Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Gru 2011 22:58 

Proszę o kilka rad doświadczonych wyjadaczy taniego latania.

1 - jak często odwoływane są loty z Luton w terminie lutowym? (mgła, śnieg)
Szukam powrotu z Lanzarote do Gdańska i w grę wchodzą tylko dwa terminy 4 lub 5 luty.

Z góry skreśliłem Londyn z powodu częstych mgieł i nastawiłem się na powrót przez Barcelonę.
Od ponad miesiąca analizuję ceny i przed chwilą skoczyło mi ciśnienie.

Ceny wizzem były mniej więcej takie 59 - 49 - 39-49-59 dla osób bez karty klubu Wizz
Liczyłem, że cena spadnie zwłaszcza, że w terminie 2 luty (czwartek) spadła do 19.99 (a dla klubu wizz 14.99) liczyłem, że na moją datę będzie podobno a tu dzisiaj mamy 79.99 a dla klubowiczow 69.99
cisnienie mi skoczylo bo bilety musza kupic az 3

2 - jak sadzicie jest szansa, ze cena moze spasc?

w zwiazku z powyzszym zaczalem energicznie szukac alternatywnego i tanszego polaczenia. W gre wchodzi jeszcze dolot do Poznania (jest troche taniej) i tam nocleg a nastepnie wycieczka pociagiem co przy bagazach i 2 letnim dziecku nie bedzie mile:/

Co mi radzicie? Czekac na spadek cen z Barcelony? czy moze leciec przez Luton?
 Profil Relacje PM off  

Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️ Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️
Zobacz Fudżi i Pałac Cesarski 🇯🇵 Bilety (również na wakacje) do Kraju Kwitnącej Wiśni od 2990 PLN 🔥 Zobacz Fudżi i Pałac Cesarski 🇯🇵 Bilety (również na wakacje) do Kraju Kwitnącej Wiśni od 2990 PLN 🔥
#2 PostWysłany: 26 Gru 2011 23:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Mgly rano sa czesto, ale to lotnisko ma ILSIIIB, wiec obstawialbym, ze nie ma sie co przejmowac.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Gru 2011 00:23 

wg mnie takie kalkulacje sa bez sensu, poniewaz zdarzen losowych, a zwlaszcza pogody, nie przewidzisz. jak przychodzi solidna mgla, to i nawet schiphol potrafi lezec ze dwa dni. z takim podejsciem barcelone tez wykresl bo w hiszpanii sa czesto strajki ;)

#4 PostWysłany: 27 Gru 2011 01:38 

HON fly4free
turli: analizowanie historii pogody i statystyk rejsów cncl twojego problemu nie rozwiąże: czasami jest tak, że dany rejs nigdy nie jest opóźniony, a przychodzi konkretny dzień w ktorym ci zależy na punktulaności i samolot zamiast lecieć stoi na płycie z powodu przepalonego bezpiecznika albo zawieszenia komputera pokładowego - moja rada: planuj wszystko z odpowiednim zapasem bezpieczeństwa, albo idź na żywioł wg zasady no risk, no fun ;-)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Gru 2011 13:32 

marek2011 napisał(a):
turli: analizowanie historii pogody i statystyk rejsów cncl twojego problemu nie rozwiąże: czasami jest tak, że dany rejs nigdy nie jest opóźniony, a przychodzi konkretny dzień w ktorym ci zależy na punktulaności i samolot zamiast lecieć stoi na płycie z powodu przepalonego bezpiecznika albo zawieszenia komputera pokładowego - moja rada: planuj wszystko z odpowiednim zapasem bezpieczeństwa, albo idź na żywioł wg zasady no risk, no fun ;-)

No właśnie zawsze staram się planować wyjazd tak, aby nie byc w stresie. Dzięki za rady :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Lis 2012 16:24 

niebieski
A ja podpytam pod innym kontem.

Kupiłem bilety na jednodniówkę w Luton. Ponieważ planowy pobyt w UK będzie od 7.30 rano - 15.00 (ok godzine przed odlotem do Polski) to planujemy z grupą pozwiedzać Luton. Byliśmy już w Nykoping i Bergamo rezygnując ze Sztokholmu i Mediolanu i nie żałujemy.
Czy ktoś może polecić coś ciekawego w samym Luton? Ktoś był?
Wg wikipedii jest to spore miasto - z polskiej perspektywy - i są tam różne zabytki.

Proszę o podpowiedzi.

#7 PostWysłany: 06 Lis 2012 19:03 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Jest Primark, a tam to można spędzić parę godzin :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 39 gości