Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Nerja
#1 PostWysłany: 07 Cze 2012 17:14 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Śmiało mogę polecić knajpkę Little Italy, znajduję się w pobliżu Balkonu Europy, ceny super i jedzonko pierwsza klasa. Np. pizze od 3,5 e,makaron z owocami morza 5-7 e, piwo 0,5l. 1,6euro, lampka wina 0,8euro.

Wakacje na Krecie: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2079 PLN. Wylot z Krakowa Wakacje na Krecie: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2079 PLN. Wylot z Krakowa
Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN
 Temat postu: Re: Nerja
#2 PostWysłany: 10 Cze 2012 10:34 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
niebieski
Do Nerji jechałeś z Malagi ?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Cze 2012 11:42 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
tak, jedzie się wzdluż wybrzerza, z Malagi do Nerji jest około 45 km :),..ps jaskinie nie powaliły mnie na kolana.

#4 PostWysłany: 10 Cze 2012 11:59 

złoty
jaskinie są faktycznie przereklamowane, polecam za to Frigilianę. z Nerja to kilkanaście kilometrów, miasteczko ma swój urok, na głównej ulicy jest nawet restauracja polska :-)
a w Nerja polecam restaurację na jednej z bocznych (skośnych) ulic prowadzących do Balkonu, niestety nie pamiętam nazwy ale poza parterem mają jeszcze jako jedni z nielicznych taras na dachu kamienicy - bardzo dobre jedzenie i super obsługa
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Cze 2012 22:19 

niebieski
a może ktoś z Was był w Mijas?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Odp: Nerja
#6 PostWysłany: 12 Cze 2012 01:29 

Byłem na majówkę w wiosce obok mijas, el faro, same pustki Nic ciekawego. Może nie miałem szczęścia aby poznać urocze zakątki oprócz night clubu prowadzonego przez urokliwa dziewczynę...

Wysłane z mojego LG-P990 za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Maj 2014 18:07 

Przez kilka ostatnich dni byłem w Nerji więc napiszę co nie co o jedzeniu. Nie zaskoczę Was pewnie mówiąc, że im bardziej zbliżamy się do Balcon de Europa to ilość kawiarni i restauracji wzrasta w szybkim tempie :). Kupując kawę czy wino należy liczyć się z wydatkiem ~2 euro, tapas zwykle troszkę taniej 1-1,5 euro, natomiast przy zamawianiu obiadu ceny są naprawdę bardzo zróżnicowane. W jednej z knajp zupa to wydatek 3 euro a w innej 6 euro więc należy troszkę poszukać :)

Ze swojej strony mogę polecić restaurację La Taberna - znajdującą się w jednej z uliczek prowadzących do balkonu europy. Dokładny adres to "Calle Cristo, 29780 Nerja, Spain" - do odszukania na TripAdvisorze. Polecam restaurację ze względu na dość przystępną cenę oraz dość spory wybór dań. Korzystając z karty "Menu of the day" mamy możliwość w cenie 8,5 euro zjeść starter+danie główne+deser.

Dania są smaczne i na prawdę można się nimi najeść. Codziennie z menu of the day mamy do wyboru kilka rodzajów starterów (zupy, sałatki itp), dań głównych (mięsne, rybne, spaghetti) oraz deserów (mus czekoladowy, lody i coś tam jeszcze).

Na wejście dostajemy jeszcze oliwki i czipsy- tak na wyostrzenie apetytu ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Cze 2014 22:39 

niebieski
Podobnie jak przedmówca polecam La Taberna w Nerja. Ceny umiarkowane, fajny klimat, pyszne jedzenie i spore porcje.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 24 Cze 2014 09:07 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 131 946
A tu tak pogladowo zeby zachecic do odwiedzenia :)

Załączniki:
nerja.jpg
nerja.jpg [ 206.66 KiB | Obejrzany 4793 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot] oraz 3 gości