Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Wrz 2017 07:42 

Mam kupiony bilet z Delhi do Warszawy, wylot z Delhi 22 XII o 3:00.
Teraz chcę kupić jeszcze lot z Puny do Delhi w liniach JetAirways, przy czym wg rozkładu byłabym w Delhi o 1:15.
Mam wobec tego niecałe 2 godziny na wszystko
i muszę w międzyczasie odebrać bagaż i się odprawić.

Czy zdążę?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 27 Mar 2019 23:07, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN
Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast
#2 PostWysłany: 09 Wrz 2017 08:21 

niebieski
To sa Indie. Wystarczy male opoznienie i masz problem.
Odpusc. Nie mozesz wczesniejszym lotem?
Lecialem Spice Jet z Delhi podczas mojej podrozy i lot ponad 2h chyba byl opozniony. A byl w godzinach porannych.
Tutaj pozny lot wiec nigdy bym sie na to nie zdecydowal.
Sprawdz moze jeszcze statystyli opoznien Jeta.
 Profil Relacje PM off
Zea uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 09 Wrz 2017 08:24 

Dziękuję :)
Kupiłam taki, który przylatuje o 23, mam nadzieję, że to wystarczy.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Lis 2018 12:53 
Awatar użytkownika

Czy ktoś może powiedzieć czy 4:25h wystarczy na przesiadkę z terminala międzynarodowego na krajowy (włączając w to odbiór bagażu, wszelkie formalności wizowe, przejazd między terminalami, kolejne nadanie bagażu i przejście przez security)?

Przylot do New Delhi o 7:20 (UIA z Kijowa)
Wylot z New Delhi o 11:45 (Vistara) do Varanasi

Jest jeszcze możliwość wylotu o 12:00 (Air India) i 13:20 (Vistara), ale nie ukrywam, że ten o 11:45 byłby idealny.

Wiem, że to Indie i wszystko się może wydarzyć, ale może ktoś ma jakieś realne czasy przesiadkowe, którymi mógłby się podzielić.

Z góry dzięki za wskazówki

Ostatnio edytowany przez Ryglu, 06 Lis 2018 14:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Lis 2018 13:00 
Awatar użytkownika

Loty: 210
Kilometry: 408 714
platynowy
Jeżeli nic się nie opozni to bez problemu powinieneś zdążyć. Vistara, super linia btw, lata chyba z tego samego terminala co loty międzynarodowe, podobnie jak Air India i jet Airways. Ja miałem na powrocie mniej niż 3 h przesiadki w DEL z bagażem i zdążyłem bez stresu

Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
Ryglu uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 27 Mar 2019 21:33 

Temat przesiadkowy to temat rzeka wiec i ja mam pytanie. Wybieram sie do Kathmandu we wrzesniu, sledze loty, i bardzo ciekawa opcja jest lot do New Delhi a nastepnie przesiadka na lot do Kathmandu. Lot nie jest na jednym bilecie - osobny bilet (np. KLM, LOT, Air France do New Dehli) pozniej w New Delhi IndyGo albo np. Nepal Air.

Pytanie:

Wiza.... czy jest potrzebna czy mozna czy da rade jak wyglada taki tranzyt. Czytałem wiele opinii na ten temat mam tez swoją ale chciałbym żeby wypowiedział się ktoś kto był i może temat zreferowac ze swojego doświadczenia - najlepiej jakiegos niedawnego....

Dzieki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Gru 2019 14:22 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Zmieniając terminal na lotnisku z T1 na T2/T3 i korzystając z shuttle busu, należy pamiętać, że shuttle bus jest tutaj płatny.
Bilet kosztuje 25 rupii.
Przy security check na przykładzie własnym doświadczyłem, iż bardzo czepiają się elektroniki. Ogólnie w całych Indiach miałem 4 loty i zawsze zapraszali mnie na bok z plecakiem. Mimo, iż wyjąłem laptop, powerbank, aparat i kamerę. To i tak musieli mi przerzucić cały plecak - wyjąć szczoteczkę soniczną, golarkę, ładowarkę od telefonu, itd. A przy wstępnym skanowaniu bagażu rejestrowanego w Varanasi, nawet i cały rejestrowany mi przekopali, bo zauważyli drona w środku.
W New Delhi przy locie powrotnym, nie miałem przy sobie wydrukowanego potwierdzenia lotu (w sumie nigdy nie drukuję papierowych potwierdzeń), ani .pdfu w telefonie, przez co nie pozwolono mi wejść do hali odlotów. Musiałem wchodzić przez ostatnie drzwi, jeszcze za wejściem nr 8 dla pilotów, aby ktoś mi wydrukował potwierdzenie za okazaniem paszportu. Pod tym względem Indie działały mi na nerwy :)
Takie uwagi ode mnie, przy przesiadce i ew. liczeniu czasu.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Cze 2022 10:29 

Cześć,
mam nadzieję, że będę w stanie znaleźć tutaj odpowiedź na moje pytania.
Planuję lot w lipcu z Warszawy do Delhi i dalej z Delhi do Bangkoku (2 oddzielne bilety).
Czas na przesiadkę wynosi 2,5 godziny - zamierzamy podróżować tylko z bagażem podręcznym - czy w obecnych czasach taka przesiadka jest wykonalna?

W drodze powrotnej podobna sytuacja, ale z przesiadką w Mumbaju, gdzie mamy przesiadkę 14 godz i nocleg w Hotelu zlokalizowanym w Terminalu lotniska.

I teraz pytania:
1. (wydaje mi się, że nie, ale wolę się upewnić) czy jeżeli nie zamierzamy opuszczać lotniska w Delhi i w Mumbaju to wymagana jest wiza? (głównie chodzi mi o fakt, że mamy oddzielne bilety PL<->Indie i Tajlandia<->Indie)
2. Mając 2 przyjęte szczepionki ale od ostatniej jest ponad 1 rok należy przyjąć 3-cią czy to już wystarczy? (w Tajlandii wystarczą 2 ale nie wiem czy obowiązują nas zasady Taj czy Indii)
4. Lecimy z 5-latkiem - w Tajlandii nie wymagają szczepienia/testu, a jak to jest w przypadku naszej przesiadki w Indiach, bo niby dzieci DO 5 roku życia są zwolnione, ale on ma już skończone 5 i tutaj budzi się niepewność :/

Z góry dziękuję za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Cze 2022 10:38 
Awatar użytkownika

złoty
1. Na odprawie w PL Twoim docelowym krajem są Indie, więc wymagania tamtejsze. Owszem, może się Ci uda przekonać, że lecisz dalej - ale nie opieralbym sie na "może"...
2. patrz 1.
3. Skoro jest starsze, to patrz 1.

Samemu i przy wypadzie na weekend za 100 zł bym może i zaryzykował, ale nie przy dluższej, rodzinnej podróży.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 07 Gru 2023 22:42 

HON fly4free
Pytanie do osób przesiadających się niedawno w DEL w konfiguracji przylot międzynarodowy -> lot krajowy, oba w terminalu 3, na osobnych biletach oczywiście.
Czy 2h25 min między lotami jest realne biorąc pod uwagę aktualne indyjskie procedury tj. imigrację + security + wszelkie inne elementy?
Podróż bez bagażu rejestrowanego, zakładam też, że odprawa na krajówkę będzie zrobiona on-line, no ale z tego co pamiętam zawsze tam było dość formalistycznie na lotniskach.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Gru 2023 23:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie przesiadalem, sie moge zapodac polowe "doswiadczenia". Ostatnio LO71 z WAW: wyjscie samolot-metro o ile dobrze pamietam okolo 90minut, Ale po drodze: deboarding, immigration +wiza, internet lotniskowy z kodem z terminala, waluta, karta sim. Realnie to bylo do zrobioenia w okolo 1h. Ja sie za dlugo "ogarnialem" ze wszystkim :-)
IMO, realnie do zrobienia, bo pozostaje jeszcze teroretycznie okolo 1h do boardingu, 1:30 odlotu. Ale:
- jesli LO - to lubil sie ostatnio spozniac i to niederministycznie, oczekiwanie na paxow transferowych w WAW z Kanady, problemy techniczne itp. https://www.flightaware.com/live/flight ... history/80
- nie wiem jak potem odprawa na krajowke, ale o ile jeszcze dobrze pamietam, to cala procedura pozegnania sie z Indiami tez zajela okolo 1h (niestety na LO72 dolatywalem w nocy i o nieludzkiej porze lazilem po lotnisku bedac totalnie nieprzytomnym :-)), IMO na krajowke powinno byc krocej, ale trzeba dodac pewnie czas na przedreptanie na domestic

Reasumujac 2:25h (minus departing time vs. boarding close time) jest pewnie wykonalne, ale bez zapasu i moze byc na styk.

PS. Do tego cos mi swita, ze widzialem (jeszcze na airside po przylocie) jakies strzalki na transit, ale nie kojarze czy tylko miedzynarodowy czy tez na krajowki.
marek2011 napisał(a):
...Czy 2h25 min między lotami jest realne biorąc pod uwagę aktualne indyjskie procedury tj. imigrację + security + wszelkie inne elementy? ...
 Profil Relacje PM off
marek2011 uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 08 Gru 2023 00:14 

HON fly4free
@jaco027: a ciekawości ile zajęło Ci przejście samej imigracji rano po LO71?

Tak, jeśli weźmie się CBTime to zostają w sumie równe 2 h w moim przypadku, bo linia obsługująca krajówki zamyka teoretycznie boarding 25 minut przed wylotem.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Gru 2023 00:32 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@marek2011 Samo immigration nad ranem - ze 3 osoby w mojej kolejce - kilkanastu urzednikow pracujacych, duzo stanowisk z podzialem na rozne regiony (Indie, foreigners i cos tam jeszcze). Ogolnie szybko sprawnie i moze z 5-10minut z wypelnieniem jakiegos swistka, ktory chyba nie byl potrzebny + "obsluga" z wbiciem wizy 5-letniej. Chyba dluzej zajelo dreptanie z samolotu do immigration :-)
 Profil Relacje PM off
marek2011 uważa post za pomocny.

#14 PostWysłany: 02 Lut 2024 02:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jestem w lekkim szoku jak się zmieniło metro w Delhi od mojej ostatniej wizyty.
20 minut na dojazd do stacji New Delhi z lotniska (terminal 3) linią Airport Express Line.
5 stacji aby dotrzeć do centrum miasta.
Bilet 60 rupii (obecnie 2,90 złotego).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 24 Maj 2024 13:23 
Awatar użytkownika

Loty: 482
Kilometry: 727 230
platynowy
Za bilety możemy zapłacić zarówno gotówką jak i kartą (60 rupii).
Otrzymujemy bilet z kodem QR, który otwiera nam bramkę.
Co ważne - nie wyrzućmy czasem biletu, bo będzie potrzebny do wyjścia z metra.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 01 Cze 2024 17:03 

Witam. Przylatuje Air France do Delhi ok 23 godz i następnego dnia o 10 .40 mam lot do Kathmandu Air Nepal. Lecę z tylko z bagażem podręcznym.Mam pytanie . Czy wysiadając w Delhi mogę zostać w strefie tranzytowej w oczekiwaniu na poranny lot czy też muszę wyjść przez strefę kontroli granicznej i kolejnego dnia znowu przechodzić procedurę odprawy? Może ktoś z obecnych na forum już tak podróżował z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 01 Cze 2024 18:40 

srebrny
Jeżeli wcześniej przez Internet odprawiłeś się na drugą część trasy (lot do Nepalu) i posiadasz na ten odcinek kartę pokładową to moim zdaniem powinieneś skierować się do strefy tranzytowej i tam oczekiwać na poranny lot.

W opcji z przejściem przez odprawę paszportową oznaczałoby to koniczność posiadania indyjskiej wizy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości