Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Kwi 2012 08:46 

Witam,
dotychczas gdy leciałam z bagażem nadawanym była to duża walizka. W tym roku mam trochę inny typ wyprawy i biorę ze sobą duży plecak turystyczny. Podejrzewam, że będę mogła go nadać (choć nie jest walizką ;P), ale nie wiem jakie są wymogi dotyczące plecaków. Wszystko musi być w głównej komorze?Nic nie może być w mniejszych, odstających kieszonkach? Nie mogłabym zostawić przywiązanego namiotu/śpiwora do plecaka?

Proszę o odpowiedź - jutro wyjazd i będę spokojniejsza jak mi odpowiecie:)
 Profil Relacje PM off  

Lato na chorwackiej Istrii 🏝️🌊 4* hotel z wyżywieniem i basenem za 2343 PLN Lato na chorwackiej Istrii 🏝️🌊 4* hotel z wyżywieniem i basenem za 2343 PLN
Lato nad jeziorem Michigan 🇺🇸 Fly&drive po Illinois od 2412 PLN 😍 Loty bezpośrednio PLL LOT ✈️ Lato nad jeziorem Michigan 🇺🇸 Fly&drive po Illinois od 2412 PLN 😍 Loty bezpośrednio PLL LOT ✈️
#2 PostWysłany: 27 Kwi 2012 09:44 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
niebieski
Hej, nadawałem kilka razy plecak (taki z 70 litrów) i nie było z tym problemu. Ładowałem go do wszystkich komór - zwróć tylko uwagę by się paski nie "majtały" bo na taśmie lotniskowej gdzieś się zaklinują i będzie lipa.
Zazwyczaj zabezpieczałem plecak folią (na lotnisku możesz to za opłatą owinąć - osobiście miałem swoją folię).
Co do namiotu to jeśli owiniesz go ściśle z plecakiem folią to nie powinno być problemu (sam nie ćwiczyłem ale widziałem ludzi tak robiących).
pozdrawiam

#3 PostWysłany: 27 Kwi 2012 09:50 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Musisz spelnic limit wagowy (wymiarowy tez, ale z tym raczej nie ma problemu) i tyle. Mozesz miec wszystko w kieszonkach czy tez podoczepiane. Ja zwykle mam karimate. Oczywiscie jest jakies ryzyko, ze cos sie urwie w trakcie transportu. Stad fajnie jest wrzucic plecak np. do worka po ziemniakach i zakleic tasma. Zreszta gdy widzialam jak kiedys gdy gosc ciagnal po ziemi przez kilkanascie metrow moj plecak za pare dobrych stowek to lepiej sie czuje z tym workiem ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Kwi 2012 11:35 

niebieski
mrowka napisał(a):
Musisz spelnic limit wagowy (wymiarowy tez, ale z tym raczej nie ma problemu) i tyle. Mozesz miec wszystko w kieszonkach czy tez podoczepiane. Ja zwykle mam karimate. Oczywiscie jest jakies ryzyko, ze cos sie urwie w trakcie transportu. Stad fajnie jest wrzucic plecak np. do worka po ziemniakach i zakleic tasma. Zreszta gdy widzialam jak kiedys gdy gosc ciagnal po ziemi przez kilkanascie metrow moj plecak za pare dobrych stowek to lepiej sie czuje z tym workiem ;)

wow, worek po ziemniakach, to jest chyba idealne rozwiazanie. Ja do tej pory wrzucalem plecak do mocnego worka foliowego.
Dodatkowo warto spiac np. pas biodrowy na odwort, dookola plecaka, w celu unikniecia tego ze ktos zniszczy klamre biodrowa.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Kwi 2012 15:43 

Ok, dziękuję za pomoc. :) Wrzucę wszystko do grubego worka i owinę taśmą.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Maj 2012 21:48 

Parę miesięcy temu wracałem Ryanem z Londynu z full plecakiem (85 litrów), Pani przy nadawaniu kazała mi zabezpieczyć wszystkie paski i przenieść na taśmę na bagaż specjalny. Tłumaczyła to troską, żeby plecak się nie uszkodził.

#7 PostWysłany: 15 Maj 2012 22:01 
Awatar użytkownika

Ja zawsze wkładam swój plecak w dwa worki na śmieci (120 litrów) i owijam taśmą. Robię też dziurkę w miejscu uchwytu do przenoszenia (i podklejam), żeby było gdzie przykleić tag.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Maj 2012 08:59 

niebieski
Wcześniej w użyciu były grube worki na śmieci + taśma klejąca, w tym roku byłam rozrzutna i kupiłam pokrowiec na plecak. Ma uchwyty do przenoszenia, zapinany na zamek, z możliwością powiększenia go. Jedyny minus to miejsce które zajmuje w plecaku, po złożeniu do najmniejszych on nie należy, chociaż w użyciu o niebo wygodniejszy od worków na śmieci.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości