Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Lis 2011 13:04 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
niebieski
Witam!

Najprawdopodobniej bede mial postoj w tym miescie za jakis miesiac. Pojawie sie w Kolonii na dworcu przed 18 a samolot bede mial z lotniska Kolonia/Bonn o 8:30 Da rade zobaczyc cos ciekawego przez ten czas?

Ostatnio edytowany przez krasnal, 03 Lut 2017 08:59, edytowano w sumie 1 raz
Zmiana tytułu
 Profil Relacje PM off  

Tam gdzie neon spotyka ruletkę 🎰🌃 Hongkong i Makau (z bagażem🧳) od 2483 PLN✈️ Tam gdzie neon spotyka ruletkę 🎰🌃 Hongkong i Makau (z bagażem🧳) od 2483 PLN✈️
Auto, lot i dach nad głową (✈️+🏠+🚗) Wycieczka nad Zatokę Kotorską za 578 PLN 😎🇲🇪 Auto, lot i dach nad głową (✈️+🏠+🚗) Wycieczka nad Zatokę Kotorską za 578 PLN 😎🇲🇪
 Temat postu: Re: Kolonia
#2 PostWysłany: 09 Sty 2012 21:34 

co prawda Ty juz nie skorzystasz, ale moze inni:
bedac w Kolonii musisz zobaczyc katedre, obok dworca glownego, ale po 18 chyba bedzie juz zamknieta...bedac tam o takiej godzinie jedyne wyjscie to po prostu przespacerowac sie po centrum, ewentualnie przeprawic sie na drugi brzeg i zobaczyc wspaniala katedre w nocy, moze wstapic na lokalne piwko i poznym wieczorem pojechac na lotnisko, gdzie spokojnie mozna przenocowac a transport publiczny jest chyba przez cala noc...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Paź 2015 21:20 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 563 257
platynowy
Nie chcę zakładać kolejnego tematu więc: jak przetrwać nockę na samym lotnisku CGN ?
wiem, że nie jest zamykane na noc, możecie podzielić się jakimiś doświadczeniami ?

http://www.sleepinginairports.net/europe/cologne.htm

Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Paź 2015 22:11 
Site Admin

Jeszcze nie wiem, ale najprawdopodobniej w poniedziałek będę mógł napisać ;)
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 26 Paź 2015 13:24 

Loty: 439
Kilometry: 758 486
niebieski
@Washington, i jak z tym nocowaniem na lotnisku? Dzisiaj też tam będę spał i każda informacja może się przydać :)

#6 PostWysłany: 26 Paź 2015 16:40 
Site Admin

Niestety nie pomoge bo wczorajsze spotkanie sluzbowe uniemozliwilo mi wyjazd.. ale z checia sam przeczytam Twoje wskazowki bo bedzie trzeba wybrac sie do Kolonii kiedy indziej :)

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

#7 PostWysłany: 26 Paź 2015 16:53 
Awatar użytkownika

Loty: 139
Kilometry: 164 580
niebieski
Spać to tam nie spałem, ale pamiętam, że przy gate'ach siedzenia miały podłokietniki. Niestety.

#8 PostWysłany: 28 Paź 2015 13:26 

Loty: 439
Kilometry: 758 486
niebieski
Spędziłem kilka godzin w nocy z poniedziałku na wtorek. Pierwsze dogodne miejsce znalazłem w hali, gdzie są taśmy bagażowe. Jest tam dużo krzeseł bez podłokietników. Niestety nie zdążyłem się nawet położyć, a już obsługa powiedziała, że jeśli chcę spać na lotnisku, to muszę iść to ogólnej strefy. Jako, że było po północy, a ja zamierzałem wcześnie rano wstać, to nie szukałem zbyt intensywnie dogodnego miejsca i pokręciłem się tylko po terminalu 2. Lotnisko ma 4 poziomy - na 0 są przyloty, potem są 2 poziomy ,,przejściowe", gdzie są sklepy i biura podróży i tam nie ma żadnych ławek, na samej górze są odloty. Ostatecznie spałem na samym dole w narożniku terminala na potrójnych metalowych krzesełkach (bez podłokietników). Ogólnie szału nie ma, ale te kilka godzin można spokojnie przetrwać. Warto mieć ze sobą śpiwór, bo rano jest strasznie zimno :)
chris0o lubi ten post.

#9 PostWysłany: 01 Lut 2016 21:25 

Cześć, czy wiecie jak obecnie wygląda sytuacja z bezpieczeństwem spania na lotnisku? Należy oczekiwać towarzystwa turystów religii pokoju?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Mar 2016 16:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Nocowałem w nocy z 14 na 15 marca. Obyło się bez jakichkolwiek przygód, czyli bezpiecznie. Towarzystwa "turystów religii pokoju" brak. Podobnie jak @Runo-88 spałem na poziomie 0 na krzesełkach. Śpiwór się przydaje, chociaż jakiś twardziel na sąsiedniej ławeczce spał bez. Wifi śmiga bardzo dobrze. Jakby ktoś chciał się podpiąć do prądu to kontakty tylko w toaletach. Dla osób mających kłopoty ze snem pewnie przydadzą się zatyczki do uszu - nadawane częste komunikaty i hałas.

#11 PostWysłany: 24 Lut 2025 14:34 

niebieski
Spędziłem ostatnią noc na lotnisku w Kolonii. Lotnisko otwarte, czyste, na górnym piętrze sporo potrójnych foteli bez lokietnikow, wiec spokojnie można spać. Ochrona nie przeszkadza, natomiast polecam coś na oczy, bo jest bardzo jasno 8-)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość