Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lip 2012 23:27 

Witam serdecznie,

Chciałabym się podzielić moim problemem (bo wizyty u psychoterapeuty są podobno bardzo drogie :P). Może kogoś też to spotkało? Może się zdarzy w przyszłości?

Przechodzę szybko do rzeczy. 21 lipca próbowałam dokonać zakupu biletów korzystając ze strony internetowej OLT Express- płatność kartą kredytową. Niestety po wpisaniu wszystkich danych (pasażerów, następnie karty kredytowej) i wybraniu opcji rezerwuj, pojawiła się informacja o błędzie- niezrealizowaniu transakcji. Zadzwoniłam na infolinię OLT Express, gdzie poinformowano mnie, że może to być problem przeglądarki internetowej. Spróbowałam więc po raz drugi zarezerwować bilet, korzystając z innej przeglądarki. Sytuacja niestety powtórzyła się. Ponownie dzwoniąc na infolinię, dowiedziałam się, że OLT ma problem z transakcjami wykonywanymi kartą kredytową i zakupu przez internet można dokonać tylko płacąc przelewem (niestety ilość banków jest dość znacznie ograniczona). Zależało mi na szybkim zakupie biletów, kupiłam więc bilety u innego przewoźnika (choć nie jest ich wielu, bo to trasa krajowa :(, na szczęście cena była bardzo podobna :P).
Jakież było moje zdziwienie, gdzie w następnym dniu (22 lipca), po zalogowaniu na konto internetowe zorientowałam się, że na mojej karcie kredytowej jest zablokowana kwota należna OLT EXPRESS, równa cenie biletów, które próbowałam kupić. Przecież sprawdzałam skrzynkę w dniu wcześniejszym, kilka godzin po próbie zakupu biletów, żeby sprawdzić czy nie dostałam e-meila w sprawie nieudanej transakcji itp. Po ponownym zalogowaniu na skrzynkę okazało się, że przyszedł do mnie e-mail z biletem! Szkoda tylko, że 10h po próbie kupna biletu i mimo wyraźnej informacji o nieudanej transakcji wyświetlonej na stronie! Szybki telefon na infolinię OLT (trzeci w ciągu 2 dni). Zmęczony Pan odpowiedział mi, że wiele klientów dzwoni w tej samej sprawie. Niestety nie był mi w stanie pomóc, udzielić jakiejkolwiek informacji. Zgłosiłam oczywiście reklamację. Jak na razie bez odpowiedzi, ale na to OLT ma przecież 30 dni. W między czasie rzeczona kwota została ściągnięta z mojej karty.

Rozumiem oczywiście, że bywają problemy z transakcjami kartą i w opisywanym przeze mnie przypadku nawaliło raczej centrum autoryzacji (eCARD bodajże). Próbuje dokonać zakupu, początkowo nieudanego według sprzedawcy, co nie jest prawdą, bo moja "transakcja wisi w systemie" i zostaje zrealizowana ze znacznym opóźnieniem- czy to znaczy, że dokonałam zakupu czy nie? Przecież chciałam kupić bilet i zapłacić, ale według sprzedawcy nie mogłam tego dokonać, więc zrezygnowałam. Ale czy sprzedawca wiedział, że zrezygnowałam? A co z całym systemem autoryzacji- ja im wysyłam wszystkie dane do mojej karty kredytowej, a ich system zwiesza się nie informując mnie o błędzie (informacja zwrotna na stronie była informacją od OLT Express, nie dostałam, żadnego e-meila o samej transakcji mimo tego, że go podawałam w formularzu wysyłanym do centrum autoryzacji). Czy mogę zaufać takiemu systemowi? (Pytanie ostanie chyba raczej retoryczne :)).
Dla OLT oczywiście karny ku*as za kontakt z klientem- zero informacji na infolinii i zero informacji na stronie internetowej o awarii.

Ech.. tak to jest jak ktoś chce na wakacje samolotami latać- trzeba było wybrać opcję 12h pociągiem nad morze w 30 stopniowym upale (50 stopni w pociągu :)). Idziesz do kasy, prosisz o bilet i z miejsca go dostajesz, a i płacić kartą można.

Pozdrawiam,
Beata
 Profil Relacje PM off  

Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN
#2 PostWysłany: 24 Lip 2012 23:30 

niebieski
no proszę, i to wszystko w 10 minut od założenia konta!

ile ci płacą? może też dałbym radę?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Lip 2012 23:36 

Hetman napisał(a):
no proszę, i to wszystko w 10 minut od założenia konta!

ile ci płacą? może też dałbym radę?

Wstyd się przyznać, ale ja zawsze klepie takie długie wypowiedzi w Wordzie a potem wklejam :oops: . Może to dlatego, że parę razy straciłam swoje wypociny przez błąd na stronie. Ale rozumiem skąd podejrzenia.

P.S. to praca w trybie nocnym by musiała być :D
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Lip 2012 23:46 

platynowy
OLT niestety tak ma. Wczoraj chciałem kupić bilet dla 2os w wieku 17 lat. Każdy inny przewoźnik pozwala na zakup takich biletów przez internet - niestety nie OLT. No to dzwonię na infolinię, chcę kupić bilety (nawet byłem w stanie przełknąć prowizję 15zł) jednak Pani z rozbrajającą szczerością powiedziała że mają problem z autoryzacją transakcji i nie wiadomo kiedy go rozwiążą, być może kolejnego dnia.

Jako że lot na jutro, kupiłem (droższe) bilety w LOT...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 63 gości