Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Mileage plus
#1 PostWysłany: 08 Wrz 2015 10:15 

Mam pytanie jak wykorzystac mile w tym programie. Nie planuje lotow w najblizszym czasie a proba rezerwacji hotelu w Polsce sie nie udaje. Mam ponad 10 tys mil. Z gory dziekuje za podpowiedz.

Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN
Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy
 Temat postu: Re: Mileage plus
#2 PostWysłany: 08 Wrz 2015 10:26 
Awatar użytkownika

A przepadają Ci jakoś niedługo, że chcesz koniecznie wykorzystać?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Wrz 2015 10:27 

Jeszcze pol roku

#4 PostWysłany: 08 Wrz 2015 14:12 
Awatar użytkownika

Loty: 891
Kilometry: 1 988 524
HON fly4free
możesz oddać 500 na cele charytatywne i przedłużyć o 1.5 roku ważność.

Image
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Mar 2016 18:34 
Awatar użytkownika

Loty: 156
Kilometry: 300 988
niebieski
Darmowe 1000 mil za utworzenie konta w Mileage Plus Dinning - https://mpdining.rewardsnetwork.com/bonus.htm

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#6 PostWysłany: 17 Gru 2017 16:28 

platynowy
Czy ktoś zna jakiś sposób na szybkie uzyskanie 800 mil? Potrzebuję do biletu-nagrody. Do Opinion Miles już się kiedyś zapisałem więc to odpada. eMiles wchodziłoby w grę ale tam chyba długo się czeka na transfer mil :/

#7 PostWysłany: 17 Gru 2017 17:45 
Awatar użytkownika

Loty: 539
Kilometry: 647 438
niebieski
e-rewards.co.uk

#8 PostWysłany: 22 Maj 2021 09:07 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 697 251
srebrny
Okazja na zakup mil w programie United MileagePlus z bonusem 75%
UA oferuje całkiem ciekawe stawki milowe na trasach po C1
Załącznik:
United Mileage Plus.PNG
United Mileage Plus.PNG [ 359.9 KiB | Obejrzany 3794 razy ]

Pierwsza z brzegu oferta za mile 37500 mil = 875$
Załącznik:
gum-rtb.PNG
gum-rtb.PNG [ 6.7 KiB | Obejrzany 3794 razy ]

Cena takiego połączenia za kasę
Załącznik:
gum-rtb kasa.PNG
gum-rtb kasa.PNG [ 21.83 KiB | Obejrzany 3794 razy ]

#9 PostWysłany: 29 Cze 2021 16:02 
Awatar użytkownika

platynowy
Orientuje sie ktos z Was ile pkt. Hiltona mozna maksymalnie rocznie zamienic na mile w UA ? W systemie jest mozliwosc jednorazowej zamiany do 100k pkt na 10k mil. Pytanie czy taka akcje mozna robic kilkukrotnie, czy tez jest to maksymalna roczna wartosc. Nigdzie w regulaminie nie moge sie tego doszukac. Nie chce probowac, po potrzebuje 24k mil w UA, a jak mozna maks 10k to nic mi to nie daje, a zamienic ich z powrotem na pkt HH sie nie da.

Ostatnio edytowany przez Abcn 29 Cze 2021 19:39, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 29 Cze 2021 16:19 

HON fly4free
Chyba nie ma limitu, ale to transakcja, generalnie mówiąc, średnia : za punkty H warte ok 500$ dostajesz mile za ok. 160$.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 29 Cze 2021 19:57 
Awatar użytkownika

platynowy
Tylko rezerwacja z czyjegos konta nie wchodzi u mnie w gre, musze miec na swoim mile zeby moc zrobic upgrade dla 2 pax. Nie widze zbyt wielu mozliwosci zeby zdobyc 24k za wymieniona kwote.

#12 PostWysłany: 23 Lip 2021 13:35 

złoty
5k mil ekstra za nocleg via rocketmiles do 31.12.2021:
https://www.rocketmiles.com/rm/mp-earn/en/
To be eligible for this promotion, the hotel reservation must be booked via the Rocketmiles website using this promotional link (www.rocketmiles.com/rm/mp-earn/en/) or via the Rocketmiles mobile app with promo code "mp-earn" by 11:59PM CT on December 31, 2021. Stay must be completed to earn miles. Bonus only applies to eligible properties marked on the search results. Eligibility can change at any time. Bonus does not apply to Booking.com properties. Limited to first-time customers who receive this offer communication, and subject to investigation post-purchase. Limit one per customer. Limit one per stay. Promotional offer cannot be applied to existing bookings or retroactively applied to bookings not made using the link above. This promotional offer cannot be combined with any other offers, including a sign-up from referral bonus. Rocketmiles reserves the right to retract a bonus at any time if it detects technical errors, cancel/rebooking activity (defined by identical search criteria), or any deceptive behavior attempted to circumvent the limits expressed above, including multiple accounts. Please allow 2 weeks for bonus miles to post in a qualifying member's account after hotel stay is completed and the qualifying member has met the stated conditions.
 Profil Relacje PM off
chester0 lubi ten post.
chester0 uważa post za pomocny.

#13 PostWysłany: 31 Lip 2021 22:33 
Awatar użytkownika

platynowy
Czy wiecie czy MP wprowadził ostatnio jakąś podwyżkę o której nie było zbyt głośno dla nagród na linie partnerskie z przesiadką?

Do tej pory np CDG-WAW to było 8,800 za KAŻDY rodzaj połączenia - w zasadzie na terenie Europy były 3-4 stałe stawki za OW: 6,000 (za krótkie skoki np MUC/FRA-WRO), 8,800 i 12,500 za średniodystansówki i ok 15,000 za dalsze skoki typu SVQ/LIS-GDN.

Przy lotach bezpośrednich (w Polsce to tylko LO) stawki pozostały niezmienione, ale już przy wszystkim z przesiadką min. w MUC, FRA, ZRH czy CPH stawki w ekonomicznej to plus minus suma dwóch odcinków. Moja rodzina niedawno brała NAP-FRA-GDN za 8,800 (OW), a teraz to samo kosztuje... 16,500.

Stawki w C pozostały bez zmian na poziomie 27,500, ale to właśnie te niskie stawki w Y były (przynajmniej dla mnie) tak dużym plusem programu.

Edit: To sumowanie widzę tylko na lotach europejskich i azjatyckich. OW do Stanów z regionów bez sumowania odcinków.

Ostatnio edytowany przez billabong, 31 Lip 2021 23:03, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
marek2011 uważa post za pomocny.

#14 PostWysłany: 31 Lip 2021 22:43 

HON fly4free
Na to niestety wygląda, podobnie jest w sytuacji połączenia wylotu z krajówką LO, a także dwóch krajówek np. w Turcji czy Polsce.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 01 Sie 2021 09:21 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To chyba nie tyle podwyżka, co kiedyś mówili, że będą zniżki na trasach, gdzie jest duża podaż biletów nagrodowych, w szczególności na lotach bezpośrednich.

Image
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 01 Sie 2021 09:37 
Awatar użytkownika

platynowy
Flyguy napisał(a):
Tylko rezerwacja z czyjegos konta nie wchodzi u mnie w gre, musze miec na swoim mile zeby moc zrobic upgrade dla 2 pax. Nie widze zbyt wielu mozliwosci zeby zdobyc 24k za wymieniona kwote.

Dla wtajemniczonych, czy jest opcja zrobienia upgrade za mile (nie plus points) z konta osoby innej niz ta ktora jest na bilecie? Dokladniej mowiac osoba x podpina pnry pod swoje konto (ale na zadnym z nich nie jest osobicie) i upgraduje swoimi milami. dla osoby y. Cos w stylu zakupu biletu dla kogos innego za mile np. w M&M ?

#17 PostWysłany: 01 Sie 2021 13:45 
Awatar użytkownika

platynowy
@cart Podwyżka, dewaluacja czy cokolwiek to jest dotknęło tylko biletów z przesiadką. Dla LH, LO, LX, OS, TP - wszystkich. Od ostatnich większych zmian w MP 2 lata temu, bilety ze stopem zawsze były w tej samej cenie co bezpośrednie i odległość zawsze była liczona origin-destination, czyli np bilet KRK-WAW-ATH był tańszy od biletu WAW-ATH (8,800 vs 12,500) - doprowadzało to do kuriozalnych sytuacji gdy lecąc ZRH-MAD można było zobaczyć bilety TK przez IST w tej samej stawce milowej.
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#18 PostWysłany: 01 Sie 2021 15:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Po EU to mało śledziłem ale się nie zgodzę, że zawsze były w takiej samej bo widziałem wiele bezpośrednich w tańszej stawce milowej na świecie, a w szczególności metalem UA.

Image
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 01 Sie 2021 15:36 
Awatar użytkownika

platynowy
@cart Ale ja piszę tylko o lotach w Europie i Azji i tylko liniami partnerskimi (nie chciało mi się sprawdzać jeszcze Am. Płd. i AV oraz CM).
Metalem UA wewnątrz Europy nie polatasz (po Azji na kilku trasach stanowiących może promil wszystkich lotów tam dostępnych). Widziałam, że wewnątrz Stanów loty UA nie podrożały.

Zostaję jednak przy swoim: loty liniami partnerskimi na terenie EU przynajmniej w przeciągu ostatnich lat były w tej samej stawce milowej niezależnie od tego czy był to lot bezpośredni czy z przesiadką.
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#20 PostWysłany: 01 Sie 2021 15:46 

HON fly4free
@billabong ma rację , nastąpiła dewaluacja niektórych opcji.

Przykładowo bilet KRK-WAW-ODS by LO kosztował 8,8 k mil a teraz kosztuje 16,5 k. Podobne można mnożyć.
 Profil Relacje PM off
billabong lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości