Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Lut 2017 13:15 

Cześć Wam, za nieco ponad dwa tygodnie wybieram się do kraju tysięcy wysp na dwa i pół tyg.
Wewnętrzne bilety już mam, i tak jak w temacie brakuje mi kilku puzzli do całej układanki, dlatego prośba o wsparcie ;).
Plan i zapytania:
04.03. – przylot do Manili o 11.00 i od razu wylot o 15.45 cebu pacific na puerta princessa. Po godz. 18 po przylocie przemieszczam się od razu do corong corong gdzie jestem do 08.03 czyli de facto 3 dni, idealnie na Island hopping, skuter, nacpan beach i taraw peak o ile będzie otwarty. I tu pytanie czy bus z pp po wskazaniu kierowcy podwiezie od razu na corong corong czy jest glowny terminal w el nido i później trzeba sie przedostać ? pytam w kontekście nocy bo pewnie bus dojedzie około 2/3 w nocy.
08.03. – około 21.25 przelot na Cebu. Czy wystarczy że wyjadę o 13 z el nido, jest ryzyko ze nie zdążę na lot cebu pacific ? Na miejscu na cebu jestem o 22.40, nie chciałbym zostawać w mieście nawet na nockę. Czy o tej porze będzie duży problem czasowy i transportowy dostać się na panglao, albo ewentualnie pod kątem następnego dnia zwiedzania choclate hills czy wyraki skuterem, gdzie wziąć nocleg (nisko budżetowy może być) ? jestem tu aż do 16.03 i w tym czasie chciałbym spędzić kilka dni na Apo i Siquijour oprócz tego wybrać się na Kawasan Falls czy Manjuyod White Sandbar i być może Pamilacan Island. Nie chcę mieć poczucia ze jestem tylko w podrozy dlatego biore pod uwagę ze Pamilacan Island czy Sandbar nie zdołam zobaczyć ale pozostałe są obowiązkowe. Jak najlepiej plan rozrysować żeby to miało sens, najpierw Bohol następnie Apo Siquijour Kawasan falls i powrot na lotnisko w Cebu czy może inna kolejność ? patrze w ogole czy to ma sens żeby przy tej wersji przedostać się z Panglao na Siquijour i dalej Apo i z powrotem Cebu, promy, autobusy ?16.03 mam przelot na Boracay o godz. 13.15 i tutaj tez musze to jakos rozsądnie ogarnąć żeby zdazyc na samolot a najlepiej nie spedzajac nocy wcześniej w Cebu, jakieś opcje sensowne wyjazd np. z Apo ?
16.03.- przylot na Boracay i tu już typowo na koniec chill bo cóż innego robić :). A 20.03 powrot do Manili.

Ostatnio edytowany przez mashacra, 16 Sie 2019 03:40, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

Zaplanuj city break z PLL LOT ♥️🤍 Loty po Europie od 429 PLN ✈ Zaplanuj city break z PLL LOT ♥️🤍 Loty po Europie od 429 PLN ✈
Relaks na Bałkanach 🏖️🍹 Wakacje z all inclusive w hotelu przy plaży za 2378 PLN ☀️ Relaks na Bałkanach 🏖️🍹 Wakacje z all inclusive w hotelu przy plaży za 2378 PLN ☀️
#2 PostWysłany: 16 Lut 2017 14:58 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 260 313
niebieski
po 22-ej z Cebu na Panglao??? Promy z tego co wiem wypływają najpóźniej ok 19.40. W pozostałych kwestiach się nie wypowiem.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Lut 2017 15:30 
Site Admin
Awatar użytkownika

Zapraszam do przeanalizowania tematów znajdujących się tutaj:
transport,forum,1101
lotniska-i-dojazd-do-nich,forum,1002

i pytania o ewentualne niepewności w odpowiednich działach - w ten sposób kolejne osoby z podobnymi zagwozdkami będą mogły łatwiej znaleźć odpowiedzi, niż przeglądać tytuł niewiele dla nich mówiący "Kilka zagłostek do planu" ;)
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość