Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 169 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Madera
#161 PostWysłany: 14 Lis 2024 00:30 

złoty
@kumkwat_kwiat Ach, wywołałeś mnie, a już myślałem, że nie będę dokładał cegiełki do tego offtopu :lol:

Tak, wiem, i dokładnie o tym pisałem. A taka kasa, gdzie miejscowy nie płaci, a przyjezdny już tak, to łatwa kasa. Nikt po turyście płakać nie będzie, a władze nawet zdobędą poklask i dodatkowe głosy w następnych wyborach ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyspy Zielonego Przylądka: 7 dni w 5* hotelu z all inclusive za 3978 PLN. Wylot z Warszawy Wyspy Zielonego Przylądka: 7 dni w 5* hotelu z all inclusive za 3978 PLN. Wylot z Warszawy
Te kierunki niedawno były hitami wśród Polaków, a dziś latamy tam znacznie mniej. Z czego to wynika? Te kierunki niedawno były hitami wśród Polaków, a dziś latamy tam znacznie mniej. Z czego to wynika?
#162 PostWysłany: 02 Sty 2025 23:53 

Czy za szlaki można płacić gotówką przy wejściu? Bo przez internet to trzeba wskazać konkretny dzień
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 03 Sty 2025 11:52 

Tak można gotówką, od bodajże listopada na płatnych szlakach znajduje się pracownik pobierający opłatę. Płatność gotówką lub online.
 Profil Relacje PM off
skoman lubi ten post.
skoman uważa post za pomocny.

#164 PostWysłany: 09 Sty 2025 20:22 

Witam wszystkich pomocnych podróżników po Maderze.
Chciałem zapytać czy gdzieś są aktualne informacje o zamkniętych szlakach na Maderze?
Na mapy.cz po przybliżeniu pokazują się jakieś zamknięte szlaki tylko nie wiem na ile te informacje są prawdziwe i gdzie można to zweryfikować.
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 09 Sty 2025 21:14 
Awatar użytkownika

złoty
Zerknij tutaj:
https://ifcn.madeira.gov.pt/pt/atividades-de-natureza/percursos-pedestres-recomendados/percursos-pedestres-recomendados.html
 Profil Relacje PM off
meczko uważa post za pomocny.

#166 PostWysłany: 12 Sty 2025 16:35 

złoty
Mignęła mi na facebooku jakaś relacja (niestety nie jestem w stanie już dotrzeć do linka), z której wynikało, że akurat na Maderze mapy.cz mają sporo rozbieżności ze stanem rzeczywistym. Przy tamtejszej przepaścistości terenu to jest coś, na co trzeba uważać.
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 19 Sty 2025 09:50 

niebieski
Na te kilka tras które zrobiłem wszystko się zgadza poza tym, że niedostępność nie zawsze dobrze pokazuje oraz taka ciekawostka:
PR9 (dostępna cześć) jest prawie cała płaska, a na mapy.cz jak widać.Image
 Profil Relacje PM off
meczko lubi ten post.

#168 PostWysłany: 19 Sty 2025 11:58 

HON fly4free
na innej trasie miałem to samo - tak pokazuje, gdy lewady prowadzą przez tunele
generalnie, podczas wycieczek korzystałem z mapy.cz i poza tymi przewyższeniami w tunelach nie było jakichś innych "ciekawostek"
 Profil Relacje PM off
meczko lubi ten post.

#169 PostWysłany: 19 Sty 2025 12:51 

złoty
Mapy.cz biorą przewyższenia sczytując mapy. To się kompletnie nie sprawdza przy szlakach idących trawersem po bogato urzeźbionym zboczu, gdzie szlak jest poprowadzony w miarę równo, a aplikacja sczytuje jakby schodził do każdej drobnej bocznej dolinki i z niej wychodził. A na Maderze rzeczywiście ten efekt jeszcze bardziej muszą potęgować tunele, bo aplikacja ich "nie widzi" i pokazuje przewyższenia dla przejścia grzbietu nad tunelem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 169 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości