Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Maj 2016 09:29 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
Planuje z kumplem wyprawę za koło w lipcu. Plan w skrócie taki - lot z Modlina do Rygge, tam pociąg i minipris do jakiejś miejscowości za kołem, tam 2-3 dni na miejscu, wejście na jakąś dużą górę co by zobaczyć słońce nie mogące się schować za horyzont, przy okazji kąpiel 'na morsa' w fiordach. Fajnie by było, gdyby bylo to blisko dobrze skomunikowanego kolejowo miasta (myślałem o Bodo) gdzie przy okazji można kupić wodę i chlebek (bo resztę się z Polski przywiezie).

Ma ktoś z Was za sobą taką podróż? Jakies rady, coś polecacie? Byłem kilka lat temu na podobnym wypadzie w Stavanger i było super, 4 dni na miejscu z wejściem na Preikestolen - coś niesamowitego :) No i low budget - z lotem z WMI wyszło wszystko po 300 zł na łebka, tyle że nie jeździliśmy pociągami :)

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

All inclusive w karaibskim stylu🌴🍹 Wycieczka do Dominikany za 3967 PLN All inclusive w karaibskim stylu🌴🍹 Wycieczka do Dominikany za 3967 PLN
Ocean Indyjski taniej od Bałtyku! 🤩 Wczasy na Zanzibarze przy samej plaży od 2399 PLN 🏝️ Ocean Indyjski taniej od Bałtyku! 🤩 Wczasy na Zanzibarze przy samej plaży od 2399 PLN 🏝️
#2 PostWysłany: 15 Maj 2016 10:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Wprawdzie wyjdzie nieco drożej, ale proponuję

-lot do Rygge
-pociag do Bodo
-prom na Lofoty(Moskenes) i tam kilka dni z wisienką na torcie - wejście na szczyt w Reine

-------------------

jeśli nieco taniej,to

-lot do Bergen
-wejście na Floyen i z Floyen na Ulrinken
-opcjonalnie "Norway in a Nutshell"

---------------

jeszcze inaczej

-lot do Molde i przejechanie na rowerach Drogi Atlantyckiej, kempingi po drodze, powrot tez z Molde, pętla
mashacra lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 15 Maj 2016 11:32 

niebieski
Jeszcze taniej wyszedłby lot z Gdańska do Trondheim, skąd powrotny bilet na pociąg do Bodo kosztuje o ok. 100 zł mniej niż z Rygge, stacja kolejowa jest na samym lotnisku, z którego przejazd na główny dworzec, gdzie mamy przesiadkę, jest w cenie biletu ;)
 Profil Relacje PM off
cieplix uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 19 Maj 2016 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
Dzięki za cenne rady! Mam jeszcze pytanie odnośnie pociągów i taryfy promocyjnej minipris. Z tego co czytałem na stronie norweskiego przewoźnika, ceny minipris dotyczą przejazdów typu intercity i na wybrane kierunki. Kiedyś, gdy planowałem taką podróż (ale nie wypaliła bo w międzyczasie rodzina nam się powiększyła), z Rygge do Bodo można było kupić bilet za 249 NOK co jest ceną genialną. Teraz tego nie widzę - być może pula promocyjna w połowie maja się wyczerpała, albo z Rygge nie liczą tego jako IC. Poradźcie jak upolować tanie bilety.

Chcę lądować w Rygge - mam dogodne i tanie połączenie z WMI, dodatkowo każda przesiadka to extra kasa za bagaż :(

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Maj 2016 15:23 

niebieski
Do Bodo z Trondheim kupiłam przedostatniego dnia w grudniu na początek marca ( pojawiła się wówczas ta oferta na F4F). Taryfa mini. Widziałam te ceny jeszcze jakiś czas. No, ale to nie był raczej sezon, chociaż pociąg powrotny był dość wypełniony.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości