyspach ;) Zdrowy rozsądek jest wymagany (jak wszędzie), ale w hostelach czułem się absolutnie bezpiecznie, poznałem dziewczyny podróżujące samotnie, zero stresu. Jah Bless :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości