Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Paź 2012 15:57 

Nie wiedziałem, gdzie to napisać, jak coś proszę o przeniesienie wątku.

Otóż mam pewien problem z cenami Azuona. Wyświetla mi cene lotu z Brukseli na Teneryfę za 66 euro, przy czym gdy klikam "zakup lot" to przekierowuje mnie do strony z lotem za 82 euro. Czy to jest błąd Azuona, czy jak to rozpatrywać?

Pzdr :)
 Profil Relacje PM off  

Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN
#2 PostWysłany: 13 Paź 2012 16:05 
Awatar użytkownika

niebieski
wydaje mi się, że to mogą być czary, aczkolwiek trzeba by jeszcze się nad tym zastanowić;)

A tak poważnie, Azuon ma czasem ceny nie do końca aktualne bo te w takim FR, mogą się np. zmieniać z sekundy na sekundę, więc jeśli ktoś np. chwilę wcześniej wyszukiwał bilety i jeden był w promocji 66 EUR, po czym został on kupiony, to Tobie wyświetli się ta cena bo Azuon nie odpytuje za każdym razem serwerów Rayanaira ponownie. Przynajmniej tak to wygląda z moich obserwacji. Na razie testuje Azuona od jakiegoś mc w wersji pełnej i rzeczywiście ceny dość często się nie zgadzają, także w Wizzair, ale potrafi to dać jakąś ogólną wiedzę co do ich wysokości w danym terminie, więc i tak jest ok.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Paź 2012 16:13 
Awatar użytkownika

a do jakiegos serwisu Cie przenosi auzon, bo moze doliczana jest po drodze opłata za rezerwacje 6e za osobo-odcinek?

#4 PostWysłany: 13 Paź 2012 16:25 

Hm, no szkoda. Czy jest sens liczyć na to, że cena biletu zmaleje? Czy raczej będzie tylko gorzej?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Paź 2012 16:32 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
zawsze sprawdzaj na stronie przewoźników i nie będziesz miał wątpliwości.

#6 PostWysłany: 13 Paź 2012 16:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak rozumiem chodzi o Ryanaira...

Jeśli w datach przed tym terminem i po tym terminie widzisz bilety promocyjne, a w szczególności jeśli zamierzasz lecieć w np. sobotę, a w przypadku wcześniejszej soboty i późniejszej soboty są dostępne bilety w niższych cenach (oznaczone Bez podatków lub Odprawa online gratis, czy jakoś tak), to wg. mnie taniej już raczej nie będzie.

Wszystko też zależy od tego czy masz już zarezerwowane inne etapy podróży oraz, jeśli masz, to czy dużo za nie zapłaciłeś.

Może być też tak, że bilety na kilka dni wcześniej są tańsze, a w terminie, w którym chcesz lecieć i późniejszym znacznie droższe, co w moim odczuciu oznacza, że promocyjne bilety na interesujący Cię termin nie zostały jeszcze wprowadzone. Wtedy można by zaryzykować i poczekać.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 58 gości