Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Lip 2013 11:19 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 374
Kilometry: 541 022
Sprawdziłem z ciekawości PolFerries Świnoujście - Kopenhaga (na 1 dzień wypad jak znalazł). Cena dla 2 osób w kabinie 2 osobowej (ok, ok z oknem, ale bez okna jest niewiele tańsza) za rejs w te i wewte - czyli 2 noce na promie wyszło prawie 2 tys złotych. Taniej wychodzi cena podstawowa za 8 dniowy rejs po Środziemnym...
 Profil Relacje PM off  

Ucieknij przed zimą na Phuket 🏝️🌅✈️ Loty od 2327 PLN – wiele terminów first minute Ucieknij przed zimą na Phuket 🏝️🌅✈️ Loty od 2327 PLN – wiele terminów first minute
Piękne widoki, klimatyczne miasteczka i pyszna kuchnia 🇪🇸 Fly&drive po Kraju Basków za 493 PLN (✈️+🚗) Piękne widoki, klimatyczne miasteczka i pyszna kuchnia 🇪🇸 Fly&drive po Kraju Basków za 493 PLN (✈️+🚗)
#2 PostWysłany: 23 Lip 2013 11:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Roku napisał(a):
Sprawdziłem z ciekawości PolFerries Świnoujście - Kopenhaga (na 1 dzień wypad jak znalazł). Cena dla 2 osób w kabinie 2 osobowej (ok, ok z oknem, ale bez okna jest niewiele tańsza) za rejs w te i wewte - czyli 2 noce na promie wyszło prawie 2 tys złotych. Taniej wychodzi cena podstawowa za 8 dniowy rejs po Środziemnym...

jeszcze taniej wyjdzie podróż materacem, ale spis producentów znajdź sobie sam
Image
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Lip 2013 11:44 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
te rejsy to chyba tylko jak ktoś się przeprowadza, z rodzina i z samochodem, to może wtedy jest sens tym płynąć.

#4 PostWysłany: 23 Lip 2013 11:48 
Awatar użytkownika

srebrny
NamteH chyba nigdy promem nie jechałeś
wbrew pozorom obłożenie jest duże, spory odsetek to TIRy
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Lip 2013 16:19 
Moderator forum
Awatar użytkownika

cypel napisał(a):
Roku napisał(a):

jeszcze taniej wyjdzie podróż materacem, ale spis producentów znajdź sobie sam
Image

Urzekła mnie twoja historia, nie chwaliłeś się podróżą takim fajnym środkiem lokomocji. Sprawdź sobie ceny innych pływających po Bałtyku przewoźników. Stena z rejsem do Karlskrony na 2 dni za 300 zł (promocja trwa cały czas), luksusowy Color Line gdzie można znaleźć bez problemu rejsy za 900 zł z Kilonii do Oslo i z powrotem. Nie wspomnę już o Vikingu za grosze pomiędzy Turku a Sztokholmem, czy niewiele droższych kursach Helsinki Sztokholm (600-900 zł RT). Jak to się ma do prawie 2tys PLN w Polferries? Także daruj sobie te uwagi, jak chcesz to pływaj 2 nocki za 2000 na trasie Swinoujście - Kopenhaga - Swinoujscie , ja za tyle przewiozę w sierpniu 3 osoby na trasie Sztokholm Turku Sztokholm Helsinki Sztokholm Marienhamm Sztokholm łącznie 5 nocy i zostanie jeszcze na śniadania na promie oraz na samolot do Skavsty.

A może po prostu nie zwróciłeś uwagi na profil tej strony? To nie jest podrozuj-najdrozej-jak-mozna.pl Tirowców też nasze podróże mało interesują.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Lip 2013 09:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Zanim znowu zaczniesz mącić i wprowadzać w błąd. Tak się składa, że znam realia i ceny bo zajmuje się tym na co dzień zawodowo. To, że udało Ci się coś kupić tanio to nie znaczy, że to jest regularna cena. PŻB też ma promocje podobne do Steny. Nie chcę bronić PŻB bo faktycznie cena/jakość raczej kiepska, ale bądźmy uczciwi. Mają np KOPENHAGA EXPRESS > Wycieczka 2-dniowa za 390 PLN. http://www.polferries.pl/turystyka/wyci ... ieczki/535

wklejam screeny rezerwacji innych kompanii
Dla jasności, wszystkie rezerwacje w tym samym (pierwszym z brzegu) terminie 5-12.08.2013 dla 2 dorosłych + 1 dziecko w wieku nastoletnim. Pasażerowie piesi bez samochodu, wybrałem najtańsze dostępne kabiny a nie miejsca w kabinie.
podróż w te i nazad, nocne przejścia
sprawa wygląda tak:
PŻM Świnoujście-Ystad-Świnoujście -1647,84 PLN
Color Kiel-Oslo-Kiel - 686 EUR (tak na marginesie color to żaden luksus, normalny prom)
PŻB Świnoujście-Kopenhaga-Świnoujście - 2234,19 PLN
Stena Gdynia-Karlskrona-Gdynia - 1902 PLN
Viking Sztokholm-Helsinki-Sztokholm - 319 EUR (tu nie wziąłem najtańszej dostępnej kabiny bo podróż przypomina jazdę węglarką, praktycznie w zęzach i bez toalety)
Silja Sztokholm-Helsinki-Sztokholm - 311 EUR (i tu jestem mocno zdziwiony bo silja przeważnie była sporo droższa od vikinga, jak się okazuje mariaż z tallinkiem wyszedł na dobre klientom)

więc, gdzie te magiczne ceny za grosze ?

Załączniki:
pżm.jpg
pżm.jpg [ 69.62 KiB | Obejrzany 1573 razy ]
color.jpg
color.jpg [ 94.75 KiB | Obejrzany 1573 razy ]
pżb.jpg
pżb.jpg [ 82.87 KiB | Obejrzany 1573 razy ]
stena.jpg
stena.jpg [ 81.57 KiB | Obejrzany 1573 razy ]
viking.jpg
viking.jpg [ 56.02 KiB | Obejrzany 1573 razy ]
silja.jpg
silja.jpg [ 83.38 KiB | Obejrzany 1573 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Lip 2013 10:54 
Moderator forum
Awatar użytkownika

OK nie zauważyłem cen wycieczek Polferries, sprawdziłem po prostu normalne rejsy w kabinie dwuosobowej. Jednak i tak niewiele to zmienia. Z uporem godnym lepszej sprawy przyczepiłeś się, gdy po prostu stwierdziłem że Polferries jest b. drogi i w żaden sposób nie atakowałem Twojego 1-szego postu.

Wróćmy do konkretów, czyli cen. Znalazłeś w Polferries wycieczkę tzw round trip albo cruise dla dwóch osób (czyli 2 noce na promie + 1 dzień zwiedzanie miasta) za 800PLN. Zaskakujące, że "zajmujesz się tym zawodowo" i nie potrafisz znaleźć banalnie prostych do odnalezienia ofert Steny na cruise Gdynia-Karlksrona-Gdynia za 299 zł albo Vikinga na trasie Sztokholm-Helsinki-Sztokholm za niecałe 100 euro (a nie 318). Już naprawdę nie chcę wspominać, że Sztokholm-Turku-Sztokholm w Vikingu w klasie A kabin jest do nabycia za 40 euro.... a B za 21 euro....

Image

Podsumowując - mamy takie ceny rejsów cruise

Polferries - 800 PLN
Stena - 299 PLN
Viking - 400 PLN lub 160 PLN lub nawet 80 PLN (na różnych trasach, ale cały czas dwudniowy Cruise z kabiną).

Czy powinienem wspominać, że w Polferries mamy w cenie miejsce w kabinie 4-osobowej a w pozostałych - tych tańszych - całą kabinę dla siebie?

I to tylko było przyczyną mojego pierwszego posta. B. wysoka cena podróży dla zwykłych turystów w Polferries, a nie tirowców.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Lip 2013 11:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Roku napisał(a):

Wróćmy do konkretów, czyli cen. Znalazłeś w Polferries wycieczkę tzw round trip albo cruise dla dwóch osób (czyli 2 noce na promie + 1 dzień zwiedzanie miasta) za 800PLN. Zaskakujące, że "zajmujesz się tym zawodowo" i nie potrafisz znaleźć banalnie prostych do odnalezienia ofert Steny na cruise Gdynia-Karlksrona-Gdynia za 299 zł albo Vikinga na trasie Sztokholm-Helsinki-Sztokholm za niecałe 100 euro (a nie 318).

Podsumowując - mamy takie ceny rejsów cruise

Polferries - 800 PLN
Stena - 299 PLN
Viking - 400 PLN lub 160 PLN lub nawet 80 PLN (na różnych trasach, ale cały czas dwudniowy Cruise z kabiną).

Czy powinienem wspominać, że w Polferries mamy w cenie miejsce w kabinie 4-osobowej a w pozostałych - tych tańszych - całą kabinę dla siebie?

ja nie wiem jak mam się do Ciebie zwracać, skoro słowa pisanego nie rozumiesz a obrazków nie przyswajasz
PŻB to 390 PLN za osobę
Stena 299 PLN za osobę PRZESTAŃ MANIPULOWAĆ i zrób screena dla 2 dorosłych osób
więc jest 2x299=598 PLN + dziecko, poza tym cena jest od 299 PLN a nie 299
Czy powinienem wspominać, że w PŻB mamy w cenie śniadanie, obiad i podwieczorek a w Stenie NIE
a rzeczywistość wygląda tak
screen z tej samej rezerwacji co Ty niby rzekomo masz za 299 PLN

poza tym dla vikinga wybrałeś opcję cruise, która ma się nijak do zwykłego przejazdu
nie odróżniasz podstawowych terminów

Załączniki:
stena.jpg
stena.jpg [ 125.73 KiB | Obejrzany 1521 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 24 Lip 2013 15:21 
Moderator forum
Awatar użytkownika

cypel napisał(a):
ja nie wiem jak mam się do Ciebie zwracać, skoro słowa pisanego nie rozumiesz a obrazków nie przyswajasz
PŻB to 390 PLN za osobę
Czy powinienem wspominać, że w PŻB mamy w cenie śniadanie, obiad i podwieczorek a w Stenie NIE
a rzeczywistość wygląda tak
screen z tej samej rezerwacji co Ty niby rzekomo masz za 299 PLN

poza tym dla vikinga wybrałeś opcję cruise, która ma się nijak do zwykłego przejazdu
nie odróżniasz podstawowych terminów

Myślę że ten filmik zakończy ten bezsensowny bełkot.

(pełny ekran zalecany)

Na filmiku jeden cruise (2 noce na statku, dzień na zwiedzanie) za 80 euro, chociaż przy Silji nie będę się upierać, bo na razie nie da się ukończyć rezerwacji, być może padł im system. Drugi cruise - Stena Line Gdynia Karlskrona Gdynia - dla dwóch osób za 299 zł. Vikinga widzę że nawet już nie próbujesz podważać ich ceny.

Porównajmy oferty maksymalnie je do siebie upodabniając. Chodzi o to żeby wypłynąć pozwiedzać coś nowego i wrócić - dwie osoby i własna kabina. Super, gdy można zostawić bagaż (a można).

Polferries - 900zł (dopłata za własną kabinę) rejs Swinoujscie - Ystad i wyprawa do Kopenhagi. Pobyt w Kopenhadze UWAGA! ok 3 godzin. W cenie 3 posiłki. Cała impreza trwa 24h. Nieznany typ kajut.

Stena Line - 299 zł + dopłata za śniadania = 120 zł razem 420zł. W cenie 2 posiłki dla dwóch osób. Impreza trwa 40 godzin, mamy cały dzień na zwiedzanie Karlskrony. Kabina podstawowa bez okna.

Viking Line - 98 euro + dopłata za śniadania 40 euro, razem 138 euro. W cenie 2 posiłki dla dwóch osób. Impreza trwa 40 godzin, mamy 7-8h na zwiedzanie Helsinek. Kabina klasy średniej,

Mniej wrażliwi mogą wziąć kabinę podstawową i zaoszczędzą jeszcze 26 euro, mogą wziąć wałówkę i zaoszczędzą jeszcze 40 euro, lub mogą zabrać znajomych, dzięki czemu dostaną kabinę 4-osoby w tej samej cenie. Najniższy możliwy koszt transportu pary na tej trasie w dwie strony wyniesie ok 40 euro (czyli 170zł).

Z Silją nie mam doświadczenia, możliwe, że cena 80 euro za średnią kabinę którą zamieszczam na filmiku, to jakiś błąd, bo wywala mnie przy próbie sfinalizowania transakcji.

Cytuj:

Dałem filmik i udowodniłem. Byłbyś w stanie przeprosić że oskarżasz mnie o manipulowanie?Masz jakieś udziały w Polferries, że tak bronisz ich kosmicznych cen?

PS: To nie jest forum dla tirowców. 99% ludzi tutaj chce pozwiedzać za przystępną cenę, a Polferries takich przystępnych cen nie oferuje. Widać upatruje target w tirowcach. Jak - niedaleko szukając - tirówki jakieś. Czym różni się dla nas - zwykłych zwiedzaczy - rejs typu cruise od innego? Statek płynie bokiem, a może tyłem? Już ci mówię czym. Na tych innych rejsach bagaż należy ze sobą zabrać ze statku i zwiedzać objuczonym, albo szukać przechowalni. Na cruise można zostawić w kajucie. Co oznacza, ze dla zwiedzaczy cruise jest po prostu wygodniejszy.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Lip 2013 08:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Oczywiście, że manipulujesz
najpierw zestawiasz ceny cruise z rozkładowym rejsem, później wyciągasz cenę z oferty partnerskiej, gdzie normalna cena jest 2x wyższa

nie bronię PŻB bo ceny mają absurdalne (biorąc pod uwagę ich styraną flotę) tak samo jak absurdalne są ceny nieruchomości w Trójmieście czy Warszawie.

Cruise różni się tym, że to po prostu wycieczka, przeważnie 1/2 dniowa, wyjście z portu, zawinięcie do portu, krótki pobyt i powrót i ma się to nijak do podróży załóżmy w te i z powrotem z np. miesięczną przerwą.
Ja rozumiem, że dla kogoś sama podróż promem może być atrakcją, ale prom to taki sam środek lokomocji jak samochód czy samolot. Ma dowieźć z punktu A do punktu B, tyle tylko, że komfort podróżowania jest znacznie lepszy.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Wrz 2013 00:42 
Moderator forum
Awatar użytkownika

cypel napisał(a):
Oczywiście, że manipulujesz
najpierw zestawiasz ceny cruise z rozkładowym rejsem, później wyciągasz cenę z oferty partnerskiej, gdzie normalna cena jest 2x wyższa

Na filmiku są ceny tylko i wyłącznie za rejsy cruise. Poniżej sam piszesz o Polferries że mają absurdalne ceny, a jednocześnie ciągniesz temat. Więc o co się tobie rozchodzi właściwie? Oferta partnerska jest dostępna w Stenie stale i od dłuższego czasu. Dziwi cię że na forum podróżniczych wiemy o tej ofercie?

cypel napisał(a):
nie bronię PŻB bo ceny mają absurdalne (biorąc pod uwagę ich styraną flotę) tak samo jak absurdalne są ceny nieruchomości w Trójmieście czy Warszawie.

To czemu ciągniesz ten temat? Tylko o ich absurdalne ceny chodziło mi w pierwszym moim poście w tym temacie. Czyli przyznałeś mi rację, ale dalej piszesz niewiadomooczym?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Wrz 2013 01:05 
Awatar użytkownika

srebrny
chodzi o to, że nieuczciwie zestawiłeś oferty, manipulując
mam nadzieję, że wreszcie pojąłeś różnicę między cruise a zwykłym przejazdem
to teraz porównaj zwykły przejazd polferries z vikingiem i się okaże że oferta vikinga nie jest aż tak dużo tańsza o czym sam napisałeś w innym wątku
Roku napisał(a):
Na koniec warto pamiętać, że rejsy weekendowe (piątki) są droższe niż inne w tygodniu. Tego nie wziałem pod uwagę przy kalkulacji i dopłaciłem kilkadziesiąt euro. No i że jedynie rejsy typu Cruise są tanie. Później załączę jakieś materiały foto/video.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Wrz 2013 01:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

cypel napisał(a):
chodzi o to, że nieuczciwie zestawiłeś oferty, manipulując

Wręcz przeciwnie. Zestawiłem to co znalazłem w Polferries, z tym co znalazłem wcześniej u innych przewoźników. To z nieznajomości serwisu i usług Polferries wynikało, że normalny rejs porównałem z cruise-ami z innych linii. Jednak później maksymalnie zbliżyłem oferty wszystkich linii do siebie, a i tak wyszło na moje (na b. duże ceny rejsów w Polferries). Ty zaś - zajmując się tym zawodowo!!! zacząłeś epatować ceną z Polferries 390 zł nie pisząc ani słowa, że chodzi jedynie o 1 osobę i o miejsce w kabinie a nie pełną kabinę. Zawodowo zmanipulowałeś.
cypel napisał(a):
mam nadzieję, że wreszcie pojąłeś różnicę między cruise a zwykłym przejazdem

Opisz to w Wikipedii. Nie ma jeszcze takiego hasła.
cypel napisał(a):
to teraz porównaj zwykły przejazd polferries z vikingiem i się okaże że oferta vikinga nie jest aż tak dużo tańsza o czym sam napisałeś w innym wątku

Porównaj cenę lotu 06.09.2013 LOT-em z WAW do Heatrow (1180 zł) i Wizzairem z WAW do Luton (1400zł). Zastanów się następnie, dlaczego to Wizzair nazywają ultra tanim przewoźnikiem. Na F4F liczy się to, za ile możemy znaleźć i kupić transport/nocleg, a nie to ile kosztuje "normalnie". Cokolwiek to znaczy.

I tradycyjnie już powtórzę: udowodniłem, że najlepsze ceny w Polferries są ze 2x wyższe od innych przewoźników, ty nawet napisałeś że są absurdalne, ale i tak kontynuujesz temat niewiadomoczym.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 05 Wrz 2013 07:16 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Pierwszy post wydzielam do odpowiedniego działu, a w tym temacie może się dalej kłócić.
Jeżeli chodzi o mnie Cypel dostałbyś ode mnie +1 za dobry post :)
Miłego dnia.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 05 Wrz 2013 09:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Roku napisał(a):
Zestawiłem to co znalazłem w Polferries, z tym co znalazłem wcześniej u innych przewoźników. To z nieznajomości serwisu i usług Polferries wynikało, że normalny rejs porównałem z cruise-ami z innych linii. Jednak później maksymalnie zbliżyłem oferty wszystkich linii do siebie, a i tak wyszło na moje (na b. duże ceny rejsów w Polferries)

dobre sobie
tak maksymalnie zbliżyłeś ceny, że dla steny wyciągnąłeś ofertę partnerską niczym królika z kapelusza. Osoby nie należące do programu lojalnościowego partnerów Steny Line bulą normalną cenę o której pisałem, czyli od 299 PLN
wracając do vikinga i podróży za grosze to wg moich wyliczeń zapłaciłeś zirka about 184 EUR co daje nam po dzisiejszym kursie (4,28) 787 PLN
czy to taka duża różnica między tym a 900 PLN PŻB ? Wiem, że na forum f4f za 10 PLN ludzie są w stanie pozbyć się nerki, ale obiektywnie patrząc to nie jest przepastna różnica w cenie.
PŻB ma też ofertę 3 dniową za 370 PLN za OSOBĘ, 3 noclegi na promie + śniadania + miejsce w kabinie 4 osobowej, do Nynashamn k. Sztokholmu

Roku napisał(a):
Opisz to w Wikipedii. Nie ma jeszcze takiego hasła.

nie muszę, w anglojęzycznej wersji jest to opisane, ale Ty jako stary wilk morski z kilkunastoletnim bagażem doświadczeń, przemierzający oceany, możesz zawsze rozwinąć wątek
Roku napisał(a):
Porównaj cenę lotu 06.09.2013 LOT-em z WAW do Heatrow (1180 zł) i Wizzairem z WAW do Luton (1400zł). Zastanów się następnie, dlaczego to Wizzair nazywają ultra tanim przewoźnikiem. Na F4F liczy się to, za ile możemy znaleźć i kupić transport/nocleg, a nie to ile kosztuje "normalnie". Cokolwiek to znaczy.

owszem, ale żeby uczciwie wydać werdykt trzeba uczciwie zestawić ceny a nie ceny "partnerskie" i "cruise" z regularnymi
w Locie też się trafiały oferty w bardzo okazyjnych cenach (http://www.fly4free.pl/hit-super-tanie-loty-pll-lot/ , http://www.fly4free.pl/pll-lot-baltyk-j ... -warszawy/ ), ale czy to znaczy, że tak jest zawsze, nie. Tak samo lowcosty nie zawsze są tańsze i dlatego nie można generalizować

zgadzam się, że istotne jest znaleźć dobrą ofertę w niskiej cenie, ale powtórzę po raz kolejny Twoje zestawienie jest NIERZETELNE i NIEUCZCIWE

JIK napisał(a):
Pierwszy post wydzielam do odpowiedniego działu, a w tym temacie może się dalej kłócić.

Sit nox cum somno, sit sine lite dies
z mojej strony koniec
miłego dnia JIK i Roku
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 05 Wrz 2013 10:24 
Moderator forum
Awatar użytkownika

cypel napisał(a):
tak maksymalnie zbliżyłeś ceny, że dla steny wyciągnąłeś ofertę partnerską niczym królika z kapelusza. Osoby nie należące do programu lojalnościowego partnerów Steny Line bulą normalną cenę o której pisałem, czyli od 299 PLN
wracając do vikinga i podróży za grosze to wg moich wyliczeń zapłaciłeś zirka about 184 EUR co daje nam po dzisiejszym kursie (4,28) 787 PLN
czy to taka duża różnica między tym a 900 PLN PŻB ? Wiem, że na forum f4f za 10 PLN ludzie są w stanie pozbyć się nerki, ale obiektywnie patrząc to nie jest przepastna różnica w cenie.
PŻB ma też ofertę 3 dniową za 370 PLN za OSOBĘ, 3 noclegi na promie + śniadania + miejsce w kabinie 4 osobowej, do Nynashamn k. Sztokholmu

Najtańsza podróż Vikingiem kosztowała nas 88 euro. Akurat w klasie A i z 3 śniadaniami. Druga 140 euro. W kabinie B i z 6 śniadaniami. Dodajmy że za 3 osoby we własnej kabinie. Bo to Polferries oferuje warunki hostelowe i noclegi z nieznajomymi. To tyle w temacie wyciągania królika z kapelusza, a swoje wyliczenia co do tego ile zapłaciliśmy możesz sobie.... zweryfikować powtórnie.

Oferta programów partnerskich Steny jest stała, wisi od b. długiego czasu i doskonale widoczna dla każdego.

Odsyłam jeszcze raz do filmiku

i do postu viewtopic.php?p=265268#p265268 zawierającego szczegółowe wyliczenia przy maksymalnie zbliżonych ofertach różnych przewoźników i jasno ukazującym przepaść cenową pomiędzy Polferries a resztą.

cypel napisał(a):
owszem, ale żeby uczciwie wydać werdykt trzeba uczciwie zestawić ceny a nie ceny "partnerskie" i "cruise" z regularnymi
w Locie też się trafiały oferty w bardzo okazyjnych cenach (http://www.fly4free.pl/hit-super-tanie-loty-pll-lot/ , http://www.fly4free.pl/pll-lot-baltyk-j ... -warszawy/ ), ale czy to znaczy, że tak jest zawsze, nie. Tak samo lowcosty nie zawsze są tańsze i dlatego nie można generalizować

wspomniany post viewtopic.php?p=265268#p265268 zawiera najbardziej do siebie zbliżone oferty, które mogłyby zainteresować użytkowników F4F. Wkleję go jeszcze raz, bo zdajesz się go nie zauważać i ignorować.

Kod:
Na filmiku jeden cruise (2 noce na statku, dzień na zwiedzanie) za 80 euro, chociaż przy Silji nie będę się upierać, bo na razie nie da się ukończyć rezerwacji, być może padł im system. Drugi cruise - Stena Line Gdynia Karlskrona Gdynia - dla dwóch osób za 299 zł. Vikinga widzę że nawet już nie próbujesz podważać ich ceny.

Porównajmy oferty maksymalnie je do siebie upodabniając. Chodzi o to żeby wypłynąć pozwiedzać coś nowego i wrócić - dwie osoby i własna kabina. Super, gdy można zostawić bagaż (a można).

Polferries - 900zł (dopłata za własną kabinę) rejs Swinoujscie - Ystad i wyprawa do Kopenhagi. Pobyt w Kopenhadze UWAGA! ok 3 godzin. W cenie 3 posiłki. Cała impreza trwa 24h. Nieznany typ kajut.

Stena Line - 299 zł + dopłata za śniadania = 120 zł razem 420zł. W cenie 2 posiłki dla dwóch osób. Impreza trwa 40 godzin, mamy cały dzień na zwiedzanie Karlskrony. Kabina podstawowa bez okna.

Viking Line - 98 euro + dopłata za śniadania 40 euro, razem 138 euro. W cenie 2 posiłki dla dwóch osób. Impreza trwa 40 godzin, mamy 7-8h na zwiedzanie Helsinek. Kabina klasy średniej,

Mniej wrażliwi mogą wziąć kabinę podstawową i zaoszczędzą jeszcze 26 euro, mogą wziąć wałówkę i zaoszczędzą jeszcze 40 euro, lub mogą zabrać znajomych, dzięki czemu dostaną kabinę 4-osoby w tej samej cenie. Najniższy możliwy koszt transportu pary na tej trasie w dwie strony wyniesie ok 40 euro (czyli 170zł).

Z Silją nie mam doświadczenia, możliwe, że cena 80 euro za średnią kabinę którą zamieszczam na filmiku, to jakiś błąd, bo wywala mnie przy próbie sfinalizowania transakcji.

cypel napisał(a):
zgadzam się, że istotne jest znaleźć dobrą ofertę w niskiej cenie, ale powtórzę po raz kolejny Twoje zestawienie jest NIERZETELNE i NIEUCZCIWE

Wskaż w którym miejscu to zestawienie jest nierzetelne i nieuczciwe. I dlaczego ustawicznie manipulujesz ofertami, przedstawiając Polferries z ich ofertą hostelową typu miejsce w kajucie jako równoważne ofercie innych przewoźników oferujących całą kajutę. Tobie jest obojętne czy śpisz na dworcu, czy w hotelu?

cypel napisał(a):
z mojej strony koniec

No nareszcie. Ileż czasu można negować istnienie b. wysokich cen Polferries dla zwykłych podróżników jednocześnie pisząc, że Polferries ma absurdalne ceny.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 05 Wrz 2013 11:55 
Awatar użytkownika

srebrny
jednak nie koniec :lol:
Roku napisał(a):

Najtańsza podróż Vikingiem kosztowała nas 88 euro. Akurat w klasie A i z 3 śniadaniami. Druga 140 euro. W kabinie B i z 6 śniadaniami. Dodajmy że za 3 osoby we własnej kabinie. Bo to Polferries oferuje warunki hostelowe i noclegi z nieznajomymi. To tyle w temacie wyciągania królika z kapelusza, a swoje wyliczenia co do tego ile zapłaciliśmy możesz sobie.... zweryfikować powtórnie.

brawo jasiu
napisz ile jeszcze kosztowała Cie 3 podróż
i uściślijmy - 2 osoby dorosłe + dziecko w kabinie, co nie jest bez znaczenia
poza tym kabina klasy A nie różni się znacząco od B o czym sam napisałeś
Roku napisał(a):
Do Mariehamm płynęliśmy Cinderellą. Prom fajny, chociaż głowy nie urywa. Widać że ma już z 15 lat. Kabina typu A (to samo co B, tylko okno było - nie polecam, chyba że ktoś musi mieć okno w pokoju).

Roku napisał(a):
I dlaczego ustawicznie manipulujesz ofertami, przedstawiając Polferries z ich ofertą hostelową typu miejsce w kajucie jako równoważne ofercie innych przewoźników oferujących całą kajutę.

PŻB za dopłatą oferuje całą kabinę i te 900 PLN to cała kabina o czym sam pisałeś Polferries - 900zł (dopłata za własną kabinę) więc o jakim hostelu bredzisz
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 05 Wrz 2013 13:11 
Moderator forum
Awatar użytkownika

cypel napisał(a):
brawo jasiu

a za co stasiu?

cypel napisał(a):
napisz ile jeszcze kosztowała Cie 3 podróż

Ależ proszę uprzejmie. Ceny bez wyżywienia

Image

cypel napisał(a):
i uściślijmy - 2 osoby dorosłe + dziecko w kabinie, co nie jest bez znaczenia

Niestety - fusy z których wróżysz oszukują cię. Płynęły 3 osoby dorosłe. Co więcej, Viking Line sprzedaje kabiny a nie miejsca w nich, więc gdyby płynęła czwarta osoba, dopłacilibyśmy tylko za śniadania dla niej. Aby to jasniej wytłumaczyć na przykładzie rejsu za 88 euro... 55 euro to cena kabiny typu A, obojętnie czy płyną nią 1, 2 czy 4 osoby. Ok. 30 euro za 3 śniadania. A ceny zaczynają się od 13 euro.

Image

cypel napisał(a):
poza tym kabina klasy A nie różni się znacząco od B o czym sam napisałeś

A jakie to ma znaczenie? Dopłaciliśmy 20 euro do kabiny A (z podstawowej ceny kabiny typu C) bo mieliśmy taki kaprys i stać nas, żeby nie oddawać nerki za 10 zł. Napisałem o tym tylko dlatego, żeby inni wiedzieli, że jedyna róznica to brudne okno i za nie płacimy tyle i tyle pienędzy dodatkowo. To kolejny plus dla Viking Line, że oferuje tanie podróże już od bodajże 13 euro, z wyborem typu kabiny i z wyborem wyżywienia, podczas gdy Polferries tego nie robi, tylko wali ceny po kilkaset złotych. 900 za parę na wyliczonym przeze mnie przykładzie.

Image

cypel napisał(a):
PŻB za dopłatą oferuje całą kabinę i te 900 PLN to cała kabina o czym sam pisałeś Polferries - 900zł (dopłata za własną kabinę) więc o jakim hostelu bredzisz

Piszę o hostelu, bo brnąc w manipulacje cały czas wyciągasz jakieś oferty Polferries ze spaniem we wspólnych kajutach ani razu o tym nie wspominając. I porównujesz je z ofertami innych przewoźników gdzie kajuty są na wyłączność. I jakoś przez przypadek zapomina ci się o tym wspomnieć. Podobnie jak o tym, że oferta rejsu z Polferries za 900 zł/para to 24 godziny, podczas gdy u innych są to rejsy 40 godzinne. Viking ma rejs 24 godzinny zaczynając od 13 euro/para.... bez jedzenia co prawda. Ale chociaż wybór jest...

Jednocześnie mnie zarzucasz manipulacje, podczas gdy postarałem się maksymalnie zbliżyć oferty do siebie i wprost pytam, gdzie moje zestawienie jest nierzetelne??!!

Cały ten temat to jakiś kosmos. Piszesz że Polferries ma ceny absurdalne, po czym ich bronisz, podczas gdy daję ci co chwilę dowody, że rejsy u innych przewoźników są ZNACZNIE tańsze.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 05 Wrz 2013 13:12 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 304 053
Chce wam się, serio ? :D
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 05 Wrz 2013 13:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Roku napisał(a):

Image

:lol:

jechałeś w kabinie B czy Q ?
Q to węglarka, pod pokładem samochodowym bez łazienki i toalety i ma się nijak do kabiny B która kosztuje dla twoich 3 osób od 139 EUR + posiłki ? Pisałeś też o dodatkowej dopłacie weekendowej, która jest znaczna i w B ze 139 EUR robi się 209 EUR + posiłki

zapomniałeś dodać, że cruise ze Sztokholmu na Alandy jest bez zejścia na ląd
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości