Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Maj 2023 08:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam,
Panowie/Panie zastanawiam się nad wyjazdem w drugiej połowie września, a może nawet pod koniec na jedną z podanych miejscówek.

Rodos - Majorka - Sardynia ..

Jako, że jeszcze mnie nie było w tych miejscach to mam dylemat, która bedize najciekawsza na wyjazd z dziecmi (2 + 6 lat). Termin koniec września wiec zdecydowanie interesuje mnie pogoda - czy w każdej z nich powinno być jeszcze upalnie/na kąpiele ? Czy gdzies moge bardziej spodziewac sie deszczu i powinienem odrzucic ?

Interesuje nas standardowo wynajem samochodu i objazd wyspy + plażowanie z dziecmi.
 Profil Relacje PM off  

Najbardziej zielona wyspa Grecji 🏝️🌊 Czerwcowa wycieczka za 1101 PLN ☀️ Najbardziej zielona wyspa Grecji 🏝️🌊 Czerwcowa wycieczka za 1101 PLN ☀️
Wakacje na zachodzie USA 🇺🇸 Bilety do Stanów Zjednoczonych od 1917 PLN ✈️ Wakacje na zachodzie USA 🇺🇸 Bilety do Stanów Zjednoczonych od 1917 PLN ✈️
#2 PostWysłany: 12 Maj 2023 08:31 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Tak , wszedzie będzie upalnie. Nigdzie nie będzie deszczu. Wg. mnie z dziećmi najfajniejsza Majorka , ale na pozostałych dwóch wyspach też fajnie spędzisz czas. Sprawdz ceny hoteli i w wypozyczalniach samochodowych . , bo ceny mocno poszły w górę (a to jak poszły na Majorce to przegięcie).
 Profil Relacje PM off
maarcin1938 lubi ten post.
maarcin1938 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 12 Maj 2023 08:53 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 110 101
Zdecydowanie Rodos,tam będzie lato w pełni.
Na Majorce może spaść deszcz.
 Profil Relacje PM off

#4 PostWysłany: 12 Maj 2023 09:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Statystycznie opady we wrześniu
Sardynia, Cagliari - 34,9 mm
Majorka, Palma de Mallorca - 52 mm
Rodos airport - 6,3 mm
Temp. wody w morzu, wszędzie będzie zupa, powyżej 25*C
 Profil Relacje PM off

#5 PostWysłany: 12 Maj 2023 09:44 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 177 946
niebieski
Ja bym polecała Majorkę, bo jest bardzo różnorodna i pod względem krajobrazowym i kulturowym. Dodatkowo znajduje się tam kilka jaskiń, które mogą być świetną atrakcją i dla dzieci i dla dorosłych. Ja widziałam Cuevas del Drach, w których można się przepłynąć łódką po chyba największym podziemnym jeziorze świata i posłuchać krótkiego występu muzyki klasycznej oraz Cuevas del Hams, w których wyświetlany jest fajny film i pokaz multimedialny. Zamek Bellver, katedra i rezydencja królewska w stolicy również powinny być interesujące dla dzieci. Tak samo jak Valdemosa z klaszorem, gdzie przebywał Chopin czy uroczy Port de Soler.
 Profil Relacje PM off

#6 PostWysłany: 12 Maj 2023 10:49 
Awatar użytkownika

niebieski
A decydujac sie na Rodos polecicie jakies miasto gdize sie zatrzymac na kilka dni ? Z dostępem do ładnych plaz dla dzieciaków, ale tez zeby było jakies miasteczko na popoludniowe/wieczorne spacery. Lindos ? Faliraki ?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Maj 2023 13:13 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 110 101
Faliraki ma długą, piaszczystą plażę z łagodnym wejściem .
Jest tam też aquapark. Typowo turystyczne miasteczko, mało greckie. Ale w niedalekiej odległości jest Rodos z piękną starówką.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Maj 2023 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 493
Kilometry: 770 717
platynowy
Zdecydowanie Faliraki lepsze od Lindos.

Faliraki jest długie, bo ciągnie się z 5-6 km i wzdłuż jest piaszczysta plaża.
Deptak w zasadzie przez całe miasto - jest gdzie wieczorami się szwędać.

Lindos z kolei jest bardzo kompaktowe i plaże są niewielkie i w 2 zatokach.
Do tego miasto w górze, a plaże w dole.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Maj 2023 14:28 
Awatar użytkownika

Loty: 175
Kilometry: 312 899
platynowy
Ja mieszkałem w Kolymbii, ale z plaż najbardziej przypadła mi do gustu Tsambika. Do południa pustawo, plaża szeroka, dno przyjemne i łagodne, przy skałkach rybki... Oczywiście woda ciepła, przez kilka dni nawet mocno przygrzało (pocz. października).
Ładna również na pływanie Anthony Quinn Bay, ale tu już więcej skałek na dnie.
Rozczarowująca natomiast Prasonisiou na południu opanowana przez kiteboardowców.

Załączniki:
tsambika.jpg
tsambika.jpg [ 193.79 KiB | Obejrzany 2345 razy ]
Anthony.jpg
Anthony.jpg [ 264.72 KiB | Obejrzany 2345 razy ]
 Profil Relacje PM off
samaki9 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości