Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Wrz 2016 12:47 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Bardzo przyjemna informacja z Kataru!
Przy stopie w podróży w Katarze od 5 do 96 h wiza będzie darmowa!
http://marhaba.qa/new-transit-rules-mak ... ar-easier/

Załączniki:
QR.png
QR.png [ 74.9 KiB | Obejrzany 5514 razy ]
5 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

Urlop w Dubaju: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2935 PLN. Wylot z Krakowa Urlop w Dubaju: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2935 PLN. Wylot z Krakowa
Kalabria okołoweekendowo za 906 PLN. Loty z Krakowa do Lamezii Terme + 3 noclegi ze śniadaniami Kalabria okołoweekendowo za 906 PLN. Loty z Krakowa do Lamezii Terme + 3 noclegi ze śniadaniami
#2 PostWysłany: 27 Wrz 2016 13:11 
Moderator forum

Loty: 124
Kilometry: 370 562
Albo zmieńcie czcionkę, albo ja muszę już w okularach czytać. :)
Byłem pewien, że powyżej jest napisane "od 5 do % h" (% = procent). A że Katar mi się zupełnie z procentami nie kojarzy, to stwierdziłem: "Pośmieję się z literówki i poprawię przy okazji".

No to się teraz możecie ze mnie pośmiać. :D

Dla pozostałych niedowidzących:
"od PIĘCIU do DZIEWIĘĆDZIESIĘCIU SZEŚCIU godzin"
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Paź 2016 15:48 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Czy ktoś już testował ? :)

#4 PostWysłany: 24 Paź 2016 16:16 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
niebieski
wiza będzie dostępna tylko dla osób podróżujących Qatar Airways i posiadających bilet na kolejny odcinek lotu (coś na styl wizy, która obecnie jest w Chinach).

Na pewno nie da się polecieć na kilka dni do Kataru bez wizy. Co do szczegółów to podobno jeszcze trwają ostatnie rozmowy pomiędzy Qatar Airways a włodarzami kraju :)

#5 PostWysłany: 24 Paź 2016 16:49 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Czyli w praktyce rozmawiają sami ze sobą, bo Qatar Airways należą do Państwa Katar ;)
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#6 PostWysłany: 24 Paź 2016 17:29 

Loty: 1050
Kilometry: 1 031 650
platynowy
so-fly napisał(a):
wiza będzie dostępna tylko dla osób podróżujących Qatar Airways i posiadających bilet na kolejny odcinek lotu (coś na styl wizy, która obecnie jest w Chinach).

A skąd wiadomo, że będzie dotyczyć tylko pasażerów QA?

#7 PostWysłany: 31 Paź 2016 23:23 

niebieski
Od jutra (1 listopada) wchodzą bezpłatne wizy.
Aplikować trzeba online minumum 7 dni roboczych przed lotem (trzeba mieć bilet Qatar Airways) i nie może to być bilet z miejscem docelowym w Doha (nie może być np. WAW - DOH - WAW).

Przed chwilą złożyłem odpowiedni wniosek (wymagają skanu paszportu) i czekam:
https://transitvisa.qatarairways.com/tr ... isa/search

Według opisanych zasad otrzymaną wizę trzeba wydrukować przed przylotem do Doha.
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 03 Lis 2016 21:42 
Awatar użytkownika

@‌Gleba3‌ można wiedzieć co wpisałeś w polu:

Address of Stay & Contact Number in Qatar

Nie wiem co wpisać, chciałbym tylko wyjść na chwilę na miasto. Mam 7 godzin.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Lis 2016 00:25 

U nas udało sie zaaplikować i otrzymać zgodę - 3 listopada zlozony wniosek, dzis decyzja i wizy do wydrukowania.

Polecam bo zawsze to 50 euro ktore mozna przeznaczyc na kolacje czy nocleg ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Lis 2016 10:08 

Ja wpisałem Ad-Dauha city center (7hours night stopover) a potem swój prywatny numer telefonu i przeszło :D
 Profil Relacje PM off
Bandzi lubi ten post.
Bandzi uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 08 Lis 2016 10:19 

Jak mam wylot w lutym to aplikować już, czy na coś czekać? Mam 20 h na przesiadkę, od 1:00 do 20:00 - przejdzie jak wpiszę "city center"? Przespałbym się na lotnisku, a rano ruszył eksplorować.
 PM off  

#12 PostWysłany: 13 Lis 2016 20:00 

niebieski
Bandzi napisał(a):
@‌Gleba3‌ można wiedzieć co wpisałeś w polu:
Address of Stay & Contact Number in Qatar
Nie wiem co wpisać, chciałbym tylko wyjść na chwilę na miasto. Mam 7 godzin.

Miałem podobną długość pobytu, kilka godzin (wróciłem dziś), wpisałem "no accomodation, short city break" i swój numer komórki.
Wizę dostałem, osoba sprawdzająca paszporty nie chciała nawet wydruku wizy, miała wszystko w komputerze. Celnik wydrukował jakiś kod kreskowy i wkleił go nam do paszportów.

#13 PostWysłany: 09 Sty 2017 11:39 

Informacyjnie: jakby ktoś miał późny przylot do DOH i chciałby spędzić noc na lotnisku, to nie ma problemu z wizą. Wpisałem, że nie potrzebuję żadnego accommodation. Przylatuję o 01:10, wylatuję o 20:55.
 PM off
Kalispell lubi ten post.

#14 PostWysłany: 05 Lut 2017 15:43 
Awatar użytkownika

platynowy
mam pytanie, na które odpowiedź jest chyba oczywista, ale wolę sie upewnić - mam nadzieję, że mnie nie zbesztacie...

Mam lot QR, w ramach którego mam w obie strony długie przesiadki. Przed lotem mam zamiar wystąpić o darmową wizę tranzytową do 96 h. Jako że wiza ta może być (o ile dobrze doczytałem) wykorzystana w ramach jednej podróży tylko raz, mam zamiar skorzystać z niej w trakcie lotu powrotnego, gdy będę miał dłuższą przesiadkę (i wtedy udałbym się na zwiedzanie miasta), natomiast w trakcie lotu w tamtą stronę pozostałbym cały czas na terenie lotniska, bez opuszczania strefy tranzytowej. No i tu owo głupie pytanie - czy dobrze rozumiem, że na czas tego właśnie pobytu na terenie lotniska nie muszę występować o jakiś dodatkowy dokument?
Dodam, że będzie to długi pobyt na lotnisku, bo ok. 14 godzin (tak, wiem... Ale pozostawcie to bez komentarza. Mam nadzieję, że w saloniku znajdę wolny szezlong :lol: ). No i drugie "dodam, że" - oba loty mieszczą się w granicach ważności darmowej wizy tranzytowej (30 dni).
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 12 Lut 2017 00:12 

Loty: 31
Kilometry: 49 848
Ile przed wylotem składaliście wnioski o wizę? Do lotu zostało mniej niż miesiąc, lecz po wpisaniem nr rezerwacji pojawia sie informacja, że jeszcze za wcześnie.

-- 12 Lut 2017 00:13 --

*wpisaniu
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 12 Lut 2017 19:05 

Loty: 31
Kilometry: 49 848
Sorry za flood, ale sprawa chyba sie wyjaśniła. Nie chodzi o czas, tylko o codeshare. wiec darmowa wiza sie nie należy.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 13 Kwi 2017 16:57 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Oczywiście zapomniałem...termin odlotu 23 .04 Czy jak dziś zaaplikuję o wizę tranzytową to mam jeszcze szansę ją otrzymać?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 14 Kwi 2017 00:03 
Moderator forum

Loty: 124
Kilometry: 370 562
Zdążysz. A przynajmniej próbuj. :)
Ja aplikowałem 1 stycznia o 2 wizy. Jedną dostałem 3 stycznia, drugą 4 stycznia (bo musiałem ponownie dosłać kopie paszportu - była trochę niewyraźna).
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off
samaki9 uważa post za pomocny.

#19 PostWysłany: 18 Sie 2017 12:04 

Loty: 164
Kilometry: 437 762
Słuchajcie mam dziwny problem, wylot mam 7 września, w granicach czasowych się mieszczę ( jeżeli chodzi o darmową wizę) jak wpisuję nazwisko i numer rezerwacji to wszystko gra pokazuje mi odcinek na który przysługuje mi wiza ale przy wypełnianiu wniosku przy "Nationality" nie ma Polski :/ W ogóle nie ma krajów europejskich, ktoś się z tym spotkał ? Jak to można rozwiązać ?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 18 Sie 2017 12:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

darmowa-wiza-do-180-dni,1219,115722
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości