Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Sie 2012 16:48 

Witam

Mam problem z zapłaceniem za bilety na hiszpański pociąg RENFE kartą Prepaid MasterCard fly4free.pl

W momencie podawania danych do karty na stronie wymagane jest podanie Właściciela Karty.
1. Podawałem swoje imię i nazwisko tak jak mam to zarejestrowane na stronie prepaid.bzwbk.pl ale nie wchodzi
2. Próbowałem używać napisów z karty:
a) Fly4Free.pl - odrzuca bo są nieprawidłowe znaki
b) Tanie Latanie - nieprawidłowy właściciel

Kartę posiadam od roku, a dzisiaj wreszcie ją aktywowałem i wpłaciłem na nią pieniądze. Pomóżcie! Jak płaci się tą kartą?
 Profil Relacje PM off  

Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN
#2 PostWysłany: 30 Sie 2012 16:52 
Moderator forum

nie wiem co w kwestii wlasciciela karty,
zob artykul o kupowaniu biletow renfe , o ile nie widziales

viewtopic.php?f=18&t=4565&p=27468&hilit=tripadvisor*+renfe#p27468

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Sie 2012 16:58 

Hmm, z samą stroną RENFE nie mam problemu, chodzi mi o płatność kartą Prepaid Fly4Free.pl.
Próbowałem kartami debetowymi PKO BP i mBanku i mBanku EUR zapłacić ale niestety płatności tymi kartami nie przechodzą. Gdzieś wyczytałem, że można płacić Prepaidami BZWBK, dlatego postanowiłem spróbować z moją kartą Fly4free, ale nigdy jej nie używałem i nie bardzo wiem co mam tam podać.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Sie 2012 18:30 
Moderator forum

Skontaktuj się może z (tu użytkownikiem) zespół_bzwbk
:?:

+ poza tym, wysyłam Ci pw

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Sie 2012 08:56 
Awatar użytkownika

srebrny
drewman napisał(a):
Hmm, z samą stroną RENFE nie mam problemu, chodzi mi o płatność kartą Prepaid Fly4Free.pl.
Próbowałem kartami debetowymi PKO BP i mBanku i mBanku EUR zapłacić ale niestety płatności tymi kartami nie przechodzą. Gdzieś wyczytałem, że można płacić Prepaidami BZWBK, dlatego postanowiłem spróbować z moją kartą Fly4free, ale nigdy jej nie używałem i nie bardzo wiem co mam tam podać.

jak znam hiszpanskie systemy zakupow onLine [bo nie pamiętam dokladnie jak było w przypadku strony RENFE ] to strzelilbym ze chodzi o brak dodatkowego zabezpieczenia dla transakcji online, które jest normą w przypadku kart wydawanych w hiszpańskich bankach, chodzi o :

http://en.wikipedia.org/wiki/3-D_Secure

jeśli masz kartę z tym zabezpieczeniem / ktoś znajomy ma to spróbuj nią dokonać zakupu
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Sie 2012 10:30 

platynowy
Jest dokładnie tak jak pisze rw30. Udaje się tam zapłacić tylko kartą z aktywnym 3D Secure (kredytówki Citi i kredytówki/debetówki BZ WBK). Prepaidem nie przejdzie.

#7 PostWysłany: 31 Sie 2012 11:05 
Awatar użytkownika

srebrny
W Hiszpanii nawet w sklepie będzie ciężko zapłacić tą kartą w większości wypadków proszą Cię o dowód osobisty. Na pierwszych kartach prepaidowych z BZ WBK w miejscu nazwiska było Karta Premium i niestety sprzedawcy odmawiali autoryzacji tej karty, gdyż dane na karcie nie zgadzały się z danymi w dowodzie :D i na nic tłumaczenia że to karta bezimienna na okaziciela. Teraz może będzie łatwiej, bo na nowych kartach z BZ WBK w miejscu imienia i nazwiska jest puste pole.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 64 gości