Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 234 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 06 Sie 2012 12:17 

Komornik napisał(a):
w poznaniu polecam zostawienie auta naprzeciwko lotniska, przy ulicy bukowskiej, za ekranami dzwiekowymi, na osiedlu domkow jednorodzinnych. Przejscie piechatka do terminala odlotow zajmuje 3 minutki. Kilka razy juz tam zostawialem bryke i nic sie nie stalo ;)

Faktycznie pomysł nie jest zły. Też się nad tym zastanawiam, trochę poszukałem w googlu i takie oto np. ciekawe ogłoszenie znalazłem http://wyrkostop.pl/nocleg/30/parking-w ... ska-lawica - wygląda na to, że sami właściciele posesji w okolicy wychodzą naprzeciw zmotoryzowanym turystom :). 15 zł za dobę to całkiem dobra cena, no i chyba bezpieczniej niz na ulicy (choć z drugiej strony nie znam też właściciela, ale można by np. jakąś króciutką umowę spisać, żeby się zabezpieczyć.
 Profil Relacje PM off  

Wczasy w Czarnogórze: tydzień z wyżywieniem w 4* hotelu za 2179 PLN. Wylot z Krakowa Wczasy w Czarnogórze: tydzień z wyżywieniem w 4* hotelu za 2179 PLN. Wylot z Krakowa
Wiosna na Chalkidiki za 638 PLN. Loty z Krakowa, auto + 3 noclegi w hotelu Wiosna na Chalkidiki za 638 PLN. Loty z Krakowa, auto + 3 noclegi w hotelu
#82 PostWysłany: 19 Sie 2012 01:55 

A czy ktoś orientuje się, czy na Ławicy są powszechnie dostępne te foliowe torebki, do których trzeba zapakować kosmetyki? Wiem, że na niektórych lotniskach stoiska z tymi torebeczkami stoją tuż przed wejściem na kontrolę osobistą, ale nie wiem, jak to wygląda na Ławicy.

Z góry dziękuję za informacje.
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 19 Sie 2012 12:49 
Awatar użytkownika

Ja nie widziałam, ale ostatnio tam rok temu byłam, więc może coś się zmieniło.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 28 Gru 2012 00:11 
Awatar użytkownika

Hej,
w sobotę 12.01.2013 ląduję na Ławicy o 20:40 (lot z Dortmundu), natomiast o 23:35 mam odjazd PB z Dworca Górczyn.
Wg powyższych postów i jakdojade.pl wygląda na to, że najlepszy dojazd to autobusy 59->50 lub 59->82 lub L->82 i w najbardziej optymistycznej opcji dojazd ma zająć niecałe 30 min. (no dobra na spokojnie 1h), a czasu mam 3h.
Poradźcie co można w tym czasie robić? Opłaca się podjechać na Św. Marcin lub Rynek? Z tego co widzę to wymaga to kilku przesiadek zarówno w jedną jak i w drugą stronę. Bo w okolicy Górczyna to chyba nic ciekawego nie znajdę żeby można było coś zjeść/napić się/niemarznąć?
Dzięki i pozdr
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 28 Gru 2012 13:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeżeli będziesz chciał jechać na Rynek, pamiętaj, że rozkopane jest główne rondo - Kaponiera, więc autobus może jechac objazdem, a tramwaj z przesiadką, co wydłuży czas dojazdu.

Ja bym się zadekowała w jakimś McDonaldzie.

#86 PostWysłany: 29 Gru 2012 00:12 
Awatar użytkownika

Ninoczka napisał(a):
Ja bym się zadekowała w jakimś McDonaldzie.

Tylko w którym? Z tego co widzę w okolicy ani po drodze nie ma żadnego. Myślałem żeby podjechać do CH Panorama (1,5 km od dworca) ale dojazd średni i najdłużej to tylko Carrefour jest otwarty do 22:00, a restauracji chyba żadnej tam nie ma:(
Czy na prawdę niczego nie znajdę w okolicy Górczyna? Może być jakaś średnia pizzeria byle by jakoś przeczekać. Ogólnie to chyba jest jakaś okolica domków jednorodzinnych.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 29 Gru 2012 00:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Myślałam o tym przy Dworcu Zachodnim, na Głogowskiej, ale stamtąd dojazd też z przesiadką.

Zumi mówi coś o pizzerii Mario, ul. Zgoda, to niedaleko Dworca autobusowego Górczyn, ale nie sprawdzone.

#88 PostWysłany: 29 Gru 2012 01:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Z lotniska dojedziesz bezpośrednio linią 'L' na dworzec główny PKP. Tam przejdziesz peronami pod ziemią na dworzec zachodni i po drugiej stronie ulicy masz McDonalda.

#89 PostWysłany: 16 Sty 2013 23:28 
Awatar użytkownika

Z racji średnich opinii o pizzerii Mario ostatecznie zdecydowaliśmy się na ww. McDonalda na Głogowskiej. Spóźniliśmy się na L-kę (jeździ co 0,5h) więc wsiedliśmy w autobus 59, dojechaliśmy do Kaponiery, dalej parę kroków i już na miejscu.
Siedzieliśmy tam do przed 23, następnie jeden z tramwajów 11/14/25 i przesiadka w T5 i jest się na Dworcu Górczyn (niestety ostatnie T5 odjeżdża tuż przed 23).
Na Górczynie spore zaskoczenie, jest tam kilka przystanków ale na żadnym nie ma informacji o PolskimBusie, jak się okazało PB odjeżdża z "tajnego" przystanku pod estakadą :D
Inną niedogodnością tego miejsca jest brak jakiejkolwiek poczekalni, a czekanie na mrozie nie jest zbyt przyjemne. Na szczęście w okolicy jest stacja Orlen i mały sklepik spożywczo-monopolowy, w którym można kupić gorącą kawę lub herbatę z automatu (czynny do 24:00).
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 04 Mar 2013 17:33 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
witam
mam prośbę do Poznaniaków :)
poszukuje połączenia Poznań - Wrocław
przylatuje 9 marca na lotnisko o 20:40 ostatni pociąg o ludzkiej porze jest o 20:36 , później dopiero 0 1:38 . Czy jest jakaś alternatywa dla PKP aby być we Wrocku o ludzkiej porze ?

#91 PostWysłany: 05 Mar 2013 09:23 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Podbijam :)
Sprawdzilem juz opcje wynajmu auta ale wychodzi kosmos .
Moze ktos zna jakies busy

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

#92 PostWysłany: 05 Mar 2013 10:18 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Obawiam się że nikt nie zna, bo nie ma taniej opcji busowej niestety.
Pociąg do Wrocławia jest najlepszym rozwiązaniem patrząc na koszt i czas przejazdu. Ze względu na fatalną infrastrukturę drogową między tymi miastami i koszmarny tłok na trasie, praktycznie niezależny od pory dnia i tygodnia, jazda autobusem czy autem to męczarnia.
Chyba pozostaje ten pociąg przed drugą, a wcześniej przeczekanie (np. jakiś seans o 22 w kinie w Starym Browarze.)
My tak zrobiliśmy, kiedy ostatnio nam o 5 godzin opóźnili wieczorny Eurolot do Krakowa.

#93 PostWysłany: 05 Mar 2013 10:50 
Awatar użytkownika

niebieski
patrykdo napisał(a):
witam
przylatuje 9 marca na lotnisko o 20:40 ostatni pociąg o ludzkiej porze jest o 20:36 , później dopiero 0 1:38 . Czy jest jakaś alternatywa dla PKP aby być we Wrocku o ludzkiej porze ?

W minioną sobotę mieliśmy podobny problem i nawet udało nam się znaleźć rozwiązanie, ale nie znam się na autobusach i nie wiem czy ich kursy są powtarzalne, więc polecam sprawdzić sobie najpierw czy takie połączenie istnieje też na 9.03 kiedy potrzebujesz

O 21.15 na Dworcu Autobusowym w Poznaniu wsiadasz w autobus relacji Kołobrzeg-Zakopane obsługiwany przez firmę Telesfor. Nim jedziesz na dworzec autobusowy w Kępnie (przyjazd o 00:05), a tam o 00:15 jest autobus relacja Warszawa-Karpacza, który we Wrocławiu jest o ile pamiętam 1:33. Obsługuje go Mobilis(PKS Mława).
Koszt ok. 50 zł, zależy czy jakaś ulga czy nie to albo parę złotych więcej albo parę złotych mniej. Jakby jechać to warto kierowcy Telesfora zgłosić, że masz przesiadkę i zależy Ci na byciu na czas, bo nasz kierowca miał luźny stosunek do godzin odjazdu/przyjazdu.

My żeby zdążyć to wzięliśmy taryfę z lotniska (zamówiliśmy sobie wcześniej, przed wylotem na konkretną godzinę). Dzięki temu zapłaciliśmy 18,80 i trwało to 15 minut.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 05 Mar 2013 23:17 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
dzięki za info , próbowałem skontaktować się z ta firmą , ale na maile nie odpowiadają , telefon milczy

#95 PostWysłany: 05 Mar 2013 23:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli chcesz to mogę Ci na jutro załatwić telefon do kierowcy autobusu Telesfor, o którym mowa wyżej. Czasem zdarza mi się wysyłać tym autobusem paczki i mam numery telefonu do kierowców, a w sumie na telefony komórkowe, które zawsze leżą w danym autobusie w trakcie przejazdu. Mógłbyś wtedy przedzwonić sobie po wylądowaniu, czy są jakieś opóźnienia w tym dniu itp.

#96 PostWysłany: 06 Mar 2013 06:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
bardzo chętnie

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2, 20 Lis 2016 07:57, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 06 Mar 2013 23:42 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
@szymonpoznan1 co z tym numerem ?:) próbowałem się dodzwonić pod stacjonarny ale nic z tego ; na maile tez nie reagują:(

@kiew pod jakim numerem zamawialiście taxi ?

#98 PostWysłany: 07 Mar 2013 00:05 
Awatar użytkownika

srebrny
patrykdo napisał(a):
@szymonpoznan1 co z tym numerem ?:) próbowałem się dodzwonić pod stacjonarny ale nic z tego ; na maile tez nie reagują:(

Sorry za zwłokę, ale wcześniej nie miałem możliwości. Numery wysłałem na PW, jakby ktoś jeszcze kiedyś potrzebował można też odezwać się na PW to podam :) Mam nadzieję, że uda Ci się dowiedzieć wszystkiego :)

#99 PostWysłany: 08 Mar 2013 00:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
kiew napisał(a):
patrykdo napisał(a):
witam

W minioną sobotę mieliśmy podobny problem i nawet udało nam się znaleźć rozwiązanie, ale nie znam się na autobusach i nie wiem czy ich kursy są powtarzalne, więc polecam sprawdzić sobie najpierw czy takie połączenie istnieje też na 9.03 kiedy potrzebujesz

O 21.15 na Dworcu Autobusowym w Poznaniu wsiadasz w autobus relacji Kołobrzeg-Zakopane obsługiwany przez firmę Telesfor. Nim jedziesz na dworzec autobusowy w Kępnie (przyjazd o 00:05), a tam o 00:15 jest autobus relacja Warszawa-Karpacza, który we Wrocławiu jest o ile pamiętam 1:33. Obsługuje go Mobilis(PKS Mława).
Koszt ok. 50 zł, zależy czy jakaś ulga czy nie to albo parę złotych więcej albo parę złotych mniej. Jakby jechać to warto kierowcy Telesfora zgłosić, że masz przesiadkę i zależy Ci na byciu na czas, bo nasz kierowca miał luźny stosunek do godzin odjazdu/przyjazdu.

My żeby zdążyć to wzięliśmy taryfę z lotniska (zamówiliśmy sobie wcześniej, przed wylotem na konkretną godzinę). Dzięki temu zapłaciliśmy 18,80 i trwało to 15 minut.

jechaliście tym drugim autobusem ? wg rozkładu nie kursuje on w niedziele :(

#100 PostWysłany: 08 Mar 2013 09:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Zadzwonilem do pks w mlawie i ulga - jezdzi kazdego dnia . Dzieki wszystkim za pomoc

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 234 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości