Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Karta SIM w Grecji
#1 PostWysłany: 23 Wrz 2014 14:34 

Witam.
Czy ktoś może polecić jakiś sprawdzony patent (operatora z Polski lub zagranicznego), z którego oferty warto skorzystać aby mieć dostęp do internetu na Rodos ?

Najlepiej, aby była to opcja pre-paid, bez długoterminowych umów, ponieważ pobyt to raptem 7 dni, ale z tego co wczytywałem się w program wyjazdu, to hotel życzy sobie 2 Euro za 2 godziny dostępu do wifi. Wolałbym więc coś mniej zobowiązującego.

Czytałem, że dobrym sposobem jest korzystanie z kart zagranicznych, pytanie czy akurat w tamtych rejonach ma to sens, czy lepiej korzystać z oferty polskiego operatora ?

Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Słoneczna okazja 🌞 Costa Brava ⭐⭐⭐⭐ z wyżywieniem za 2449 PLN Słoneczna okazja 🌞 Costa Brava ⭐⭐⭐⭐ z wyżywieniem za 2449 PLN
Ryanair Prime w końcu odsłania karty. Tanie latanie dla abonentów? Zapomnij, to wielka ściema i skok na kasę! Ryanair Prime w końcu odsłania karty. Tanie latanie dla abonentów? Zapomnij, to wielka ściema i skok na kasę!
#2 PostWysłany: 24 Wrz 2014 23:00 

Karta Vodafone koszt sim. 20 euro, darmowy internet przez 15 dni ;) "Free access to the Internet for 15 days!" Powinno wystarczyć.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Mar 2016 17:50 

Witam
Czy można kupić na lotnisku w Salonikach kartę prepaid z internetem?
Czy lepiej gdzieś dalej. Która jest najlepsza? Jakie są ceny? Która ma najlepszy zasięg?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, niedługo tam lecę, a dostęp do internetu jest mi niezbędny.
Ivy
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Mar 2016 19:07 

srebrny
Co do zakupu na tym lotnisku to ciężko mi odpowiedzieć bo nie byłem.
Bazując jedynie na doświadczeniach z różnych krajów mogę powiedzieć, że prawie zawsze na lotnisku można kupić (czasem nawet dostać) kartę SIM kilku operatorów i ceny nie są jakoś drastycznie różne od tych poza lotniskiem.

Jeśli chodzi o operatorów, taryfy itp. polecam stronę: http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Greece
Myślę, że znajdziesz tam odpowiedzi na większość pytań.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Sie 2016 16:19 

witam
jadę na Rodos '
czy oferty internetu mobilnego się zmieniły ?
Jaką kartę kupić na 8 dni ?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 28 Sie 2016 17:06, edytowano w sumie 1 raz
Upraszam o staranną pisownię
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Sie 2016 17:03 
Moderator forum

@bartek1080 Witamy na forum , zobacz http://www.prepaid-data-sim-card.wikia.com
zauważ że niektóre polskie sieci mają oferty pakietów w roamingu
Nju , orange , T roaming-w-unii-europejskiej,18,23549
wybierz co Tobie na 8 dni pasuje

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Sie 2016 10:08 

wczoraj spędziłem troszkę czasu u naszych operatorów
nju - ok 50 zł - 1gb na 30 dni
onange ok 87 zł chyba za 200 mb
a t mobail 9.99 dziennie za chyba 50 mb

dokładnie nie pamiętam ale w przybliżeniu podałem powyższe info.

wszędzie mi powiedzieli żeby kupić na miejscu bo u nas roaming jest drogi i nieopłacalny tak więc musze szukać czegoś na miejscu
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Sie 2016 10:22 

Ostatnio na Korfu z polską kartą prepaid w taryfie Orange Free z prostym kodem/ami 300 MB za 15 zł na 7 dni, 60 MB za 3 zł na 3 dni (można doładować kilka razy)
Hula, aż miło, do tego zero załatwiania (ale wielkości takie sobie, przy czym nie po to są wakacje)
http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
 PM off  

#9 PostWysłany: 29 Mar 2017 10:07 

Czy na lotnisku w Salonikach odbierając bagaż znajdę gdzieś kiosk, salon operatora aby zakupić karte sim z inernetem ?

Nie moge poruszać sie po miescie bo odrazu mam transfer a potem ląduje na jakieś wsi ;) tam napewno nic nie będzie.

Dzieki z gory za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 27 Kwi 2017 21:16 

Ja podbije - coś słyszałem, o obniżeniu (?) opłat za roaming w UE.
Czy ktoś się orientuje, jak wychodzi teraz w Grecji net na polskim simie? Czy jest opłacalny?
Czy jednak konieczny będzie zakup karty greckiej, a jak tak, to jakiej?

Pzdr
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Korfu - karta SIM
#11 PostWysłany: 05 Cze 2024 08:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś kupował może na lotnisku na Korfu lokalną karte sim z internetem ? Da się tam kupić coś prepaid ? Jak z cenami i jakie pakiety ?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Korfu - karta SIM
#12 PostWysłany: 05 Cze 2024 08:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie kojarzę ze na byle jakim lotnisku w Grecji sprzedawano karty sim. Tym bardziej nie opłaca się, bo koszty są bardzo wysokie, jak za co oferują. Lepiej na roamingu lecieć.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Korfu - karta SIM
#13 PostWysłany: 05 Cze 2024 09:08 
Awatar użytkownika

srebrny
I włączyć ręczny wybór sieci, bo potrafi na automatycznym albańską złapać, a to boli.

Temat postu: Re: Karta SIM w Grecji
#14 PostWysłany: 11 Cze 2024 14:17 
Awatar użytkownika

niebieski
A z doświadczenia jak daleko może złapać ten sygnał albański ? Tylko północno - wschodnia część czy tez cała północ ?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Karta SIM w Grecji
#15 PostWysłany: 11 Cze 2024 18:47 
Awatar użytkownika

platynowy
maarcin1938 napisał(a):
czy tez cała północ ?

nie sądzę :D środek północnego wybrzeża jest o 16 km od Albanii. O przypadkowe złapanie albańskiej sieci obawiałbym się na pn-wsch wybrzeżu w odległości paru (2-5) km od tego kraju. A na północno-zachodnim końcu to już totalnie mało prawdopodobne (30 km w linii prostej)

(chociaż... mnie kiedyś grecka sieć włączyła się w Bułgarii, w odległości 15 km od Grecji. Więc wykluczyć się nie da, ale im dalej od Albanii, tym prawdopodobieństwo złapania albańskiej sieci mniejsze :D )

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość