Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Mar 2012 18:45 

Witam, dziś zarezerwowałem lot w OLT Express. W opcjach jest karta kredytowa i w to miejsce wpisałem moją kartę debetową BZWBK, transakcja od razu przeszła i dostałem numer potwierdzający. Ciekawi mnie jednak to, że normalnie zawsze w takich sytuacji odsyłało mnie do strony banku gdzie poprzez system 3D secure robiłem takie transakcje jak zwykły przelew. Co za tym idzie do tej pory każda transakcja karty była autoryzowana a w tym przypadku prawie od razu dostałem potwierdzenie tak jakby przewoźnik nawet nie zweryfikował płatności bo nawet z konta pieniądze nie zeszły. Oczywiście skontaktuje się z przewoźnikiem, ale chciałbym się dowiedzieć czy ktoś już miał taką sytuację/

Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN
#2 PostWysłany: 07 Kwi 2012 13:11 

Loty: 109
Kilometry: 184 649
Ktoś płacił w OLT Express kartą prepaid? Jak to wygląda, działa bez problemu? Mógłbym prosić o jakieś informacje?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Kwi 2012 13:33 
Awatar użytkownika

niebieski
mateusz.el napisał(a):
Ktoś płacił w OLT Express kartą prepaid? Jak to wygląda, działa bez problemu? Mógłbym prosić o jakieś informacje?

wpisujesz numery i placic, co ma nie dzialac? :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Kwi 2012 14:46 

Zbanowany
niebieski
rowniez placilem karta debetowa za bilet w olt. Na koncie zostala zalozona blokada i po kilku dniach pieniadze zostaly sciagniete na stale
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Kwi 2012 18:47 

Loty: 41
Kilometry: 64 228
Witam,

nie chciałam zakładać oddzielnego wątku, może ktoś będzie w stanie podpowiedzieć mi/pomóc tutaj :)

Chciałabym zakupić bilety w promocji studenckiej OLT na trasie Warszawa-Gdańsk - bilety po 50 zł. Niestety przy tej promocji możliwy jest zakup wyłącznie przy użyciu kart kredytowych Visa lub Mastercard.

Czy ktoś korzystał z tej promocji lub wie czy w jakikolwiek sposób możliwy jest zakup biletów w promocji przy użyciu karty debetowej/przelewu?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc:)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Kwi 2012 18:54 

platynowy
fabone napisał(a):
Czy ktoś korzystał z tej promocji lub wie czy w jakikolwiek sposób możliwy jest zakup biletów w promocji przy użyciu karty debetowej/przelewu?

Jeśli Twoja karta debetowa umożliwia płatności internetowe to powinieneś móc zapłacić bez problemu.

#7 PostWysłany: 16 Kwi 2012 19:24 

Dzięki :) spróbuję z moją kartą debetową mBankową jak tylko ktoś z infolinii łaskawie odbierze telefon :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Kwi 2012 12:28 

I jak udała się płatność karta debetową / prepaid? Też chcę skorzystać z promocji na loty OLT dla studentów a z 5 osób które mają lecieć kartę kredytowa ma tylko jedna...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Kwi 2012 21:16 

Od kilku dni próbuję połączyć się ze specjalną infolinią, która obsługuje tą promocję i... permanentnie "WSZYSCY KONSULTANCI SĄ ZAJĘCI" - bez względu na to, o której porze zadzwonisz... :/
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Kwi 2012 22:57 

O jej to może spróbuj jutro o 6 rano...trzymam kciuki za Ciebie i siebie bo tak się cieszyłam na Kraków w godzinę a nie 7,5 Z PKP
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 19 Kwi 2012 23:03 
Awatar użytkownika

srebrny
fabone napisał(a):
Od kilku dni próbuję połączyć się ze specjalną infolinią, która obsługuje tą promocję i... permanentnie "WSZYSCY KONSULTANCI SĄ ZAJĘCI" - bez względu na to, o której porze zadzwonisz... :/

Nie odkładaj słuchawki po usłyszeniu "Przepraszamy, ale obecnie wszyscy konsultanci są zajęci..." tylko zostaw, niech gra muzyczka. Ja po 15 minutach czekania się dodzwoniłem. Wydałem co prawda 10 zł na rozmowę, ale to już inna sprawa.

ari87 napisał(a):
O jej to może spróbuj jutro o 6 rano...trzymam kciuki za Ciebie i siebie bo tak się cieszyłam na Kraków w godzinę a nie 7,5 Z PKP

Call center działa od 8 do 20.

#12 PostWysłany: 20 Kwi 2012 11:54 

Do call center dodzwoniłam się bez problemu, jednak poproszono mnie o podanie nr karty daty ważności i kodu CVC. Płatności nie dokonałam bo skoro rozmowa jest nagrywana to jaką mam pewność, że dane z karty nie zostaną użyte także w innym celu. I jak to się ma do obowiązku ustawowego posiadacza karty do nieudostępniania kodu zabezpieczającego osobom nieuprawnionym?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 20 Kwi 2012 15:07 

Przecież jeśli chcesz płacic kartą przez telefon to musisz podac numer cvc, jest to zupełnie normalne.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 01 Maj 2012 12:51 

Loty: 109
Kilometry: 184 649
Mo tak, masz rację, ale z drugiej strony ryzyko i niepewność zawsze jest. W końcu podajesz komuś swoje dane karty. Teoretycznie takich rezerwacji jest dużo i to dla nich codzienność..no, ale...wiadomo.
Mam nadzieję, że już niedługo rezerwacje dla niepełnoletnich i seniorów umożliwią też przez internet.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 02 Maj 2012 11:56 

Call centre działa 24 cały czas:
Contact us
OLT Express Call Center: +48 58 735 55 55
Monday - Sunday: open 24 hours
E-mail: rezerwacja@oltexpress.com

Ja miałem problem z dokonaniem płatności moją kartą kredytową, więc wybrałem "Zapłać przelewem" - przekierowało do strony operatora płatności, gdzie następnie można było wybrać płatność kartą - tak zrobiłem, tam płatność przyjęło.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 54 gości