Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 234 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 17 Sty 2012 12:51 

niebieski
Więc tak:
Na Starówce Poznania były ze 3 puby, gdzie można było wejść na piwko, była knajpa 24 h (coś a'la przekąski zakąski w Warszawie - wóda i coś do zagryzienia).
Bar polecany przez Maciasa nazywa się U Ani - rewelacja. Zapiekanka długa jak narta Małysza za 6 zł lub specjalność zakłada - bigos z kiełbą za 9 zł. Pycha.
 Profil Relacje PM off  

Wczasy w Czarnogórze: tydzień z wyżywieniem w 4* hotelu za 2179 PLN. Wylot z Krakowa Wczasy w Czarnogórze: tydzień z wyżywieniem w 4* hotelu za 2179 PLN. Wylot z Krakowa
Wiosna na Chalkidiki za 638 PLN. Loty z Krakowa, auto + 3 noclegi w hotelu Wiosna na Chalkidiki za 638 PLN. Loty z Krakowa, auto + 3 noclegi w hotelu
#42 PostWysłany: 03 Lut 2012 22:36 

Witam!
Mam małe pytanko: myślicie, że będąc w poniedziałek ok 14:15 (choć pkp na czas by przyjechało?) , no max 14:40 na PKP Poznań Główny dam radę dojechać autobusem na lotnisko około godziny 15? Nie chcę brać taksy. Aha, muszę odprawić jeszcze bagaż... Lot jest o 15:50.
Z góry dzięki za przemyślenia w temacie :) Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 03 Lut 2012 23:09 

Moim zdaniem nie ma szans.
Chciałem tak napisać wtedy gdy pierwszy raz spojrzałem na Twój post. Ale w sumie spojrzałem na rozkład jazdy i teoretycznie L spod dworca odjeżdża o 14 45 i jedzie 17 minut + dojście do check in. I niby powinno byc wszystko w porządku, ale bałbym się o tej godzinie o korki na ul. Bukowskiej (główna ulica prowadząca do lotniska) więc naprawdę może być różnie. Jeśli zdążysz na L o 14 15 wtedy nie ma problemu...
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 03 Lut 2012 23:18 
Awatar użytkownika

Kiepsko się składa, bo spod Dworca masz autobus (pospieszny, linia L) o 14:15 a potem dopiero o 14:45. Dojazd na lotnisko powinien zająć ok. 20 min. ale musisz brać pod uwagę korki (ulica prowadząca na lotnisko jest w remoncie, tak więc czas może się nieco wydłużyć).
Na Twoim miejscu, jeśli nie zdążysz na ten o 14:15 a mając jeszcze bagaż do odprawy, brałabym taksę. Bez sensu czekać pół godz. na autobus, skoro w tym czasie dojedziesz.

Sugeruję wcześniejszy pociąg (o ile to możliwe).
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 05 Lut 2012 20:07 

sobsti i Anya, dziękuję Wam bardzo!
Lot niby dopiero 27go lutego (jeżeli w ogóle polecę), ale zima może trzymać, pkp więc niepewne. W sumie oni czy w lecie czy w zimie to ciągle niepewni.
Ten pociąg mam bezpośrednio z Lublina więc byłoby super właśnie nim jechać. Po Waszych poradach widzę jednak, że lepiej dołożyć trochę pln i przez Wawę pojechać, ale być ok 11:30 i spokojnie się na lotnisko wybrać. Nie ma co się stresować niepotrzebnie.
Dzięki jeszcze raz!
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 05 Lut 2012 21:26 
Awatar użytkownika

Nie ma sprawy :) Życzę dotarcia na miejsce i udanego lotu!
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: godziny szczytu
#47 PostWysłany: 08 Lut 2012 22:24 

witam drogich użytkowników :) chciałabym się znaleźć na lotnisku o 8:00 zastanawiam się ile czasu doliczyć do jadącego autobusu z kaponiery bo nie wierze ze bedxie punktualnie jesli autobus z kapo mam o 7:18 czy to realne abym ok 8 była na lotnisku +/- 10 min ?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: godziny szczytu
#48 PostWysłany: 08 Lut 2012 22:24 

chodzi mi o autobus lini L oczywiście
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 08 Lut 2012 22:34 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
Orientuje się ktoś, na ile minut można bezpłatnie zostawić samochód na parkingu przed terminalem?

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 08 Lut 2012 22:40 
Awatar użytkownika

O ile nic się nie zmieniło to na parkingu bezpośrednio przy terminalu (w strefie ograniczonego postoju) 15 min było gratis.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: godziny szczytu
#51 PostWysłany: 08 Lut 2012 22:50 
Awatar użytkownika

drewex napisał(a):
witam drogich użytkowników :) chciałabym się znaleźć na lotnisku o 8:00 zastanawiam się ile czasu doliczyć do jadącego autobusu z kaponiery bo nie wierze ze bedxie punktualnie jesli autobus z kapo mam o 7:18 czy to realne abym ok 8 była na lotnisku +/- 10 min ?

chodzi mi o autobus lini L oczywiście

Myślę, że raczej na spokojnie dojedziesz na tą godzinę. Autobus jedzie ok. 20 min, więc i tak masz w zapasie drugie tyle, żeby być na 8).

Od poniedziałku będę jeździła tamtą trasą rano to mogę sprawdzić ile czasu zajmie przejazd przez centrum (byle tylko dojechać do King Crossa, a potem to już chwila moment i jesteś na lotnisku).
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 11 Lut 2012 00:07 

Czytałam na tym forum, że ktoś prosił o gorącą wodę w barze na lotnisku, tylko nie pamiętam o jakim lotnisku była mowa. Otrzymał może ktoś gorącą wodę w Poznaniu?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 15 Lut 2012 23:07 
Awatar użytkownika

drewex wczoraj i dziś jechałam linią 48 (która też na lotnisko dowiezie, tylko nie bezpośrednio pod terminal) i tak jak ruszyłam z Kaponiery o 7:37 tak o 8:00/8:05 byłam przy lotnisku.
Dodam tylko, że to była linia zwykła, jadąca nieco "dłuższą" trasą, tak więc pozostaje mi tylko potwierdzić moje przypuszczenia, że ruszając o 7:18 L-ką na bank zdążysz na 8:00 :)
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 15 Lut 2012 23:25 

Pamiętajcie, że teraz są ferie i ruch jest potencjalnie mniejszy.

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2, 20 Lis 2016 07:58, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 15 Lut 2012 23:42 
Awatar użytkownika

Jakoś nie zauważyłam większej różnicy w natężeniu ruchu. Dodatkowo dzisiejsza aura nie sprzyjała, więc jak na takie warunki to czas był niezły, niemalże rozkładowy.
Rzekłabym, że większy problem czasami stanowi przejazd w tamtym kierunku o godz. 12 - nie raz zdarzyło mi się odcinek Kaponiera - King Cross pokonywać nie w 15 jak zazwyczaj a w 45 min :/
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 16 Lut 2012 02:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Okres ferii szkolny sprzyja komunikacji miejskiej i sam dzisiaj nie wiedziałem jak rano jechałem do pracy czy nie ruszyłem za wcześnie :D ale nie, przed godz 8 ruch był znikomy.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 17 Lut 2012 18:04 

srebrny
Witam chciałbym się dowiedzieć od zorientowanych jak komunikacją miejską dostać się z Ławicy do Tarnowa Podgórnego. Niestety nic nie jeździ bezpośrednio. Z googlemap wynika, że to tylko 15 km. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 17 Lut 2012 18:37 
Awatar użytkownika

Musisz dostać się na Ogrody - najlepiej jeśli wsiądziesz na lotnisku w 59 i podjedziesz na przystanek Swoboda (7. przystanek) i tam poczekasz na 91. Wysiadasz na 2. przystanku - Ogrody i tam znajdujesz linię 01 TP Bus (takie żółto-zielono-pomarańczowe autobusy).
Niestety nie wiem, z którego dokładnie przystanku odjeżdża, podejrzewam, że z tego samego, na którym wysiądziesz. Najlepiej jeszcze popytaj dookoła (tam jest pętla mpk i kioski, więc na pewno ktoś będzie wiedział).

Ostatnio edytowany przez Anya, 17 Lut 2012 18:45, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 17 Lut 2012 18:40 

srebrny
Dzięki za informację.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 20 Lut 2012 14:06 

Cześć, poczytałam waszą rozmowę ale nie znalazłam jednej informacji - ile może kosztować taksówka z tego Dworca Gorczyn w dniu powszednim ok. 5 rano na lotnisko Ławica? Bo nie wyobrażam sobie o poranku tej podróży z 2-3 przesiadkami i 25kg walizką :) Polecacie szczególnie jakąś korporację? Z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 234 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości