Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Sie 2013 13:40 

Witam,
od piątku usiłuje zarezerwować lot w wizzair. Częściowo chcę zapłacić z konta wizzair.
Wybieram formę płatnosci z konta wizzair i tu zaczyna się problem. Po zapłacie, wyświetla się informacja:
"Weryfikacja danych potra dłużej niż zwykle. Proszę regularnie odświeżać stronę internetową..."
Status trnsakcji: "Oczekianie, brak możliwości dokonania zmian"
Po kilkudziesięciu minutach strona wygasa. Próboałem tak trzy razy i odpuściłem.
Mógłbym zapłacić kartą, ale nie wiem czy moje trzy próby rezerwacji nie są aktywne i dalej gdzieś wiszą w systemie. Czy nie zdubluje rezerwacji. Za jedną zapłacę kartą, a póżniej za tą samą dokona się płatność z konta wizzair.
Co w tej sytuacji robić. Czy mieliście taki problem?
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka do Asturii: loty do Hiszpanii Lufthansą z 4 miast od 509 PLN Wycieczka do Asturii: loty do Hiszpanii Lufthansą z 4 miast od 509 PLN
Loty (z dużym bagażem) do Wietnamu: bilety do Hanoi z Warszawy za 2535 PLN Loty (z dużym bagażem) do Wietnamu: bilety do Hanoi z Warszawy za 2535 PLN
#2 PostWysłany: 04 Sie 2013 15:18 

platnosc-punktami-wizz,181,21325
 PM off  

#3 PostWysłany: 04 Sie 2013 21:39 

Tak istotnie jest tam kilka postów w tym temacie, tyle, że nie ma konkretnej odpowiedzi... Nie wiemy czy problem wynika z tego, że brak już w wizzair możliwości częściowej zapłaty za lot punktami czy może coś nie tak z ich systemem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Sie 2013 11:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Bo jednej, konkretnej odpowiedzi nie ma. Wizz mówi, że nadal można płacić punktami + dopłacać resztę, a ludzie donoszą, że ostatnio jest to niemożliwe (chociaż niektórym się czasami udaje).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Sie 2013 13:08 

Zgłosiłem problem jak wyżej do wizzair, podając numer lotów które chcę zarezerwować. Nie było odpowiedzi, zamiast tego, co dzień WYZSZA CENA KTÓREGOŚ Z MOICH 2 lotów.
Wiedząc , że będzie lipa z częściowej zapłaty punktami, od razu w pierwszym dałem dyspozycję przelewu pozostałych punktów. Trwa to już piąty dzień i na tą chwilę po podwyżkach o których piszę już mi braknie kwoty z konta wizz.
Oczywiście rezerwowałem już hotele i ewenty
TO SKANDAL! Tak działają oszuści z wizzair w trosce o swoich pasażerów.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Sie 2013 11:52 

Podepnę się pod temat.
Mam zebranych trochę funduszy na koncie Wizz.
Przy płatności nie mam wyboru płatności z konta. Jestem pewien, że w zeszłym roku podczas zakupu miałem taką możliwość i z niej skorzystałem.
Jak to wygląda w tej chwili?
Tak czy inaczej trzeba podać dane karty a fundusze pobiorą z konta, jeśli będą na tyle łaskawi?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Sie 2013 12:16 

willi napisał(a):
Podepnę się pod temat.
Przy płatności nie mam wyboru płatności z konta. Jestem pewien, że w zeszłym roku podczas zakupu miałem taką możliwość i z niej skorzystałem.
Tak czy inaczej trzeba podać dane karty a fundusze pobiorą z konta, jeśli będą na tyle łaskawi?

Edit:
Ok jest zakładka z płatnościami z konta ale nie jest ona dostępna dla wszystkich połączeń.
Np na lot do TelAvivu nie można wygląda na to zapłacić z konta wizz.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Sie 2013 12:34 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
willi napisał(a):
Edit:
Ok jest zakładka z płatnościami z konta ale nie jest ona dostępna dla wszystkich połączeń.

Z Ukraina jest podobnie. To chyba kwestia tego kto obsluguje dane polaczenie albo jeszcze jakas inna sprawa.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Sie 2013 12:43 

niebieski
Pawel_T napisał(a):
willi napisał(a):
Edit:

Z Ukraina jest podobnie. To chyba kwestia tego kto obsluguje dane polaczenie albo jeszcze jakas inna sprawa.

Tak, jeśli linię obsługuje Wizzair Ukraina, nie da się zapłacić punktami.

#10 PostWysłany: 23 Sie 2013 12:52 

hej, czas temu miałem podobny problem - na infolinię nie dzwoń, bo twierdzą że wszystko działa.. a nie działa..
obawiam się że aby zapłacić środkami z konta trzeba mieć tyle ile kosztuje lot
tamte transakcje nie wiszą w powietrzu - ja robiłem z 3 i nie były zaakceptowane
zapłać normalnie i zbieraj kasę na kolejny lot..
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 23 Sie 2013 13:49 

Mialam podobnie, za lot nalezy placic tylko z jednego zrodla, nie da sie rozdzielic. Drugi raz mialam status oczekuje, kiedy w tym samym czasie bookowalam bilety z dwoch roznych komputerow, zeby sie obie rezerwacje na nizsza cene zalapaly. Jeden wszedl, drugi nie i po rozmowie z CS potwierdzono, ze tylko 1 rezerwacja istnieje w systemie, po drugiej sladu i musialam kupic bilet od nowa.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Sie 2013 14:24 

willi napisał(a):
willi napisał(a):
Podepnę się pod temat.

Edit:

Czy może ktoś potweirdzić na 100 % ze nie da się zapłacić środkami zgromadzonymi na koncie Wizz za lot Katowice - Telaviv ??
tak na szybko sprobowalem zrobic rezerwacje i jak doszedlem do platnosci to faktycznie nie ma mozliwości wyboru konta wizz ale moze znacie jakis inny sposob aby zaplacic środkami (np. przez konsultatnta) ma ktos jakis pomysł?

Ostatnio edytowany przez olkuszanin, 23 Sie 2013 14:32, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 23 Sie 2013 14:31 

olkuszanin napisał(a):
Czy może ktoś potweirdzić na 100 % ze nie da się zapłacić środkami zgromadzonymi na koncie Wizz za lot Katowice - Telaviv ??

Potwierdzam, na 100% jest to niemożliwe.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 23 Sie 2013 14:34 

maciejwroclaw napisał(a):
olkuszanin napisał(a):

dzięki za info
to straszna lipa bo ja od dluższego czasu ciułam środki żeby zabrać rodziców do Izraela a tu taki nr Wizz wycioł :(
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 23 Sie 2013 14:35 

Travelocity napisał(a):
Mialam podobnie, za lot nalezy placic tylko z jednego zrodla, nie da sie rozdzielic. Drugi raz mialam status oczekuje, kiedy w tym samym czasie bookowalam bilety z dwoch roznych komputerow, zeby sie obie rezerwacje na nizsza cene zalapaly. Jeden wszedl, drugi nie i po rozmowie z CS potwierdzono, ze tylko 1 rezerwacja istnieje w systemie, po drugiej sladu i musialam kupic bilet od nowa.

W zarówno Wizzair jak i Ryanair nie przejdzie próba zarezerwowania większej ilości biletów w najniższej cenie, np. przy użyciu dwóch komputerów w tym samym czasie.
Dokładnie w momencie płatności sprawdzane jest raz jeszcze w bazie przewoźnika czy bilety w danej cenie są wciąż dostępne.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 23 Sie 2013 15:16 

niebieski
olkuszanin napisał(a):
maciejwroclaw napisał(a):
olkuszanin napisał(a):

dzięki za info
to straszna lipa bo ja od dluższego czasu ciułam środki żeby zabrać rodziców do Izraela a tu taki nr Wizz wycioł :(

Z Katowic i Warszawy stroną w umowie jest OPODO, stąd brak możliwości płacenia punktami. Pozostaje chyba przez Budapeszt...

#17 PostWysłany: 21 Paź 2013 14:16 

niebieski
Dziś płaciłem za bilet Wizz - częściowo z konta punktami, częściowo kartą - płatność przeszła, a więc najprawdopodobniej coś naprawili.

#18 PostWysłany: 21 Paź 2013 15:08 

Loty: 1052
Kilometry: 1 034 002
platynowy
Good news

#19 PostWysłany: 09 Kwi 2014 08:03 

czy ktoś w ostatnim czasie płacił częściowo środkami z konta ? coś się zmieniło czy nadal nie ma jasności w temacie ?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 09 Kwi 2014 08:10 

Wszystko już działa jak należy. Możesz łączyć płatnąć punktami i potem gotówką, kartą, etc...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości